Kuustoista

Voi morjes kun on tehnyt hyvää pötköttää tähtipeiton alla ja katso House of cards sarjaa. Todella koukuttava. Sarja on hieman koukuttavampi kuitenkin kuin Marabou:n suolainen lakritsi suklaalevy. mmmmm…..Palautuminen on  ollut helppoa ja nopeeta. Nopeampaa kuin Afrikan jälkeen. Jo pari viikkoa kisan jälkeen mulla oli täysin fressi olo ja olisin ollut valmis aloittamaan treenaamisen, mutta ei. Koska
A) kui ?
B) miks ?
C) minkä tähre?
Tässä on ihan turha alkaa hötkyilemään. Ja afrikan jälkeen aloitin aika nopeasti treenit ja muutaman viikon jälkeen isku pieni masennus. Toson erona tähän on se että nyt ei ole näköpiirissä mitään kisoja vähään aikaan. Ehkä siksi on helpompi vaan olla paikallaan? Muutaman kerran viikossa olen kyllä käynyt ulkoilemassa, mutta ei sillai vakavasti. kevyttä uintia, hölkkää, sauvakävelyä ja cycloilua. Nyt on hyvää aikaa esim. Olla ihan vaikka kotona, syödä rouvan leipomaa nutellapullaa, huollattaa välineitä, myydä vanhoja ja hommata uusia… Uudet välineet motivoi aina. Kyllä se näin on että treenaamalla se kunto kasvaa, mutta uudet hienot välineet nostavat mielialaa ja  Luulee että kulkee vaikka ei niinkään välttämättä sitten kuitenkaan. Pääasia että näyttää hyvältä.

Kausi kuustoista oli kyllä yllätyksiä täynnä. Tässä se pähkinänkuoressa.
1) Treenasin kuin eläin Afrikkaa varten. Se oli menestys. En olisi uskonut että saan noinkaan hyvää tulosta aikaan tuohon aikaan vuodesta. Saatika reilusti alle 12h aikaa tuolla reitillä ja siinä helteessä. Jälkeenpäin ajateltuna on kumma että pääsin edes maaliin. Moni käveli, jopa Pro urheilijat. Oli se keli aika raaka.
2) Vanajanlinna. Jätin väliin, kun ei kiinnostanut kisaaminen sitten yhtään.
3) lmoittauduin Vantaalle. Edeltänyt flunssa ja teenaamattomuus piti katsomossa.
4) Lohjalla sitten sprintti. Ihan kuoleman reitti. Maalissa kuitenkin ikäsarjan sijalla 2.        5) Vierumäki. Perus 2016 Kimmoa. perus uinti ja pyörä, ponneton juoksu. Yllätyksekseni 35/39 jaettu sija 9.
6) Säkylässä perinteiset joukkue lähdöt. Sprint 300 m uinti aikaan 3:40 ja päivällä perusmatkan 40 km pyörä aikaan 1:00:42
7) Joroinen. Keli mitä mahtavin. Uinti hieman huonompi kuin vuosi sitten ja jotenkin tunnoton. Pyörä aika samoihin kuin viime vuonna, mutta juoksu oli paljon parempi kuin osasin odottaa. Lähdin reippaasti kun vi?&%€ se rengasrikko 2 km ennen vaihtoa. Kannatti. Otin vuoden takaisesta juoksusta 7 minuuttia pois. loppuaika 4:51 ja risat. parannusta 6 minuuttia. Tuollaisella itse luottamuksella olisi pitänyt lähteä juoksuun joka kisassa. En ole aikaisemmin luottanut siihen että juoksukunto kestää, niin siksi ottanut napsun rauhallisemmin. Ei enää!
8) Ironman Barcelona. Johon en edes muistanut laittaneeni nimeä jonotuslistalle.. Onneksi laitoin. Ihan tyhmä päivä, vaikka juoksu ”kusi” niin kelpaa mulle tuollaisenaan oikein hyvin. Aurinko kuningasta lainatakseni, forehand, backhand, boom, boom, boom! Ihan pimee 10:34:52 loppuaika. 50 min paremmin kuin 6kk sitten. Reitit ja kelit on tietenkin ihan eri, mutta silti. 50 minuuttia. Se on paljon. Jos ei olisi tullut ongelmia juoksussa niin mitä tuo aika silloin olisi ollut? Onneksi jäi hampaan koloon. Se motivoi eteenpäin. Tästä on helpompi jatkaa kun on mitä tavoitella..Mutta vitsit mikä kausi taas. Pitkä kuin mikä, mutta sitäkin antoisampi. 2 täyttä matkaa. En olisi vuosi tai kaksi sitten uskonut että tuossa seinällä roikkuu 2 kappaletta IRONMAN finisher mitallia. Hurjaa! Tämä vuosi todisti itselleni taas sen että kova työ palkitaan. Ja vaikka syksyllä pk treeniä tehdessä kismittää hiljaa eteneminen, niin kesän kisoissa se maltti palkitaan. Vaikka täyden matkan kisaaminen on joka kerta iso haaste ja  vaikka kuinka hyvin siihen valmistaudut, et siltikään tiedä mitä nurkan takana odottaa. Tuo arvaamattomuus ja sen tuomat haasteet ja varsinkin niistä yli pääseminen on se mikä tuossa kuningas matkassa viehättää. Vaikka matka on pitkä, niin se on helpompi kuin esim. puolimatka, kun ei tarvitse mennä niin kovalla teholla. Matka sopii parhaiten minun diesel moottorille. Siksi en malta odottaa että pääsen seuraavan IM matkan kimppuun.

Kausi vielä numeroina:

 • 9.1 Rinki maratooni 2016 puolikas 1:46.54 (PB)
 • 15.1 Röret Runt 2016 9:45/301km (PB)
 • 30.1-6.2 Treenileri / Torrevieja
 • 20.2 WINTERMAN 70.3 Turku 27:17/2:25/1:49:45 (PB)
 • 10.4 IRONMAN South Africa  11:21:31 (PB)
 • 12.6 Raispo cup 10km tempo 14:24 (PB)
 • 19.6 Lohja Triathlon, sprint 1:18.??  M35-39 sija 2 
 • 25.6 Ratareisi 2016 60 kierrosta /156 km (PB)
 • 2.7 Finntriathlon, Vierumäki (perusmatka) 2:26:13 (M35-39, sija 10) (PB)
 • 9.7 Säkylä triathlon, Sprint 300m uinti 3:40/Olympic pyörä 40km 1:00:21 (PB)
 • 16.7 Finntriathlon Joroinen (puolimatka-SM) 4:51:12 (M35-39, sija 30) (PB)
 • 2.8 Aluemestaruustempo (20 km) 29:33 M-30 sija 2 (PB)
 • 2.10 IRONMAN Barcelona 10:34:52 (PB)
 • 31.12 Liedon uuden vuoden juoksu, 11 km

Tajusin nyt vasta että onpas tuossa aika monta personal best tulosta. Siinä onkin ensi vuonna kova tekeminen laittaa paremmaksi..

Lueskelin tuossa lentomatkoilla (lentomatkaa kertyi noin 31,150 km ja matkustusaika n. 56 h) Chrissie Wellington:n elämänkertaa ja siellä oli monen muun lisäksi yksi todella hyvä pointti. Se ei ole ylimenokausi jos pidät siitä kirjaa. En ole koskaan tullut ajatelleeksi tuollaista pientä yksityiskohtaa. Sehän menee joka tapauksessa suorittamiseksi jos kyttää kelloa tai mittaria. Jos kierrän vielä tuolta niin tulee x tuntia tai xx kilometriä täyteen. Suosittelen kokeilemaan lenkkeilyä ilman minkäänlaista mittaria. Tämä on vapauttavaa. Törkeen hyvä kirja muutenkin. Suosittelen.411v3erjvsl-_sx328_bo1204203200_

Ensi kaudeksi kisakalusto menee ihan uusiksi. IA3:n myin jo ennen Barcelonaa. Tilaukseen lähti IA10, Ultegran sähköillä. Ohjaamoon tulee hieman kuituosaa ja hyvin menneestä Barcelonan kisasta palkitsin itseni levykiekolla… Ja jotain muuta hifistely osaa tulossa vielä.. En malta että pääsen teippailemaan ja kasaamaan uutta tykkiä! siitä tulee todellinen peto!

Suuri kiitos kaikille mukana olleille ja eteenkin koutsille.  Ilman teitä tämä karuselli olisi puiston tylsin laite.
Ottakaahan iisisti, kun vielä voitte.
Rennon reipasta ja raikasta syksyä.

// Kimpale Hölmöström.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s