Road to Almere

Ja taas mennään. Koko kausi on siis ollut valmistelua kohti Challenge Almere-Amsterdam EM starttia. Joka on muutaman päivän päästä. Minne se kesä taas meni? Väli tavoitteita oli kauden muutama. Eka kisa Challenge Samorin, joka meni penkin alle sairastelun takia. Joroinen ei ollut alkuperäisessä suunnitelmassa, mutta päätimme kuitenkin startata siellä, johtuen Samorin epäonnistumisesta ja se onnistui ihan hyvin ja sain tehtyä tasapainoisen kisan. Ei mikään hip hip hurraa suoritus, mutta hyvä ja Oma uus PB on aina kiva bonus. Kisa nosti itseluottamusta hyvin. Viikko Joroisten jälkeen tsekkasimme Darby:n kanssa ajoasentoa velolla ja Säkylä triathlon joukkuekisan pyörä osuudella Trek kulki hyvin ja siitä tuli hyvä kova pyörä treeni, joka nosti pyörä kuntoa kivasti. Näideen jälkeen lähdin hyvillä mielin tekemään valmistavaa jaksoa Almerea varten.

Varsinainen valmistava jakso oli 6 viikkoa joista viimeinen viikko 5 oli hieman kevennetty, muutamalla napakalla treenillä maustettuna ja viikko 6 sitten itse kisa viikko. Perus tuntimäärä oli n. 15 ja viikot 3/4 oli n. 20h viikkoja. Nuo olivat kovimmat viikot, joita olen tähän mennessä tehnyt ja toisen viikon lopulla alkoi väsymys jo hieman painaa, mutta sain kuin sainkin kaikki treenit tehtyä suunnitelman mukaan kontrolloidusti ilman että treeni menee pitkäksi tai yli oman tason. Viikoilla 1-3 oli sunnuntaina pitkää pyörää 5-6h, joista viikon 2 pitkä 5:30 pyörä jäi ajamatta, Challenge Turku järjestelyjen takia, kuten lähes kaikki muutkin sen viikon treenit. Tosin kävelin päivittäin keskimäärin noin 20,000 askelta, joten ihan hyvää endurance harjoittelua siitä silti sai. Mutta tässä pieni avaus näihin kahteen kovimpaan viikkoon. ma, ti ja pe olivat kevyempiä päiviä viikossa. Muuten paine oli kova.
Ma Kuminauhajumppa + uinti 2500m + illalla kehonpaino jumppa 35 min
Ti kevyt palauttava pyöräily 90min + TRX jumppa 30 min
Ke Avovesiuinti 1h + 2h pyörä sis lajivoimaa
To tupla juoksu 30min+1h + 20 min lonkka jumppa
Pe Kuminauhajumppa 20 min + Uinti 3200m + palauttava pyöräily 60 min
La Kuminauhajumppa 20 min + valmistava pyörä 4h sisältäen 3x30min kisa tehoisia settejä + juoksu 45 min
Su tupla juoksu 1h + 1:10 Jälkimmäisessä oli muutama VK sarja mausteena..
ja tämä kaikki siis töiden (07:00-16:00) päälle. Toki muutaman päivänä oli pakko karata aikaisemmin, jotta ehdin kaiken tekemään ennen kuin aurinko laskee ja että ehdin palautumaan seuraavan päivän treeniin. Aerify palautus saappaat ovat olleet tässä kyllä kultaakin arvokkaammat. Ilman niitä jalat olisivat olleet morjens jo viikkoja sitten. Keskimääräinen uniaika on ollut 7.30/yö.

Jos avovesi uinnit jätetään laskuista pois, kaikki muut treenit olen tehnyt keväästä saakka yksin. Kiekkoja lukuunottamatta pyörässä on ollut kisa setuppi joka treenissä. Näin olen totuttanut itseni ajamaan ja toimimaan aeroasennosta kisassa vaadittavan ajan, nousematta ylös juuri ollenkaan. Almeressä kun voi tuulla melko kovaakin, niin aerosta ylös nouseminen on vähän sama kuin ajaisi päin seinään. Siksi valmistavat pyörät olen koittanut valita niin että kisa teholliset pätkät olisivat joko sivu tai vasta tuuleen. Juostessa en ole kuunnellut musiikkia, ja jätin kaiken muun turhan muutenkin pois. Ei lippistä, lippaa, hikinauhaa, aurinkolaseja tms. mukana ainoastaan 1 geeli ja 2dl pullo juomaa, jotka menee hienosti Fusion C3+ juoksu shortsien reisitaskuihin, eikä näin häiritse juoksemista mitenkään. Olen koittanut henkisesti valmistautua parhaani mukaan kisapäivään jolloin ei paljoa jutella kenenkään kanssa tai kuunnella jotain ihanaa ja pirtsakkaa soittolistaa. Tai siis minun tapauksessa ns. lastensyönti musiikkia. Vaikka olenkin seuramies, niin tuntuu että tämä on toiminut ja olen pystynyt keskittymään vain ja ainoastaan treenin tekemiseen ilman häiriötekijöitä. 

Tiedän olevani parhaassa kunnossa mitä olen koskaan ollut ja olen valmiimpi kisaamaan kuin aikaisemmin missään kisassa ja tällä kertaa olen pysynyt terveenä. Koputan silti vielä puuta(päätä). Toivotaan että kaikki Legopalikat ovat järjestyksessä, ja saan tehtyä kunnon mukaisen kisan ilman teknisiä tai muita ongelmia. Oma startti lauantaina 8:25 Suomen aikaan. Helpoiten onnistuu lataamalla Rabobank Challenge Almere apin sovelluskaupasta. ja livestream löytyy osoitteesta www.challenge-almere.com/live Numerolla #305 löydät minut listoilta. Kaikki alkaa olemaan siis valmista. T- 2 päivää!// Kimmeli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s