Offseason, ylimenokausi tai mitä näitä nyt on

Lähdetään liikkeelle siitä miten kulunut kausi päättyi.

Teimme lokakuussa vielä pisto keikan Frankfurtiin, jossa juostiin Mainova Frankfurt Marathon. Ja olipas se hieno tapahtuma se. 12,000 osallistujaa, valtava Expo ja mielettömän upea kaupunki. Suosittelen lämpimästi. Ja on hieno tapa ja ajankohta opettaa kausi. Oli hieno juosta tyhjiä suurkaupungin katuja, kun tien varret olivat täynnä katsojia ja kadun kulmissa oli orkestereita soittamassa live musiikkia. Juoksu itsessään meni oikein mallikkaasti. 3:30 oli alaraja, jota lähdin hakemaan, ja siihen päästiin. 32km saakka sain pidettyä tasaisesti 4:50/4:55 tavoite pacea, mutta sitten alkoi kone yskiä ja jalat ei vaan menneet enää kovempaa, vaikka kuinka käski. Hyvä juoksu se oli, mutta olisihan se ollut komeaa päättää kausi vielä 3:30 alitukseen maratonilla. Ensi vuonna sitten.

Viikko maratonin jälkeen oli jalat niin julmettuman kipeät, että ei oikein voinut tehdä mitään. Kävely oli hankalaa useamman päivän ajan ja näytin kuin joku olisi tunkenut mun berberiin jotain sinne kuulumatonta. Viikon pakko tauko ja ylen syöminen teki eetvarttia. Tämä väliaika on oivaa aikaa pienille osa tai varuste päivityksille. Offseason, ylimenokausi tai mitä näitä nyt on. Pitäisikö pitää kokonaan etäisyyttä lenkkeilyyn ja tässä tapauksessa triathloniin ja siihen liittyvään? Ei mielestäni. Ajanjakso kisakauden jälkeen, jolloin ei ole ohjelmoitua harjoittelua, on hienoa aikaa tehdä kaikkea mikä tuntuu kivalta. Minä uin, pyöräilin ja juoksin lähes päivittäin, mutta suurimman osan tein ilman sykevyötä tai kelloa. Sitä pirun Garminia tulee tuijotettua ihan tarpeeksi, niin välillä on kiva ottaa taukoa myös siitä. Se tekee esim. juoksemisesta paljon vapaampaa ja samalla oppii tuntemaan omaa kroppaa ja sen käyttäytymistä. Jos mikään näistä ei tuntunut hyvältä. lopetin saman tien ja menin tähtipeiton alle jatkamaan kesken jäänyttä Netflix sarjaa.

Askartelin tässä pyörän aerotankoihin hieman lisää pituutta. Tykkään Bontragerin monobar systeemistä todella paljon. Vaihtoehtona olisin malli, johon saa mitkä tahansa aerotangot, mutta tykkään tuosta kiinteästä mallista, mutta halusin asennosta hieman pidemmän ja käsillä olisi varaa tulla hieman ylemmäs, jolloin saisin pään aika pitkälti käsin taakse piiloon = as aero as Triathlon Suomi dudes. Tein ensin töissä alumiini putkista testi kappaleet ja kokeilin, tuleeko hommasta ensinnäkään yhtään mitään ja mikä olisi hyvä pituus putkille. Pienen googlettelun tuloksena löysin juuri sopivan kokoista hiilikuituputkea. Putket ovat halkaisijaltaan 18/16mm ja 19/22mm. Pienempi sopii mainiosti Monobaarin sisälle holkkiputkeksi ja 19/22mm putkesta tekisin ulomman putken. Monobar aerotankojen ulkohalkaisija, kun on 22mm ja sisähalkaisija 19mm ja Dura-ace Di2 vaihtajan levein kohta on 19mm, niin tämä olisi perfect match. Putkien sahaus laikalla oikean kokoisiksi, koe kasaus ja pienten viilausten jälkeen koko paketti kasaan Loctite epox liimalla. Voila. Näin saatiin aerotangosta lähes saumattomasti 80mm pidemmät. Ja vaikka itse sanonkin on lopputulos aika hyvä.
mitä tämä sitten maksoi. 
Hiilikuituputket 27,- kpl
Epo liima 9,95
Työajalla materiaalien etsintä online 60,- x 2h = 120,-
Työajalla palikoiden rakentelu 60,- x 4h = 240,-
Työyhteisön ja perheenjäsen häiritseminen kyselyillä 500,-
Olisi siis tullut halvemmaksi ostaa se Mono-Plug in 😉Ja mitä vielä. Uudet polkimet saapuivat juuri toissa päivänä. Näistä olen haaveillut jo muutaman vuoden, mutta käyttämäni Time Express polkimet ovat olleet niin hyvät, että en ole raaskinut vaihtaa pois. Saanko esitellä Speedplay Zero Aero polkimet! Maailman aerodynaamisin poljin ikinä. Onhan ne nyt kauniit eikö? Siivittääkö nämä minut entistä kovempaan lentoon? Parempi olisi sillä nämä ei ole ihan sieltä halvimmasta päästä.
Lisä infoa http://speedplay.com/index.cfm?fuseaction=home.zeroaero


Yhtenä upgradena tulee vielä Rotor Qrings ovaali rattaat 53/39 kokoisina. Ja mahdollisesti päivitän keväällä takavaihtajan rissapyörät Cyclingceramic tai Ceramicspeed Oversized versioihin. Pitää hieman tutkia asiaa vielä, että onko näistä oikeasti jotain hyötyä, vai tulee vähäiset säästetyt watit hieman liian kalliiksi?
Se on katsokaas näin, että nyt kun löysin maailman parhaan pyörän, niin päivitykset ovat enää pieni nippeleitä, kun ennen vaihdeltiin pyörää kerran vuodessa.
Hommasin myös juoksumaton treeni huoneeseen. Kuntokauppa.fi verkkokaupasta löytyi kaverin suosituksesta Fitnord sprint 300 matto. Eipä tarvitse lähteä kura/rätä/lumi/kylmä/paska keliin juoksemaan. Ennen olen käynyt salilla juoksemassa matolla, mutta nyt kun se on kotona säästyy arvokasta aikaa.

Kausi 2020?
Kauden pääkisa tulikin esille jo tuossa KTI Laskutuksen yhteistyö postauksessa, eli Amerikkaan lähdetään syyskuussa jahtaamaan legendaarista Kona Slottia Ironman Maryland kisaan. Kisa sopii minulle, kun se on reitiltään flätti kuin pannukakku. Ajankohtana syyskuu on täydellinen. Challenge Turun järjestelyistä palautuu viikon, jonka jälkeen ehdin tekemään vielä hyvin valmistavan harjoittelu jakson. Ajattelin yhdistää tähän myös pienen loman. Marylandista on vain 3h ajo matka New York:n ja siellä olen aina halunnut käydä. Joten koitamme päästä sinne nilkuttamaan muutamaksi päiväksi. Mutta sitä ennen käydään Samorinissa mittelöimässä Challenge sarjan puolimatkan mestaruus kisoissa ja näiden kahden kisan välissä kisataan kotimaassa jotain pientä.

Kauden tärkein kisa kisattiin eilen Salossa. DT Coaching kauden päätösjuhlat alkavat perinteisesti Beer Mile juoksu kisalla. Kisa on melko helppo. 4 bisseä ja 4 ratakierrosta, nopein voittaa. Juoksu sujui ihan hyvin, mutta olen todella huono juomaan kaljaa nopeasti. Tähän pitää panostaa jotta en anna liikaa tasotusta muille. Olisiko pitkäkaulaisesta pullosta helpompi juoda kuin tölkistä?Tämän jälkeen kausi niputetaan hienosti kasaan mahtavan DT coaching porukan kanssa syöden, saunoen ja virvokkeita nauttien. Teemana oli tänä vuonna thanks giving. Pöytä oli katettu perniteisillä thanks giving herkuilla. Munatoti piti huolen että puheen sorinaa riitti ja nauru täytti talon. Oli suuri kunnia saada vuoden kehittynein palkinto noin kovassa seurassa! Kiitos!


Kunhan paranen tästä krapulasta, niin pääsemme totuttelemaan taas muutaman viikon tauon jälkeen miltä säännöllinen harjoittelu tuntuu. Ensi viikonloppuna järjestetään Uudenkaupungin Vahterusringillä ainutlaatuinen sisä duathlon. Tapahtumassa on vielä tilaa, joten tule ihmeessä viettämään hyvä ja tehokas treenipäivä Uuteenkaupunkin.
Lisätietoja https://www.sbrfinland.com/tulevat
Olen muuten nykyään myös facebookissa. Jos et vielä tykkää sivusta niin Triathlete Kimmo Holmström nimellä löytyy. Päivittelen sinne vastaisuudessa kaikkea urheiluun liittyvää.
Can you hear the big island calling?

Tsemppiä syksyn treeneihin.

//Kime

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s