Pahoittelut kun tässä on kestänyt. En ole millään löytänyt aikaa kirjoittelulle, mutta onneksi on Juhannus, tuo kalenteri juoppojen suosikki viikonloppu. Minä poika se lenkkeilen vaan. Että fressiä tulevaa maanantaita kaikille.

Palataan reilu kolme viikkoa ajassa taaksepäin.
Perus torstai. Herätys 2:45, kentällä 4:00, koneessa 5:35, Riikassa 06:30, Wienissä 08:40, Auto vuokralle, Rajan yli Slovakiaan, 12.00 X-Bionic Spheren parkkipaikka Samorin Slovakia.

Olimme siis saapuneet Challenge Samorin aka Challenge Family The Championships kisa näyttämölle. Paikkana aivan tajuttoman hieno X-Bionic Sphere Olympic training center. 21804Suoritus paikkoja löytyy lajille kuin lajille ja puitteet ovat enemmän kuin kunnossa.  Hotelli on uskomattoman hieno. Ruoka hyvää ja edullista eikä hotellin porttien ulkopuolelle ei ole tarve poistua muuta kuin lenkille. Hotellin välittömässä läheisyydessä on mm. uimahalli jossa 25m sisäallas ja 50m ulkoallasta, yleisurheilu kenttä ja paljon muuta. kuntosalikin on vain 3 kerroksinen..Tunnelma alueella oli rento ja hauska. Kaikki hymyili. Ja miks ei. Onhan se etuoikeus päästä tänne ja esim. syödä aamupalaa ja dinneriä Sanders, Kienle, Dretz, Sali, Charles ja Wurtel nimisten urheilijoiden joukossa. Onhan nämä kuitenkin Challenge sarjan puolimatkan MM Kisat.
Kisaa edeltävinä päivinä teimme hieman kevyttä näpäkkää treeniä tutustumalla kisa reitteihin.

 

Lämmintä oli ja ennusteen mukaan kisapäivästä tulee myös lämmin viime vuoden tapaan. Tuulen ennustetaan myös voimistuvan myös hieman. Riippuen suunnasta onko luvassa vastaista vai mitä selviää sunnuntai aamulla. Perjantaina aamulla kävimme uimassa reitillä ja vaikka oli todella tyyntä niin silloinkin joen virtaus hidasti meno matkalla jonkin verrankin. Uinti on muuten helppo edestakainen reitti. Uinnin jälkeen aamupallalle ja pyörien selkään. Ajoimme reitin aina Tonavan ylitykselle saakka ja takaisin. Reitti on aivan flätti kuin pannukakku. Tie on tosin melko raffissa kunnossa, vaikka reijät sun muut epätasaisuudet on merkitty merkkaus spryyllä, joutuu olemaan tarkkana. Ei voi painaa päätä vaan mittariin ja survoa menemään. Pitää tähystellä ettei aja johonkin reikään ja hajota jotain. Lauantaina aamulla tuuli sen verran jo että uinti ei ollut enää pitkää nättiä liukua, vaan joutui jo hieman tekemään duunia että pääsee eteenpäin vastatuuleen ja virtaan.. Aamupalan jälkeen kävimme seuraamassa Olympiamatkan starttia ja vähän expossa vinguttamassa visaa. Iltapäivällä kamat vaihtoalueelle sekä alueiden läpikävely että miten päivän aikana toimitaan.

 

 

Kisa-aamuna 6 aikaa kun heräiltiin oli jo reilui 20 lämmintä, ei pilviä ja aurinko paistoi eli tulossa oli KUUUUUUMA päivä. Sekä tuuli jonkin verran. Puita katsellessa pyörässä tulisi olemaan mennessä myötäistä ja tullessa vastaista. Pitää siis malttaa meno matkalla että pääsen edes joskus pois reitiltä… Kisasin siis 35-39 miehet sarjassa ja speciaalina lisäksi Challenge Family Race Director sarjassa. Viime vuonna RD porukalla oli oma lähtö kaikkien perään, mutta tänä vuonna osallistujamäärän vähyyden vuoksi lähdimme ikäsarjojen mukana.

 

 

34305387_2216320125059878_1015695315224756224_o
Uintialue

Uinti: 2000m/30:55

Startti oli vedestä. Otin paikan toisesta rivistä. Sen kerran kun olen änkenyt itseni eturiviin on kaikki menny ihan hyvin. Nyt ajattelin että otan eturivimiehistä peesin, kun tuulee vastaan aika kovaa + lisäksi on se joen virtaus. No ei se nyt sitten ihan menny niin. Kaikilla ryntäsi tykinlaukauksesta eteenpäin. Sairas ruuhka ja hakkaus. Sain 3 kertaa turpaan ja takana ollut kaveri läpsi nilkkoihin koko ajan kunnes se pentele veti nilkasta ja painoi veden alle. Pysähdyin ja annoin isänkädestä. 500-600 m ruuhkaisuutta kesti ja sitten rauhoittui kun suurin osa perinteisesti hyytyi, täten pääsin uimaan omaa uintia ja ohittelin muutamia paluumatkalla. Uinti tuntui hyvältä, vahvalta ja tehokkaalta. Vedestä ylös ikäsarjan sija 9 / Race Director sarja sija 1

Pyöräily: 90km/2:18.

Ensimmäinen ohitus tapahtui 5 m pyörälle nousemisen jälkeen. Ohittelu jatkui seuraavat 90km, mutta rauhottui hieman 45 km jälkeen. Ajoin käytännössä vasenta kaistaa koko ajan. Kisakeskuksen ja Samorinin syheröisen kaupunki osuuden jälkeen alkoi myötätuuli osuus. 30 km myötäistä, vauhtia 40-50 km/h. Ai että.

20x30-CSAD1353
Kovin on kasassa koko mies. Kisan jälkeen vaihdoin satulan ja muutin asentoa jonkin verran.

Matkalla muutama pienempi kylä, kuten esimerkiksi perjantaina paljon huvituttanut Horny Bar! 30 km jälkeen tuli reitin ainoa ylämäki. Siinä noustiin Tonavan ylittävälle sillalle josta käännyimme patovallille ja suuntasimme joen toista puolta takaisin päin. Täysi vastatuuli ja ei mitään suojaa tuulelta. Patovallin kestopäällyste oli kyllä todella huonossa kunnossa. Sai olla todella tarkkana ettei aja kuoppaan tai johonkin muuhun murkulaan. Kaikki huonot kohdat oli täälläkin kyllä merkattu näkyvällä merkkaus sprayllä, joten jos vaan katsoi eteenpäin ja oli hereillä niin ei ollut ongelmia. Ajoin tovin tässä yksin vastaiseen ja se oli melko ankeaa. Tuuli oli sen verran kovaa että joutui oikeasti tekemään töitä ettei meno mene ihan kävelyksi. Muutama kilsa ennen kääntöä tuli 6 miehen ryhmä ohi. Itse sinnittelin vastatuuleen 32-35km/h ja otettuani paikkani ryhmän perältä oli vauhti taas se liki 40. Vaikka kisassa oli 20m peesi raja, niin tässä tuulessa jopa siitä oli hyötyä ja mitä isompi ryhmä niin sen parempi. Aikaisemmin lähteneiden ryhmien hitaammat hieman sähläilivät juomapisteellä ja jäin porukasta hieman. Ja edessäni pulloa ottamassa ollut nainen tiputtu pullon maahan. Sydän jätti yhden tai kaksi lyönnin välistä kun näin pullon tippuvan suoraan eturenkaani eteen. Ajattelin että nyt lähdetään ja kohta sattuu. Onneksi pullo osuikin etukiekon reunaan ja kimposi siitä oikealle poispäin pyörästä. Tässä olisi voinut käydä todella huonosti. Onneksi ei.
Jäin siis ryhmästä joten mulla oli noin 10-15 km aikaa ottaa ne kiinni, koska viimeiset 30 kilometriä tulee olemaan tuskaa jos sen joutuu vastatuuleen puskemaan yksin. Painoin pedaalia pohjaan ja ajoin minkä pääsin. Ei ole helppoa ajaa kiinni ryhmää joka painaa vajaata neljääkymppiä edellä…Ryhmä oli alkanut rakoilla kun 4 takamiestä olivat alkaneet väsyä. Siinä ei 20m peesiväliä enää ollut. Ajoin porukasta ohi ja ei kauaakaan kun takana kuului pillin vihellystä. Peesivalvojia oli todella paljon reitilllä, ja pitivät hyvin huolta siitä että peesausta ei tapahtuisi. Hieman sillan jälkeen sain edessä ajaneet 3 kaveria kiinni. Heidän kanssaan ajelimme asiasta mitenkään sopimatta epäsäännöllisin vuorovedoin vastatuuli osuuden takaisin vaihtoon. Kaikki ymmärsivät että yksin on turha lähteä rimpuilemaan vaan jos teemme porukassa töitä niin pääsemme kaikki helpolla. Vaihdossa samaan aikaan ja yläfemmat herrojen kanssa kiitokseski hienosta ryhmätyöstä. Matka telineille oli melko pitkä joten aikaa moiseen oli runsaasti.
ikäsarjan sija 10 / Race Director sarja sija 1

overall molemmat vaihdot sujui ihan ok. Ei mitään salaman nopeeta toimintaa mutta ihan fine.

Juoksu 21km/1:53

Se alkoi ihan näppärästi. Tavoite vauhti pysyi aina 5 km saakka. Sitten tyhjeni vatsa reitin ainoa mäen päälle. Kaikki mitä vatsassa oli, ei ollut enää siellä. Hyi saatana. Kävelin hetken ja haukoin henkeä. Jatkoin juoksua aina juomapisteelle saakka. vettä ja colaa. Tonavan rantavallin päällä juomapisteen jälkeisen käännöksen jälkeen juoksu tuntui taas ihan luonnikkaalta hetken. Alamäki rantavallilta takaisin maalialuetta kohti ja vatsa kramppasi oikein kunnolla ja tyhjeni toisen kerran. Tsiisus kraist. Eipä siellä mahassa enää oikein mitään ollut joten sellaista epämääräistä ääntelyä ja pykimistä se oli polviin nojatessa. Eipä ole koskaa vielä näin käynyt. Mutta kuten sanotaan, Aamulla kävellessäsi lähtöalueelle, et tiedä yhtään mitään mitä päivä tuo tullessaan. Tämä multisport on hieman tälläistä. Moni asia vaikuttaa ja itse et pysty vaikuttamaan läheskään kaikkeen. Tilanteet muuttuu ja niihin on vain sopeuduttava. Joskus kulkee kuin unelma ja ennätykset paukkuu. Tänään oltiin lähellä, mutta ei. Tilanteeseen on vain sopeuduttava jos haluaa selvitä maaliin saakka. Vatsa kramppaili koko loppumatkan aina välillä ja se laittoi ottamaan aina muutaman kävely askeleen. Sain venytettyä kramppia pois ja pystyin taas jatkamaan juoksua. Aikamoista nilkuttamista se sitten oli, että ei jäänyt millään tavalla hyvä maku tästä. Jäät loppuivat ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten viilennys tuossa 34 asteen lämmössä oli hieman hankalaa pelkän veden ja sienien avulla. Sienet meinaa kuivuivat puvun sisällä noin 30 sekunnissa. Oli kuuma kuin saunassa, mutta ei se lämpö minua taaskaan haitannut. Juomavyö olisi voinut olla paikallaan. Suun kuivuminen on se pahin. Tällä kertaa muut asiat olivat se hidastava tekijä. Omalla tasollani juostessa olisin ollut 15 sakissa. Mutta nyt ongelmien säestämänä jäin sijalle 36. Race Director sarjassa piti alunperin olla 5 miestä ja 2 naista. Mutta viivalle saapui vain Challenge Forte Villagen kisasta Andrea Mestanti. IMG_7247Ennen starttia painon punaisen kisa-asun ja numeron 2551 mieleen. Tätä kaveria EI saa päästää ohi. Juoksin viimeistä kierrosta ja kun maaliin oli matkaa vajaa 2 km näin kun hän juoksi vastaan. Ei juma, nyt pitää Kimmo poika ottaa kaikki ulos mitä otettavissa on, koska tässä on nyt kysessä maine ja kunnia. Oksetti, sattui, kiristi ja henki ei kulkenut mutta juoksin minkä kanakoivista pääsin. Nyt tiedän miksi ammattilaiset pystyvät piiskaamaan itseään uskomattomiin tuloksiin. Heti kun tiedät ketä vastaan kisaat, millä sijalla olet ja mihin olisi mahdollisuus, niin hiemankin kilpailuhenkinen ihminen pystyy parempaan suoritukseen kuin luulisi. Ikäsarjoissa se on hieman hankalaa, kun kaikki on sekaisin reitillä ja eikä ole mitään tulospalvelua mistä pystyisi seuraamaan omaa kisan kulkua. Se on vain luotettava omaan tekemiseen. Tuuletin maalissa tunteella. IMG_7293Jonka jälkeen romahdin maahan. Kyselin Sarilta näkyykö miestä jossain? Eihän osannut sanoa. Mutta sain Sarilta Lionel Sandersin voitto kukat. Pitkä juttu, mutta siihen liittyy Lionel meidän Sari VIP katsomon hissi…64a431c5-8e5c-4983-b8d5-09a03dd87265Organisaation Richard tuli onnittelemaan, kysyin häneltä että missä se mies on. Sanoin että juoksi minua vastaan. Toki tajusin siinä että tämä peli on hävitty jos hän tulee nyt maaliin, koska 45-49 sarjan lähtö oli 10 min meidän jälkeen. Richard selaili live tuloksia hetken ja totesi. Ei hätää Andrealla on vielä kierros juoksua jäljellä! JEEESSS! Kerrankin olin voittanut jotain. Voitto sekin on vaikka osallistujia olisi vain kaksi. Ja onhan se hieno tunne kun sinut kuulutetaan 1 pallille.

 

Ensi vuonna tulen puolustamaan mestaruuttani ja silloin olen paljon valmiimpi tähän kisaan kuin tänä vuonna. Ja katsotaan miten pärjään uudessa 40-44 ikäsarjassa tuolloin.

Oli kyllä huikea reissu. Kiitos vaimo ja Pasinaattori! IMG_7243Jos jollain tulee joskus mahdollisuus osallistua tähän kisaan niin suosittelen lämpimästi. Ottakaa paikka vastaan ja menkää kokemaan tämä kisa. Se on kaiken sen vaivan väärtti. Ja jos et vielä tiennyt niin paikan saa sijoittumalla Challenege puolimatkalla ikösarjassa 6 parhaan joukkoon. Nyt ei muuta kuin ilmoa sisälle seuraavaan Challenge kisaan ja Championship slottia jahtaamaan. Challenge Turku olisi lähin CF kisa, josta paikan saisi ensivuodelle. Olisiko se sinun kisasi? Klikkaa itsesi kisaan ja tule lunastamaan paikkasi Samoriniin. www.challengeturku.com

Kausi on hyvässä vauhdissa. Kunto nousee ja vauhtia alkaa löytymään. Treeni ja valmennus puolella tuli hieman muutoksia ja se on itseasiassa tehnyt ihan hyvää. Jotenkin on ihan uutta intoa ja motivaatio on taas huipussaan. Uskon että tästä tulee vielä hyvä loppu kausi. Seuraavasi Kisko, Joroinen ja syyskuussa Almere Amsterdam täysmatka.
Train like a horse!

 

// Kimpale

 

Ei vitsit. Kesä alkoi meillä ajoissa taas tänäkin vuonna. Espanjassa 9 päivän treenileiri ja 7 päivän saldona 760km pyörää hieman juoksua ja vielä vähemmän uintia. Sain vahvistettua myös melkein katoamaan päässeet rajat. Ja tiesitkö että pilvisenä päivänä ei tarvitse aurinkorasvaa,? varsinkaan jos ajaa liki 7 tuntia… kolme äxsää, väärä vastaus ja ei jatkoon! Ensi kerralla poika laitat sitä rasvaa sitten! Pisin lenkki tehtiin tietenkin tuona melanooma päivänä. 182 km joka sisälsi viimeiset 40 km 8/ms puuskittaista vastatuulta. Se oli varsin ihanaa se. Parempi tuollaiseen on tottua kun Almeressa voi olla jotain saman oloista vastassa syyskuussa. Pari piukkaa nousua tuli myös ajettua. El Hondon 10,4 km pitkä nousu jossa viimiset 2 km on sellasta 10-14% nousua. 350W riitti pitämään pyörän ainoastaan liikkeessä. Toinen oli Kasurisen jokerikortti nousu. Murcian kaupungista lähtevä puikko suoraan ylös kukkulalle josta näkee koko kaupungin yli. Aivan huikee paikka! Nousu ajetaan aina silloin tällöin Espanja ympäriajossa ja tiehen oli kirjoitettu mm. Val Verde:n nimi useaan kertaan. Nousu oli kokonaisuudessaan noin 6-7 km pitkä ja keskijyrkkyys kait jotain 7% luokkaa eli melko tiukka. Ja todella huono suorastaan luokaton tienkunto ei ainakaan edesauttanut ajamista, mutta maisemat oli spektacularrrrrrr!

Joskushan näiden reissujen on päätyttävä, vaikka ei haluaisi. Toki, kotiin on aina kiva tulla. Ja olihan meillä VIHDOIN alkanut kevät ja sai viedä leijona pyörän ulos olohuoneesta.

Tulin Espanjasta kotiin tiistaina 24.4. Keskiviikkona kävin uimassa reilu 3 tonnia seuran uinti valmennuksessa. Torstaina vuorossa oli kymppi tempo joka oli samalla osa seuran testikisa sarjaa. Leirin väsyttämillä jaloilla ajaksi tuli vaatimaton 15:23. Perjantaina lepo ja lauantaina Aurajoen yöjuoksu 10 km. 5 min enne starttia mulla ei ollut minkäänlaista hajua pääsenkö edes maaliin, kun verryttelyssä jalat tuntuivat todella ei kisa kireiltä. Lähdin liikkeellä fiilispohjalta. Ajatuksella ehkä 4:25 olisi vauhti jota ehkä pystyisin pitämään. Onhan sitä aina aikaa kiristää ja taktiikkana oli että muut hyytyy kun innoissaan aloittavat perinteisesti liian lujaa. Sykkeen puolesta kaikki oli juurikin uomissan, joten pidin saman vauhdin ensimmäisen kierroksen loppupuolelle saakka. Toisen kierroksen alussa kiristin tahtia ja saavutin ja ohitin selän jota olin koko ekan kierroksen kytännyt enkä päästänyt enää ohi. Maalissa hämmennyin ajasta 42:53. Se on liki 3 min kovempi kuin aikaisempi. Ja samalla parani myös 5 km aika. keskivauhdit kierroksille 4:23 ja 4:18. Täydellinen tämän hetken kunnon mukainen sekä treenien määrään soveltuva nousujohteinen suoritus. Tästä sain hyvää uskoa tulevaan ja hieman pohjaa sille miten viikon päästä kisattava SM Duathlon tulisi tehdä. Muutama pyörätreeni IA:lla vielä ennen kisaa niin joskos jalat tottuisi pyörittämään kilpurin kampia.

SM Duathlon, Rusko (4,5km / 20km / 4,5km)
Aurinko paistaa, tuulta ei ole nimeksikään ja parkkipaikka kuhisee tuttuja eri puolelta Suomea. Keli jos mikä nosti fiilistä. Ensimmäinen oikea kesäpäivä! Perjantaina vielä pähkäilin että pitääkö pyörään laittaa tuuliliiviä kun ilma oli +6 ja 5m/s tuulta. Tänään ei, vaan aurinkoa täydeltä taivaalta. Pienet verryttelyt ja pyörä telineeseen. Wattimittarista ei tällä kertaa ole apuja, kun se lakkasi toimimasta. Pitänee soitella Garminille että wtf? No, fiiliksellä mennään. Startti kajahti. Kaikki lähtee kuten aina ihan v+&%n lujaa. jarruttelin vauhtia tavoitteeseen sopivaksi. Yöjuoksu antoi hyvät lähtökohdat tähän. suurin osa juoksi ohi, mutta pidin pääni ja pysyttelin sota suunnitelmassa jolla ajattelin saavani tästä kovan ja nousevan harjoituksen. Luotin kyllä pyörään joka on viime aikoina tuntunut vahvalta. Juoksusta vaihtoon ja pyörän selkään. Ana kynnys löytyi helposti ja pidin sykkeen siinä. Ajoin ohituskaistaa alusta loppuun saakka. Tuomareita oli reitillä, mutta mitään penaltia ei kenellekkään jaettua, vaikka aihetta olisi ollut! Pyörän lopussa molemmat pohkeet kramppasivat ihan huolella ja veti pohkeet ihan kivikovaksi. Pelkäsin kaatuvani vaihtoalueen eteen kun nousin pyörältä, mutta kaikki meni hyvin. Toiseen juoksuun lähdin ajatuksella 4:20 alkuun vauhdiksi ja fiiliksen mukaan kiristetään maaliin. Kaikki sujui juuri niin kuin pitikin. Juoksu on kehittynyt todella paljon, mutta ei ole vielä mitään super hyvää. Pyörä oli ikäsarjan kovin ja koko päivän kuudenneksi nopein jonka jälkeen pystyin vielä juoksemaan helposti omalla tasolla ja kiristämään loppua kohden. Maaliin tultiin hieman alle 4:sen vauhtia.
Juoksu 1, 18:46, 4:23/km
Pyörä 30:01
Juoksu 2, 18:09, 4:18/km
Ja yllätyksekseni 1:08 loppuajalla irtosi podium paikka! SM-Pronssia! Ensimmäinen mitalli sitten teini vuosien soutu harrastuksen. Eli loisto päivä.

Tässä tekemisessä alkaa nyt olemaan mukana jo hiven järjen käyttöä sekä omien kykyjen tuntemusta niin että nämä kaksi asiaa ja legendaarinen maltti on valttia alkaa tuottamaan tulosta. Sellainen perus nyt lähtee allout tyyppinen ratkaisu olisi taas tässäkin tuonut vaan huonon mielen sekä huonon lopputuloksen. Ja jopa näin lyhyellä matkalla pieni passaaminen vauhdin kanssa ekassa juoksussa kantoi hedelmää loppu kisasta. Niin mietin tässä vaan että millainen vaikutus sillä on kun aletaan menemään minun moottorille paremmin soveltuviin puoli ja täys matkoihin?

Viikko hieman kevyempää ja valmistavia tekemään Samorinia varten. Noh, viikko Duathlonin jälkeen lauantaina nousi kuume joka jatkui koko viikonlopun yli. Menin maanantaina lääkäriin. Kehkoputken tulehdus. Ehkä virusperäinen. Jokin influenssan muunnos hommeli. En minä tai lääkärikään tiennyt mistä tullut. En kuulemma ollut ensimmäinen hyvä kuntoinen joka oli saman taudin takia käynyt lääkärissä samojen vaivojen kanssa. Yksi heistä joutui jopa keuhkoröntgenin kautta sairaalaan pariksi päiväksi kun virus oli päässyt keuhkoihin saakka. Aika kovaa hommaa. Antibiootit onneksi tehoavat ja kuume on poissa sekä tukkoisuus kaikkoaa ja päivä päivältä parempi fiilis. Että kyllä tämä tästä mutta ei tää nyt ihan sellaista valmistautumista ole mitä ajattelin. Uskon kuitenkin että saan vielä homman nippuun ennen reissua ja kisasta tulee hyvä suoritus. Loppu viikosta kevysti liikkeelle jo.

Leijona is back!

 

// Kime

Hiphei ja taralla lalla laa. long time no see. Kimmo 5.0 alkaa valmistumaan. Reisi paisuu, tossuu liikkuu, ja lättäreissä koko suurenee. Se on kuulkaas hieno tunne kun ollaan taas kevään puolella pikku hiljaa. Talvella on harjoiteltu sen verran ahkerasti että voi morjens. En ole vielä tähän päivään mennessä tehnyt näin kovaa treeniä mitä nyt olen syksystä asti tehnyt. Ja kaikesta on palauduttu, koska meno senkun hurjenee. Pikku hiljaa alkaa tuntumaan siltä että mennyt talvi ja varsinkin viime vuosi alkaa kantaa legendaarista hedelmää. Se mihin se johtaa selviää kesän kuluessa. Paikoitellen on sellainen He-Man olo. Mutta ei saa kuitenkaan innostua liikaa, ettei muroista kuulu riks, raks ja poks kun mä kusen niihin. Mutta siis jonkinlainen kunto alkaa pikkuhiljaa löytymään ja suunta on ollut eteenpäin vievää kaikissa lajeissa. Kunnon nousu on toisaalta ihan hyvä ettei näytetä sitten ihan idiootilta, koska meillä on ollut tapana mennä varusteiden kautta ja sieltä löydetty sitä extra motivaatiota. No ei nyt ihan kokonaan, mutta hieman kuitenkin. Tällä kertaa taisi kuitenkin lähteä hieman lapasesta. Mutta toisaalta, mitä sitten. Kivaa tämän pitää olla ja aina pitää näyttää hyvältä. Sain nimittäin tuossa päivänä eräänä Jäbäleissön tyyppisen ihan huikeen idiksen ja uusi Felt IA2 sai ihan uuden kuosin. Ajatus lähti muhimaan kun Giro:n tuotejumala mainitsi eräs päivä että käyttämäni #leijonakuningas on ihan kurko…No mutta niin muuten on. Ja pienen kuvapankin selailun tuloksena löysin täydellisen karjuvan leijonan kuvan. Siitä printterit laulamaan ja avot. Turkoosin sävyt ja ruudukko tulee jo syksystä asti suunnitteilla olleesta kisa-asusta jonka Bioracer teki minulle mittatilaustyönä. Heiltä saa siis kuka vaan tilata Individual asun joka mitoitetaan juuri sinulle ja siihen saa painattaa ihan mitä vaan. Jos on ongelmia löytää oikean kokoista asua, esim pitäisi olla M alaosa ja L yläosa tai muuta vastaavaa, niin tuon avulla se onnistuu. Yhteyttä vaan info@bioracer.fi niin pohjoisen pojat hoitaa homman himaan.fullsizeoutput_2143

Kunto on siis nousussa, mutta millaisessa? Se selviää Huhtikuun 22 päivä kun pääsee vihdoin viivalle. Triathlon Orihuela 2018 on kauden avaaja kisa. Sama puolimatkan kisa jossa olin viime vuonna. Reissun piti olla vain pikainen poikien kisamatka. Torstaina mestoille, sunnuntaina kisa ja tiistaina aamulla kotiin. Mutta pieni harmillinen takaisku pakottaa lähtemään matkaan jo maanantaina. Voi kyynel. Tämähän haiskahtaa siltä että siinä ehtii tekemään muutaman ihan hyvän napakan valmistavan treeninkin lämmössä ennen starttia. Mielenkiintoista on verrata nykyistä kuntoa viime vuoden tulokseen. Olen kyllä äärimmäisen tyytyväinen jos saan tehtyä tasaisen suorituksen ilman mitään zippaamista. Treeni ja kunnon nostatus kisa tämä on joten mitään hurjia aika tai muita tavotteita ei oteta. Sinne mennään pitämään hauskaa ja testaamaan uusi varusteita tositoimissa.

Ensimmäinen oikea koitos on kesäkuun alussa Challenge sarjan puolimatkan mestaruuskisat The Championships  Slovakian Samorinissa. Venue on kuulemma huikea ja odotan innolla sinne pääsyä. Varsinkin pyöräreitti on täysin flätti, joten odotan innolla että saan päästää helvetin valloileen jaloista. Seuraavaksi suuntaamme Joroisten maisemiin selkeä tavoite mielessä. Syyskuussa on sitten kauden huipentuma. Challenge Almere-Amsterdam. Yritetään taistella vastatuulta vastaan niin että kello pysähtyy alle 10h aikaan. Kaikki 9:llä alkavat käy. Voi olla että ennen Joroista Kiskon perusmatka, riippuen kuinka Samorinista palautuu ja ehkä elokuussa pyöräilyn kuntotapahtuma Turussa.

Onhan siinä sitä taas. Mutta ihan selkeä plääni, ja luottavaisin mielin kohti päätavoitetta.
Espanjan reissusta palauduttuamme on etelässä jo maantiepyörä kausi alkanut. Mikäs sen mukavampaa. Alkaa rasva palamaan kun pääsee painamaan pitkää lenkkiä.
Espanjan auringosta sitten seuraavaa..

Railakasta pääsiäistä senkin sekopäät.

 

// Kime

 

 

Sellaista Corsican rallia se oli sitten taas. Joka pirun vuosi sitä mietti offsiisonin aikana että, olisiko sitä voinut tehdä jotain toisin tai paremmin tai enemmän tai vähemmän tai eri tavalla. Olisiko kulku ollut sillon parempi? Olihan se nyttenkin hyvää, mutta kun se ei perkule vaan riitä. Tämä eräänlainen ihmiskoe ei ole vielä ohi. Ärsyttää kun minua ohitellaan. Mutta joka vuosi niitä ohittajia on kuitenkin vähemmän ja se piristää. Pikakelaus kuluneeseen kauteen.

Mennään koulu arvosanoilla 1-5
Espanjan leiri + Triatlon Orihuela Miguel Hernandez puolikas.
Leiri täysi menestys 5. Kisa ihan ok näin alku kevään vedoksi. 5:10:21 sija 36/107 arvosana 3
Vantaa triathlon, ikäsarja SM-sprint
Uinti 3, pyörä 4, juoksu 1 = sija 10 ja uusi personal best 1:14:21
Kisko triathlon perusmatka
Uinti 4, pyörä 3, juoksu 2 = sija 19/109 ja uusi  1 min parempi personal best 2:25
Finntriathlon joroinen, Ikäsarja SM-puolimatka
Uinti 3,5, Pyörä 4,5, Juoksu 4,5 = sija 15/156 ja uusi 14 min parempi personal best 4:37
Säkylä triathlon, perusmatka
Uinti 4, pyörä 3,5, juoksu 3,5 = Sija 5 ja uusi personal best 2:15
Ironman Vichy
Uinti 1, pyörä täydellinen 5, Juoksu 3 = 30/190 ja uusi 2 min parempi personal best 10:32:46

Vaikka kaikkiin tavoitteisiin ei päästykkään, on tuo uusien omien ennätysten latominen mieltä lämmittävää. Ja kuten kirjoitin, ei tämä ihmiskoe ole vielä ohi. Se mitä tuleva talvi ja kevät tuo tulleessaan on tietenkin määrä ja teho. Mutta muistetaan pojat ja tytöt että LAATU pitää kuitenkin säilyttää ja enne kaikkea järkevä tekeminen. Ei se ole asian pointti että se tulos tulee painamalla 1000 h vuoteen. Kaikki pitää suhteuttaa kaiken muun mukaan sopivaksi harmoniaksi. (olipa muuten hieno sana) Vuosi 2017 jakautui seuraavasti:
Uinti 245 km / 105h
pyörä 5900 km / 250h
Juoksu 1270 km / 132h
kuntosali 40h
Total: 468h.

2018
Ensi vuoden pääkisa on jo kalenterissa. Challenge Almere-Amsterdam 8.9.2018. Muista ei ole vielä varmuutta, mutta mieli tekisi mennä parantelemaan tämän kauden tuloksia. Eli Joroisille varmaankin. Olen tässä samalla puuhastellut pientä yritys fuusiota ja alkuvuosi näyttää miten se lähtee liikkeelle. Mieli tekisi mennä keväällä taas johonkin lämpimään. Ehkä Orihuelaan viikoksi leireilemään ja kisaamaan sama kisa jonka tein viime vuonna. Tai sitten Challenge Lisboa, puolimatka toukokuussa. Kumpi vai kampi? Kesäkuuksi on mahdollista että tulee yksi startti joka määrittää aika paljon. Jos se toteutuu, niin esim. Vantaan SM-sprint jää välistä ja myös Lissabon on silloin no go. Ja tietenkin työtilanne määrittää paljonko on pelimerkkejä käytettävissä reissaamiseen.. Tammikuussa olemme varmaan viisaampia.

Syksyn treenit on kulkenut ihan kivasti ja vaikka ohjelma on aika tiukka, niin olen hyvin saanut kaiken tehtyä. Ohelma vaatii todella paljon ennakko suunnittelua, mutta hyvin olen saanut sovitettua kaikki palikat oikeisiin koloihin. Kuten sanoin olen puuhannut tässä samalla pientä yritys fuusiota. Se ei ole ihan sieltä yksinkertaisimmasta päästä asioita, varsinkaan kun ei tiedä miten se tapahtuu ja mitä kaikkea pitää tehdä ja ottaa huomioon. Mutta onneksi on ystäviä jotka tietävät kuinka se tapahtuu, mutta on siinä silti aika paljon kaikkea jota pitää hoitaa. Viimeiset 2 kk on mennyt hieman perseeleen. Mutta mitäs me noista. Harrastus tämä vain on. Treenit ovat kyllä purreet ja kehitystäkin on jo havaittavissa. Täällä Suomen Turus meillä on kerran kuussa testi lauantai. Aamulla on seuran uimavuorolla uinti testi ja miltei heti jatkumona 5 km juoksu testi (keväällä sitten 10 km)
Lokakuussa Oli vain juoksutesti. Ruissalon raastavalla, mutkittelevalla ja mäkisellä kuntoreitillä juostuna aika oli kaikkien aikojen paras 5 km 22:07.

Marraskuussa oli ensimmäinen uintitesti. 800m meni aikaan 12:15. Joka on 25 sek parempi kuin viime vuonna. Tosin viime vuonna en ole uinut kuin yhden testin joulukuussa, mutta kuitenkin. Ja 5 km juoksu meni Ruissalossa aikaan 21:56, eli sekin parani 10 sek lokakuusta.

Joulukuun juoksutestin jätin välistä, kun Ohikulkutielle siirretty testi reitti oli sen verran jäässä, että en uskaltanut startata. Olen ehkä maailman paskin juoksemaan liukkaalla alustalla. Painan kuitenkin sen verran paljon (vielä) että askeleeni ei ole niin höyhenen kevyt tahi lennokas kuin voisi olla ja siksi tossu lipsuu niin penteleesti. Ehkä olisin ottanut nastat mukaan, jos olisin tiennyt että alusta on paikotellen jäässä. Paikkasin tilanteen juoksemalla matolla VK setin. Se ei ole sama asia, mutta pakko sitä on itseään jotenkin rankaista. Uintitesti oli viikkoa myöhemmin. Se taas oli kelin puolesta hyvä. Aika 12:02. Ei huono, mutta 11 alkuinen aika 800 metrille jäi vielä saavuttamatta. Ensi kaudella sitten, koska vuoden vaihtuessa testi matkat pitenee 10km/1500 m
Pyörää ei tässä kohtaa ole vielä poljettu kovinkaan ihmeellisesti. Perus ylläpitoa ja woima hommia. Joulukuussa tein FTP testin josta ei jäänyt oikein mitään kerrottavaa. Aerobisen puolen voima vedoissa on kyllä tapahtunut edistystä, mitä vertaa vuoden takaiseen. Kyllä se ylärekisteri sieltä päätänsä nostaa kun ruuvi alkaa kiristymään.
Kimmo-Juna on siis oikeilla raiteilla. 50-60 km juoksu viikoista alkaa jo nyt näkymään tulosta ja viime talvena tehty kova puntti tuottaa nyt voimaa myös uinnin puolella. Olo uinnissa hieman sama kuin pyörällä. Cadenssia/Frekvenssiä voi laskea hieman ja tehdä duunia voimalla versus että pyörittää turhaan liian lujaa ja sählää itsensä ihan uuvuksiin. ps. 3 pisteen Finis lättäreillä tehdyt uintitreenit menee suoraan yläselkään. Swimshopista saa moisia. Samalla Swimshopista ostatte Zoggs fogbuster huurteenpoisto litkua. Toimii kuin unelma. EI mene lasit enää huuruun. Yksi käsittely kerta kestää noin 2 viikkoa. Aine on kuin Panu talomaali. Kestää isältä pojalle. Siis todella riittoisaa. Ja vielä edullistakin.

Uusi Felt IA2 tuntuu aivan tajuttoman hyvältä. edellisen pyörän ajoasento oli jo hyvä, mutta muutamalla pienellä viilauksella tästä uudesta tuli vielä parempi. Vaihdoin alkuperäisten aero tankojen tilalle Profile design T1+ tangot. Niissä on sen verran jyrkkä kulma että ne antaa viedä asentoa pitkälle eteenpäin, jolloin pääsee melkein kokonaan käsien taakse piiloon. asento on todella rento. Suosittelen kokeilemaan noita tankoja jos on vähänkään ongelmia ylävartalon väsymisen kanssa. Jotain muutakin pientä päivitystä tuli myös tehtyä. IA:n mukana tullut Pioneer watti kammet annoin vaimolle joululahjaksi. Näin pelasin itselleni 1-2 vuodeksi rajattomasti treeni ja leiri aikaa. Tosin ei näistä ole meillä koskaan motkotettu, mutta kuitenkin. Luulen että paras ikinä sijoittamani 600,- Itselleni hommasin tilalle Ultegran uudet R8500 sarjan kammet ja Garmin vector 3 polkimet. Olen tähän päivään sakkka ollut hieman sellainen anti-watti-poljin mies. Mutta tämä tuote käänsi takkini. Enää ei tarvitse mitään erillisiä podeja tai momenttiavaimia, jotta polkimet toimii. Se on vain poljin. ihan perus musta. Kaikki elektorniikka on akselin sisällä. Ja se on Garmin. Kaikki mittarit ovat nyt samaa merkkiä ja Garmin on tunnettu toimivuudestaan, niin miksipäs ei. Ensi kosketus tuntui hienolta. Kaikki synkronointi ja kalibrointi sun muu sujui kuin rasvattu. ja laite toimii moitteettomasti ja dataa tulee ihan tolkuton määrä. Olen ihan super innoissani näistä polkimista. Nyt mulla on sama wattimittari aina mukana. Ajan sitten millä pyörällä vaan.

 

Vuosi paketoidaan urheilullisesti kasaan perinteisesti Liedon uuden vuoden juoksulla. (11km) Taitaa olla minun neljäs kerta viivalla. Juoksun jälkeen painelemme porukalla Turun vanhaan uimahallin jonka varasimme illaksi. Päästään porukalla saunomaan ja uimaan. Mahtavuutta.

Olipas taas vuosi. Oli iloa, surua ja kaikkea siltä väliltä. Kimmo 4.0 kiittää kaikkia mukana olleita. Seuralta saatu vuoden kehittyjä palkinto lämmittää mieltä kovasti. Arvostan kovasti!
Ensi vuonna tulossa kaikkea uutta ja hienoa, ehkä jopa hieman yliampuvaa, mutta entäs sitten. Minulla on selkeä suunnitelma joka ylettyy vuoteen 2020 saakka. Nyt aitetaan mylly todenteolla pyörimään.
Hyvää ja reipasta uutta vuotta.

// Kimzi

 

Oma koti ja aamu kahvi omasta mukista. Matkustaminen on kivaa, mutta kyllä kotona on ihmisen hyvä olla. Tosin nyt on hieman jännempää, kun matkalaukkuni on edelleen jossain päin Ranskaa, eikä kukaan tiedä että missä. Materiaalia mitä laukussa on saa rahalla uutta, mutta miten on finisher paidan, mitallin, uimalakin ja kisanumeron laita? Ne kun piti taas kehystää. Noh, odotellaan rauhassa. Sillä välin kelataas muutama päivä taaksepäin.

 

 

Torstai 24.8
Herätyskello pirisee näppärästi 03:15. Aamutoimet, kamat autoon ja muun porukan tavaroita hakemaan. Koneemme Pariisin kautta kohti Clermont Ferrand:a lähtee 9:25. Pikainen välilasku Pariisissa ja perillä 13:45. IMG_4301Kaikki aikataulussa ja kaikki laukutkin saapui. Vuokrasimme Rentalcars.com palvelun kautta 9 hengen Renault henkilöstö kuljetusvaunun. Pieni pelko miten 4 pyörälaukkua, 6 matkalaukkua ja 6 henkilöä tuollaiseen mahtuu, mutta ei mitään ongelmaa.
Kaikki mahtui kyytiin oikein luonnikkaasti. Auton lämpömittarin näyttämä 33 asteen lämpötila ei niinkään hikoiluttanut. Kiitos toimivan ilmastoinnin. Vaan tietullit. Kaikki opasteet kun oli Ranskaksi… Selvisimme kaikista kuitenkin mallikkaasti. Majapaikkamme oli 20 km päässä Vichystä. Airbnb:n kautta löytyi oma talo keskeltä idyylistä Ranskalaista maaseutua sijaitsevalta hevostilalta. Her-siunaa millainen paikka! Maisemat olivat ihan omaa luokkaa.
Illalla lämpötila laski auringon kanssa.

 

Perjantai 25.8IMG_4069
Lähdimme aamulla kohti kisa-aluetta. 9-11 oli merkattu uintia. Luulimme että pääsemme testaamaan kisareitin uintia, mutta se olikin läheisessä uimahallissa, kun joessa jossa uinti olisi kisa-aamuna on uinti kielletty. Harmillista. No hoisimme kisa ilmot ja pika tsekkaus expoon. Osa porukasta meni halliin uimaan, minä tutustuin kartalta pyöräreittiin. Iltapäivällä kävimme pyörillä ajamassa reitin alkua, kun se vaikutti hieman tekniseltä. Ei se niin paha ollut kuin kartalla näytti mutta, asfaltti oli paikoitellen aika raffia. Saa olla tarkkana mistä ajaa. Pasta partyä ja kisa infoa, expoa ja jäätelöä. 34 lämmintä. Illalla kämpällä pyörien viilausta ja chillailua.IMG_4046

Lauantai 26.8
Päivä oli pyhitetty makoiluun. Käytiin poikien kanssa kaupassa Ja mikäs sen helpompaa kuin LIDL. Teimme ison satsin hapanimelä kanaa ja riisiä. Söimme ulkona varjossa. Aurinko poltti, 37 lämmintä… Päikkärit viileässä kämpässä maistui paremmalta kuin jäätelö. Tavaroiden pakkaus vaihtoalue pusseihin ja pyörien vienti vaihtoalueella. Alueet oli rakennettu selkeästi ja loogisesti. 4 tarkastus pistettä ennen kuin pääsin telineiden luokse. Missään ei tsekattu kypärää tai pyydetty kokeilemaan jarruja, mutta jokaisella tsekattiin että numerolappu oli vyössä kiinni kolmesta kohtaa! Joo, oikeasti. Siitä mainittiin erikseen oikein kisa infossa. Ihme touhua. Oma paikka löytyi hyvin ja on myös helppo löytää kisassa. Koska olin AWA (All Word Athlete) eli olin tallettanut kisamaksujen muodossa sopivasti rahaa edellis vuonna Ironman organisaation tilille, niin sain ”erikoiskohtelua” Joka itse asiassa oli suuri vitsi.

IMG_4130
No pyöri mun nimi myös pasta partyssä ja palkintojen jaossa screenillä..

Pieni kisanumero (60) oli ainoa hyvä asia josta hyödyin. Paikka löytyy ensimmäisen rivin 4:nen telineen päästä. Ja siinä oli vielä iso kyltti. Tätä ei voi olla huomaamatta. IMG_4104Samoin vaihto pussit olisi helppo löytyy ekasta rivistä. Kävimme alueen toimivuuden vielä läpi, ennen kuin suuntasimme kämpille iltapalalle. Sängyssä 22.00. Uni tuli yllättävänkin nopeasti.

IRONMAN Vichy 2017

Kello soi raikkaasti 03:00 ja oli aamupalan aika. Talossa havaittavissa pientä jännitystä. EI paljoa puhetta, mutta sitäkin enemmän kävelyä edestakaisin. Renault passanger starttasi pihasta hieman ennen kello viittä. Vaihto alue aukeaa 5:30 ja meiltä ajaa alueelle noin puolituntia. Jännää lasketella 9% mutkamäkeä pilkkopimeässä 9 hengen Renault pakun kanssa. Tosin nyt sai hieman rennommin ajella, kun takapäässä ei ollut liki 40,000 eurolla polkupyöriä kuten eilen. Unisilla silmillä uskaltaa kait lasketella hieman kovempaa kun olimme ajoissa paikalla. Istuimme odottelemaan että vaihtoalue aukeaa. IMG_4110Pumppasimme yhteistuumin koko porukan renkaat, jonka jälkeen teimme yksilölliset säätö toimenpiteet varusteille. Sääennuste lupasi hyvää 29 ja puolipilvistä. Silti laitoin juoksupussiin yön pakastimessa olleen urheilupullon. Senkun vaihdossa kaataa päälleen niin se todella viilentää, ja maratoonille lähtö on paljon mukavampaa. Ja samaisesta pussukasta saisin vielä noin 6h urheilun jälkeen päivän ainoan ”oikean” ruuan. Banaanin, jes! Veden lämpötila oli arvoitus vielä aamuun saakka, joten joutusimme raahaamaan kaikkea uinti kamaa mukana varmuuden vuoksi. Viiden aikaan tuli kuulutus että vesi oli 25,6 asteista ja joten märkäpuku olis kielletty. Valkoinen pussukka säilytykseen ja viimeinen vessa. Swimskin päälle ja lähtökarsinaan jonottamaan. Otin paikkani 60 min kyltin kohdalta. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut ihan hyvin hivuttaa itseäni edemmäs, kun sitä oli tehnyt todella moni muu minua huonompi uimari. Kummallista, mutta tällä kertaa ei kuulunut torvea tai muuta vastaavaa lähdön merkiksi vaan yhtäkkiä jonoa alkoi liikkumaan, tosin kaijuttimista pauhaava AC/DC enteili jotain. Edessäni olikin yllättävän paljon ihmisiä, huomasin tämän vasta kun jono alkoi liikkua. Olin muutaman kymmenen metrin päässä lähtölaiturista kun porukkaa hyppi jo veteen. Toki 3 henkeä joka 4:s sekuntti hieman hidastaa, mutta silti. Joutuu siis ohittelemaan. Jono liikkui sen verran hitaasti että ehdin hyvin moikkailla vaimolle joka tapojensa mukaan oli kamera tanassa roikkumassa aidalla.fullsizeoutput_1ba2

UINTI 1:11
Ajallisesti uinti oli luokaton. Tosin reitti oli 200m ylipitkä. Anyway. Uinti lähti hyvin käyntiin. Ei ollut ruuhkaa, kun ihmiset oli levittäytyneet aika leveälle. Miksi olisi kannattanut lähteä edempää? Koska todella moni oli taas yliarvioinut oman kuntonsa. Ohittelu alkoi heti. Reitti koostui 2:sta tässä tapauksessa 2000m edestakaisesta lenkistä. Ekalla kääntöpoijulla vilkaisin kelloa 16 min. Tavoitteen sisällä ollaan. Mutta, sitten alkoi radalla olemaan ruuhkaa. Jengi ui edelleen todella leveästi, tietämättä että uinti kaista oli oikeasti aika kapea. Uinnin lenkit kulkivat siis ihan rinnakkain. Ensimmäisen lenkin toisella puoliskolla uidessa, vasemmalla ui vastaan juuri uimaan lähteneitä ja oikealla puolella vastaan ui kärki. Tässä kohtaa kajakit alkoivat ajamaan leveästi uivaa massaa sumppuun, törmäysten välttämiseksi. Uinti kaista oli sitten niin kapea että kun koko liian innokkaasti lähteneitä, jo uupumisen partaalla olevia sankareita ajetaan sumppuun, niin se toistensa päältä, alta ja joka puolelta kiemurteleva massa on mahdoton ohittaa. Läpi on turha koittaa ja sivukautta ei pääse. Siinä on sitten pakko kitkuttaa laiturille saakka. Nousin vedestä vajaa 35 minuuttia! Voi vi#&%! Juoksu jalkaa laituria pitkin, hyppy veteen ja toiselle lenkille. Kiristin tahtia ja ajattelin että kyllä saan vielä osan menetetystä ajasta kiinni. No ei se sitten ihan. Koska uinti oli ilman märkkäriä, joutuu potkimaan huomattavasti enemmän kuin puvulla. Toisen kierroksen aikana alkoi vasen pohje ja varpaat vetämään suonta samalla tavalla kuin joskus kovissa allas treeneissä. Jouduin hieman himmaamaan tahdissa. Mutta arvatkaas mikä paalumatkalla odotti? No toinen epämääräinen kasa ihmisiä, jotka olivat jo ihan loppu ja uivat ihan minne sattuu. 3 kertaa tuli nyrkistä, 2 potkua naamaan ja herraties kuinka monta kertaa uitiin suoraan kylkeen. Missä on suunnistus taidot? Ei jumalauta tätä touhua. Näin jälkeenpäin ajateltuna, olisi pitänyt perehtyä uinti reittiin ja rataan paremmin ja taktikoida startti huolellisemmin. Jotenkin tuudittauduin siihen että uinti on aina helppo, ja kyllä se hyvin menee. Nyt ei menny. Rantautuminen näkyy jo. Onneksi tämä paska on kohta ohi ja päästään tuuttaamaan kallo pyörällä, niin että tuntuu! Vedestä ylös ja vilkaisu kelloon 1:11. Voi tsiisus ja mouses. 3_m-100779711-DIGITAL_HIGHRES-1720_000281-10667024Swimskin pois, pussukka telineestä ja vaihtotelttaan. Vaihto sujui näppärästi ja rivakasti, vaikka jouduin laittamaan kompressiot. X-bionic säärystimet venyvät sen verran hyvin että ne saa ongelmitta jalkaan myös märkänä. Kaikki muu oli ajateltu ennen starttia jo hyvin loogisesti. Suolat tuonne, patukat tuonne, lasit ja kypärä, niks naks, uima kamat pussiin ja ulos mentäessä vapaaehtoisille. Pyörä telineestä ja Vamos!IMG_8988

PYÖRÄ 4:55
Homma lähti rullaamaan hienosti. Energia pläänin mukaan söin heti pyörän päälle päästyäni puolikkaan patukan ja join runsaasti ennen teknistä kaupunki osuutta. Se sujui hienosti ja ohittelin aika tavalla jo tässä. Taivas oli pilvessä ja eikä ollut kuuma, lämmin mutta ei kuuma. Maaseudulle suunnattaessa, jatkoin keskittyneesti wattien mukaan polkemista. Ne olivat kokoajan raja-arvojen sisällä, Silti kummastelin ohitettavien määrää. Mukavahan se on ohitella. Maisemat oli kyllä huikeeta. Pieniä kyliä joissa asukkaat lepotuoleissaan kannusti tien vieressä, asfaltti oli tosin paikoitellen todella huonossa kunnossa. Pyörä kulki, minä lähinnä naureskelin kun oli niin helpon tuntuista ajoa. 19_m-100779711-DIGITAL_HIGHRES-1720_019154-10667040Huollosta uutta juomapulloa ja viilennykseksi vettä. Energia suunnitelmaa noudattaen mentiin, mutta extrana otin varmuudeksi yhden suola tabletin joka tunti. Se helpotti tuota jo uinnissa vaivannutta pohjetta. Hetken päästä se pienikin kireys oli hävinnyt. Vekkelin Mikko ajoi ohitseni 50 km kohdalla. Tungin peesiin. Päätin koittaa vetää myös hieman ettei täällä ihan ilmaiseksi kuitenkaan tulla. Ajoin rinnalle ja sanoin että voin vetää välillä. Katse oli hieman kummastunut kun viereltä kuului Suomea. Vastaus oli että joo. Jonkun ajan kuluttua Mikko ajoi ohitseni veto vuoroa vaihtaakseen mies kommentoi ohitustilanteessa seuraavasti. Mulla oli aivan totaali paska uinti. Ehdin vastaamaan vain että joo, ihan sama. Ilmeisesti oli hieman kiinni otettavaa, koska Mikko laittoi napsun lisää joten mulla nousi watit sen verran korkealle, että päätin jättäytyä. Pieni virtsaamisen tarve alkoi kehittyä. Eipä tässä nyt ole aikaa paljoa pysähdellä, joten ajaessa olisi homma hoidettava. Ensimmäinen kierros läheni loppua. Reitillä ei oikeastaan ollut alamäkiä. Loivaa nopeaa pätkää oli muutama jossa vauhdit nousi 50 km/h luokkaan. Se jos mikä oli aivan mahtavaa. Mies kallo pyörällään kiitää maissipeltojen halki katuhaukan lailla. 26_m-100779711-DIGITAL_HIGHRES-1720_023563-10667047Mutta tämä ei auttanut tuohon tyhjennys tarpeeseen millään tavalla. Polkiessa kun en saa suoritettua ko. toimen pidettä. Ensimmäinen kierros done. Tsekkasin aikaa varmistaakseni missä mennään. 2:25. Toinen samanlainen niin johan paukkuu! Mutta, mutta. Aurinko alkoi näyttäytymään pilvien takaa ja jostain oli ilmaantunut pienoinen vastatuuli. Nopeudet laskivat heti muutamalla kilsalla ensimmäiseen verrattuna. Nyt oli taas wattimittarista enemmän hyötyä kuin koskaan. Sillä todella moni todennäköisesti ajoi jalkansa tohjoksi tällä toisella kierroksella, tavoitellen samoja vauhteja kuin ensimmäisellä. Ajoin 40-50 km yksin. Ei ketään missään. Luulin paikoitellen jo eksyneeni. Piti todella tsempata ja tarkkailla watteja ettei ne vaan pääse laskemaan. Tarve tyhjennykselle suureni. Vatsa alkoi jo hieman sattua aeroasennossa. Yksi ainoa kohta reitillä antoi tähän mahdollisuuden, Pitkähkö loiva pätkä. Ja siinä se tuli sitten hoidettua. Johan helpotti!  Takaa lähestyi 5 hengen ryhmä. 28_m-100779711-DIGITAL_HIGHRES-1720_024630-10667049Vihdoin ja viimein Yevgeny, Ricardo ja Simon + 2 muuta ajoi pienessä nousussa ohitse joten jäin heidän perään roikkumaan. Melkoinen helpotus yksin vastatuuleen puskemisen jälkeen. Pojilla oli melkoisen erikoinen taktiikka. Ylämäet ihan saatanasti, muuten ei mihinkään. Todella outoa. Koko jengi ajoi mun perässä muuten mutta aina kun tuli ylämäki, pojat ajoivat putkelta runtaten ohi. Arvatkaa kuinka loppu päivästä kävi? Pilvet alkoivat väistymään ja lämpötila alkoi nousemaan. Muutama kymppi enää jäljellä. Lenkin lopussa oli muutama metsä pätkä ja lämpötilan noustessa siellä oli todella kosteaa. Pyöräily alkoi jo hieman tympimään. Perse semi ruvella, kun reitti on sen verran tasainen että putkelta ajamista ei oikein muista tehdä. Ja varsinkaan vastatuuleen sitä ei tee mielellään ollenkaan, kun se hidastaa ihan simona. Oikeesti, joko pääsee juoksemaan? Laskeskelin päässä jo pyöräilyn aikaa.. ei järki kulje, kai se nyt alle viiden tunnin menee? tavoite oli 4:59. Viimeinen nousu. Jyrkkä mutta lyhyt. Tästä alkoi todella vauhdikas lasku Vichyyn. Sataamiljoonaa kohti vaihtoa. IMG_4153Kengistä ulos, pois pyörältä ja juoksua telineelle. Kellossa 4:55! Tsiisus. Sehän meni paremmin kuin hyvin. Jes! Juostessa vaihtoalueella, jalat tuntuivat hyviltä. Pyörä omalle paikalle, pussi telineestä ja telttaan. Söin bananin kamoja vaihtaessa. tarvittavat energiat mukaan, PRO tipsinä yöllä pakastimessa ollut juomapullo, oli vielä hyvin hyvin viileä. Kaadoin sen päälleni. Henki salpaantui, mutta teki niiiiiin hyvää. Samoin vaihdoin lasit. On paljon fressimpi lähteä uusilla puhtailla laseilla juoksuun.

Juoksu 4:15
Teltasta ulos reippaasti. Taas kerran jouduin jarruttelemaan vauhtia, kun se lähtee aina lapasesta kun jalat käyvät edelleen kierroksilla pyöräilyn jälkeen. IMG_4123Rauhoitin tahtia, niin että sain suunnitellun vauhdin tuntumaan hyvältä. Aurinko alkoi paistamaan ihan kunnolla. Kuumuutta en siinä kaikessa tohinassa noteeranut oikein millään tavalla. Eka kierros meni ihan itsekseen ja olin ihan ookoo vauhdissa. Maalialueella huutelin vaimolle taas että saisiko niitä hiton sijotuksia? IMG_4146Ei saanu. Jatkoin kierrokselle kaksi. Energia suunnitelman mukaisesti geelikarkki joka toisella kilometrillä ei oikein toiminut. Energiat alkoi loppumaan, otin yhden cofeiini geelin ja hetken kuluttua valot syttyivät uudestaan. Joka pisteeltä muutama siemaisu urkkajuomaa, päähän 2-4 mukia vettä. Näillä mentiin. Special Needs pussukalle olisi ollut käyttöä. Olisi voinut pienen elektrolyytti pullon sinne jemmata. Olisi helpottanut suun kuivumista useista satoja metrejä ennen juomapistettä. Joka juomapisteen yhteydessä oli henkilö ruiskuttamssa puutarhaletkulla vettä kilpailijoiden päälle. Se oli todellinen helpotus tuossa kuumuudessa. Toinen kierros oli yli puolen välin. 69_m-100779711-DIGITAL_HIGHRES-1720_086069-10667090Akillesjänne/pohje alkoi kiristyä. Jouduin ottaamaan muutaman kävely askeleen ja venyttämään pohjetta. Se helpotti. Olisikohan se jokin hetkittäinen? Ei. Kierroksen loppupuolella sama toistui. Muutama pitkä kävelyaskel ja pohje aukeni. Oli kuuma ja hiki. Tuli muutama kylmäväre. Nestehukka? Ei se nyt käy. Kolmas kierros alkaa. Ensimmäisen pisteen jälkeen oli nurmikolla polvillaan oksentamssa mies, numerolapussa nimi Yevgeny. Muistatko vielä hänet? Hän oli se mäkirunttari. Hetkeä myöhemmin näin saman ryhmän kaksi muuta istuvan katukivetyksellä. Toinen itki vuolaasti. Oli hiton kuuma. Pohje kiristyi vähän väliä. Vaihdoin taktiikkaa. Kun pohje antoi juosta, juoksin niin lujaa kuin suinkin uskalsin/pystyin. Sillä tavalla pohje antoi edetä mahdollisimman pitkälle. Jos koitin juosta suunniteltua vauhtia se kipeytyi nopeammin. Sillä mennään. Vitutti kävellä. En tullut tänne kävelemään. Uinti meni jo ihan perseelleen, niin ei tämä nyt käy. Ärsyttävää, kun tälläisille vaivoille ei voi oikein mitään. Sellaista se pitkän matkan kisaaminen on välillä. Aurinkolippakin alkoi ärsyttämään kun se siinä keikku niin iloisesti. Käänsi sen väärin päin.30_m-100779711-DIGITAL_HIGHRES-1720_032559-10667051Mutta hei, ensi kerralla kun kaarran tästä portista maalialueelle niin saan kääntyä kohti maali, uuden kierroksen sijaan. Se on hetki jota on odotettu koko pitkä päivä. Viimeisellä kierroksella tuli vastaan 3 ambulanssia vilkut päällä. Melko raakaa. Nilkutin eteenpäin. Koitin tsempata, pohje kettuili tiheämmin, mutta koitin pysyä liikkeellä. Zombi katseisia kilpailijota käveli siellä täällä. Muutamalta kysyin onko kaikki ok ja peukulla kuitattiin. Jouduin taas kerran hidastamaan kävelyksi. Siinä vieressä käveli englantilainen mies. Kysyin notta mitä? Hänellä krappi molemmissa etu- ja takareisissä. Sitten kävimme seuraavanlaisen keskustelun.
K: How many laps?
E: first
E: You?
K: last one.
E: Well fuck you!
K: Well fuck you too!
E: ok, fair enough, hig5?
Paiskattiin ylävitoset, toivotin tsemppiä loppu päivään ja ampaisin juoksuun. Viimeiset kilsat edessä. Paahdoin minkä koivistani pääsin. Koitin laskeskella loppuaikaa. Pää ei toiminut. Toivottavasti ei nyt kauheen paskasti menisi. Juoksu painuisi harmillisesti reilusti päälle 4 tunnin, se olisi varma. Juoksin kohti maalia kuin tuulispää. Jaloissa ei enää tuntunut miltään. Ne oli itse asiassa melko tunnottomat. Maalialueella oli kauheat bileet käynnissä. Viimeisen kerran prisma volkkarin ympäri ja maali häämötti suoran päässä. Täyttä laukkaa portille. Kädet ilmaan. Aikamoista. Haukoin henkeä ja koitin pysyä tolpillani. Vilkaisin olan yli maalikelloa. 10:32:46. No ei se nyt ihan paska sitten ollutkaan. 75_m-100779711-DIGITAL_HIGHRES-1720_089576-10667096Vaimolle ostin VIP passin. Se sisälsi kaikkea spessu katselu paikkaa, juoma ja ruoka huoltoa kisan aikana, ja mansikkana kakun päällä, hän sai tulla maaliviivalle vastaan ja pujottaa mitallin mun kaulaan. Se oli ikimuistoinen hetki! Hetken hengähdettyäni meni hierojalle. Kaula oli nirhautunut jo uinnissa, ja sen huomasin siinä pyöräilleessä, kun vettä kaadoin päälleni. Kun hieroja levitti öljyä reisiin, meinasi päästä itku. Jalat oli lämmöstä turvonneet sen verran, että asun lahkeen neulokset olivat painaneet takareidet vereslihalle. Tuntui tavallaan hyvältä, kun tunsin jaloissa jotain muutakin kuin särkyä. Juttelimme hierojan kanssa lämmöstä. Sanoin että olipa siellä lämmin jotain päälle 30 astetta? Ei. Siellä on 40 astetta. What? oikeasti? Katsoin kellosta ja Garmin näytti juoksun keskilämpötilaksi 33 ja maximi 37! Tsiisus. Ilmankos oli jano ja hiki. Ruokailuun kävellessä kävelimme Medical teltan ohi. Se oli aivan täynnä. Avasin liikuntahallin oven, niin edessämme eteisen lattialle tipahti samalla nainen polvilleen. Henkilökunta kantoi hänet telttaan. Hain safkaa ja istuin pöytään. Edessä oleva mies tippu tajuttomaksi lattialle. Sen teki hetken päättä eräs toinenkin. Aika heviä!

Tavoitteena oli sub 10h, mutta se ei tänään toteutunut. Ja se jäi todella kaivelemaan. Kaivelee edelleen. Tiedän että olisin pystynyt siihen jos keli olis ollut eri. Kelille ei voi mitään, se on kaikille sama. Silti, viime vuonna Barcelonassa tehty oma IM matkan ennätys parani 2:lla minuutilla ja tuolla nilkuttamisella maraton aika parani 5 minuutilla. Tuloksia selaillessani tuolla 10:32 ajalla lohkesi M35-39 sarja sija 30/192 ja kokonais kisan sija 169/1225. Lukujen puolesta se meni siis todella hyvin. Harmittaa sanoa että mua harmittaa kun ei periaatteessa saisi sanoa niin. fullsizeoutput_1a9eHieno kisa kaiken kyllä kaikkiaan. Puitteet ja järjestelyt kunnossa. Englantia ei kauhean moni osannut, joten ohjeiden kyseleminen oli paikoitellen hieman vaikeaa. Mutta kaikesta selviää aina tavalla tai toisella. Kannustus oli suurta. Joka puolella, jopa pyörä reitillä oli kannustavia ihmisiä todella paljon. Juoksureitistä puhumattakaan. Osalla juomapiste vapaaehtoisista olivat pukeutuneet hassusti. Oli hassuja neniä, peruukkeja, ja sitten meillä oli vettä letkulla ruiskuttava pelle. Itse asiassa huikeeta kannustusta pitkin matkaa. Samoin maalialueella oli bileet käynnissä koko päivän. 

Meillä oli kyllä ihan huippu jengi.

FullSizeRender
Tapojensa mukana Sari ottaa kuvaa, niin hän luonnollisesti puuttuu kuvasta…

Kiitos kaikille. Reissu oli mitä parhain. Matkalaukutkin saapuivat kaikki loppujen lopuksi perille. Minun oli miltein viikon extraa reissussa..Lentoyhtiön kommentti, noh, Pariisi nyt on vähän tollanen… Ihan vaan vinkkinä. Kun vaihdat aamulla ennen lähtöä reppua isompaan, ÄLÄ unohda autonavaimia siihen ekaan reppuun, jonka laitat matkalaukkuun, joka tässä tapauksessa jäi Ranskaan. Joudut vuokraamaan auton Helsinki-Vantaalta jotta saatte 4 pyörälaukku, 6 matkalaukku ja 6 ihmistä Turkuun, jotta pääset töihin seuraavana päivä, jotta voit otta himasta oman auton vara-avaimet ja ajaa iltapäivällä vuokra-auton takaisin kentälle, että pääset omalla autolla kotiin. Että semmosta… Halpaa oli…

Kiitos kaikille kannustuksista ja hengessä mukana olemisesta. Joka kerta ällistyy siitä kuinka moni seuraa näitä puuhailuja.

Pari viikkoa kevyttä kikkailua ja sitten aletaan taas rähjäämään täydellä tohinalla. Ensi kausi on jo kirkkaana mielessä. Kisakalenterikin on aika lailla jo päätetty. Tästä jäi kyllä hampaankoloon melkoisesti, jopa sellainen pieni raivo. Ratsastetaan sillä ensi kesään!

Virallista kisavideota pääset katselemaan oheisesta linkistä. Todella hieno pätkä muuten.
https://vimeo.com/232004183

#leijonakuningas

Bang, bang motherfucker!

Mitäs juuri tapahtui? No Joroisten teräsmieskisat, El classico ja neon-kostaja kohtasivat jälleen. Kolmatta vuotta peräkkäin viivalla ja joka kerta pientä parannusta ja sehän on mukavaa jos joku. Varsinkin kun reitti on sama joten tulokset vertailukelpoiset. Ja mahtavinta tässä on se kun on paljon tuttuja paikalla, joita näkee käytännössä kerran vuodessa. Ja joka vuosi tulee tavattua somesta tuttuja naamoja. Kuka, mitä, häh ja missä kunnossa juttua kuulee paljon. Juuri tuo pieni muurahaispesämäinen kuhina on näissä kemuissa parasta. Se viimeistään saa kisa tunnelman kohdalleen.

Itselle Joroisten startti ei ollut ihan selvää. Roth oli mielessä, mutta kun se ei sitten onnistunutkaan, niin mikäs sen mukavampaa kuin startata jälleen kerran suomen parhaimmiston kanssa samalta viivalta. Koska olin sen verran myöhässä liikkeellä, kaikki perinteiset majoitus vaihtoehdot oli jo täyteen buukattu. Käytin ensi kertaa Airbnb palvelua, ja löysinkin 6 km päästä isosta maatalosta 2 hengen huone. 76,- yö. Ilmainen, verrattuna 60 km päässä olevaan 160,- yö bed & breakfast majoitukseen.. Itse asiassa koko talon ja piha-aitan huoneet oli kaikki vuokrattu ja talossa majottautui noin 10 kisaajaa. Aamupala pöydässä riitti siis juttua.. Oli kyllä loisto löytö.

Saavuimme siis perjantaina. Perus ilmoittautumiset, infot, sprintin seuranta, tunnelmien haistelu sekä expon tutkailu. Kaupan ja JP:n kautta kämpille iltapalalle ja nukkumaan.

En ole koskaan missään majoitus paikassa nukkunut noin sikeästi kuin täällä maatalossa. Johtuu varmaan siitä että sotilas Hietanen oli turvaamassa selustan. Todella virkeä ja tarmoa täynnä heti aamusta. ”Tankkaus” metodit sekä Ilta- ja aamupalat saman ohjeen mukaan kuin ennenkin (ja se on muuten äärimmäisen salainen) Tunne kropassa oli levollinen. Tulossa olisi ihan hyvä päivä. T2 pussi paikoillen ja pyörällä Valvatukselle. Yleistä palloilua, raceday soittolistan kuuntelua ja jutustelua tulevasta kanssa kilpailijoiden kanssa.

Rauhassa kaikki valmiiksi ja märkkäriä päälle ja veteen lillumaan. Kullitettu pipo päässä rolling start ryhmän keulille lähtöä odottelemaan. Odotellessa ehdin konsultoida Ovaskalta viiksien kasvatukseen ohjeita. Että pitää lannoittaa tms. Koska olen harkinnut itselleni myös sellaisia, koska Lionel Sandersilläkin on. Ja se jätkä on bad ass, mun uus idoli.

IMG_3523
c: Bullseye Photography

Uinti lähti soimaan ihan hyvin. Omassa rauhassa sain uida melkein koko matkan. Takasuoralla ”merenkäynti” oli sen verran vastapalloon paukuttavaa että pelkkä nätti liuuttelu ei auttanut vaan vettä piti jo ihan hakata ja antaa käsien pyöriä kunnolla että sai pidettyä tahdin yllä. Viimeisillä poijuilla takaa tullut hätähousu koitti ensin uida yli, mutta ei päässyt ja lopuksi otti oikein nilkasta kiinni ja pysäytti vauhtini kokonaan. Mitä vit..? siinä sekoilussa se pentele pääsi ohi. Uin peesissä ja käteni osui hänen jalkapohjaan. Ja sehän vasta reilusti oikein muulinpotkulla naamaan. Reilua peliä. Ensi kerralla kostan tuntuvasti.
Vedestä ylös ja kuulutuksen mukaan aikaan 29:49 sarjan sijalla 3. Oma kello oli ollut jo hetken vaihdossa, kiitos uimamaisterin. Aluksi en ollut tyytyväinen aikaan, kun olin ajatellut jotain muuta, mutta kelvatkoon. Alle kolkyt ja hieman parempi kuin vuosi sitten. Keli hidasti.
Perään ei niin nopea vaihto. Pientä sekoilua kun Antti höpötti liveen samalla jotain ja koitti haastatella.. Olin ennen vain uimataustan omaava, mutta nyt minut ylennettiin entiseksi kilpauimariksi… #vanajanlinna2015nevaföget

Juoksujalkaa mäkeä ylös ja pyörän päälle. Alku matkasta söin ja join ja ohittelin muutamia.

IMG_3526
Rouva oli kääntöpaikalla valmiina kameran kanssa.

Rantasalmelle käännyttäessä tie oli tyhjä. Ajoin yksin. Ainoastaan myötätuuli kiidätti. Kulki niin hitokseen hyvin. Sain pidetty watit kerrankin suunnitellun tuntumassa. Toki myötäine piti ne hieman alhaalla, mutta siellä päin. Takasin päin ajettava vastaava nostaisi ne sitten tavoitteeseen. 30 km ajoin yksin. Ohitseni ajoi Juusto & Viini joukkueen pyöräilijä. Päätin jahdata. Meillä oli aikalailla sama vauhti, erona että hän runttasi mäet aika rivakasti ja näissä jäin ja välimme kasvoi. Ala mäessä rullasimme öbaut samaa vauhtia mutta tasaisella tavoitin. Motskarit näyttivät useasti peukkua joten väli oli oikea. Samaa pidin aina kääntöpaikalle asti. Käännöksen jälkeen vastatuuli näytti mahtinsa. juuri tultiin 42 km/h mutta nyt 32 km/h ja watit taivaissa. Ei perse, eihän täältä pääse koskaan kotiin. Tuijotin vain watteja ja luotin siihen että se maksaa itsensä takaisin juoksussa. Felttimies karkasi hieman. Jouduin oikeasti tekemään duunia että sain välin edes 20 metriin. 10m välin saavutin vasta 60-70 km kohdalla kun ohitseni tuli muutama jäbä ja heidän perässä sain Felt miehen kiinni. Neljästään ajoimme hetken kunnes kaksikko karkasi ja jäimme juusto-miehen kanssa taas kahdestaan. Nämä kaksi tosin saivat hetkeä myöhemmin rankkua… Ennen starttia järvessä kelluessa Leskisen Mira tunnisti minut ja vaihdoimme siinä muutamat sanat ja tsempit kisaan. Moikkasin nyt takasin ja tsemppasin pyörällä hänet ohittaessani. Rantasalmelta oikealle ylämäkeen käännyttäessä katsoin aikaa. vähän reilu 2h ja vajaa kymppi vaihtoon. Vähän parempi aika tulee kuin vuosi sitten. En kiinnittänyt siihen sen kummempaa huomiota, keskityin vaan ajamiseen. Viimeistä mäkeä alas ajaessani levähdyspaikalle pysäytettiin n. 30 hengen porukka. Naurahdin vahingon iloisesti. IMG_3525Pyörä telineeseen ja vaihtoon täyttä laukkaa. Vaihto oli nopeahko. Tuosta T2 touhusta on tullutkin jo aika rutiinin omainen.

Ainoa asia joka pyöräilyn aikana todella harmitti oli se kun olin sheivannut jalkani huonosti ja vasemmassa polvessa vastatuulen voimasta väpätti inhottava karvatupsu. Vermeet on viimeisen päälle, ketjut on päällystetty race day sprayllä mutta kaatuuko koko homma nyt näihin 4:n karvan muodostamaan tupsuun ? Huh, no ei sentään.

Juoksuun lähdin teltasta taas reippasti. Laittelin matkalla geelejä taskuun. Urheilukentän nousussa Sari tsemppasi, mutta koitin KIIVASTI kysellä pyörä aikaa ja sijoitusta, mutta en saanut vastausta. Yhteyksissä oli ollut jotain häikkää. IMG_3528Tunnustelin juoksua, se tuntui helpolta. Vilkaisin kelloa 4:50. Kelpaa, aika lailla suunnittelemani vauhti. Eka kierros oli yllättävän nopea ja helppo, metsässä pysähdyin kuselle. toinen kierros oli ekan toisinto ja sama tahti pysyi helposti. Olin sellaisessa zonessa että mikään ei häirinnyt, mielessä ei pyörinyt mitään, painoin vaan menemään. Seurasin tiiviisti HelTri selkää, kun hänen vauhti oli samaa. Ohitin Ninnin juuri omahuollon jälkeen. Tsemppasin ja jatkon matkaa. Minua ei pysäyttäisi mikään. Koitin nostaa kierroksia ja helposti vauhti nousi sinne 4:30 lukemiin, mutta se ei olisi pitänyt loppuun saakka, joten sinne 4:50-4:40 tasolla mentiin, kun se tuntui luontevalta. Joka kierroksella muki vettä joka pisteeltä, muutama kävely askel että saan juotua hieman ja loput päähän. Juuri ennen viimeistä pistettä geeli ja pisteellä vettä perään. Toisella kierroksella viimeisestä pisteestä myös muki colaa. Mäet ei tuntu miltään. Ihan sama, Olen rokkistara ja leijona kuningas. Helsingin selän ohitin kolmannen kierroksen alussa. 5km maaliin. Vilkaisin kello 4 kerran koko juoksun aikana. jotain 5:00/km nyt on pakko kiristää. Otin 5 km ”loppukirin”. Koitin laskeskella juoksu aikaa, mutta en osannut. Eikä sillai kiinnostanut, hieman parempi se tulee olemaan kuin viime vuonna. Kaikki käy. Juoksin niin kovaa kuin peräreidet ja pakarat antoivat tässä kohtaa enää myöden. Kuulutukset kuuluvat metsään melkein kilsa ennen maalia. Ei ole enää paljon jäljellä, jaksaa, jaksaa. Stubb juoksi ohi, koitin peesiä, en pysynyt. Näin jo maalisuoran, tsekkasin taakse ettei kukaan koita ohi ja pilaa mahdollista hyvää maalikuvaa. Yksin sain suoran painaa viivan yli. Tiesin onnistuneeni, Tunteella huusin sen kunniaksi.

IMG_3534
Kuva kertoo fiiliksestä kaiken.

Mutta se miten hyvin se tuli täytenä yllätyksenä. Jalat petti heti kun vauhti loppui. Hetken hengähdettyä nousin suurinpiirtein tolpilleni, ja Kotiranta heti pädinsä kanssa kyselemään että onko paukkuja vielä? suora vastaus ei ole! Tämän näkee nauhoitetusta maaliintulo livestä  (kohdassa 16 min) tuolta. Samalla Bullseye Teemu tunki linssin naaman eteen ja sai ikuistettua yhden hienoimmista kuvista joita minusta on otettu. Tähänkin on saatu tunnelma taltioitua todella hyvin.

IMG_3520
Kaikki annettiin, mitä annettavissa oli. c: Bullseye Photography

Hoipuin aidalle ja Sari hoki että hitto minkä ajan teit. Niin mikä? no 4:37! naurahdin ja sanoin että kusetat? en, en 4:37 oikeasti. Ei jumalauta. Sehän on ihan sairas. Oma hyvän päivän veikkaus oli 4:44 ja Tatun 4:41. Ylitin kaikki odotukset. Pyöräaika oli jäätävä 2:18 ja juoksu tyrmäävä 1:43:26!!! Entinen pelkkänä juoksuna tehty puolimaraton ennätys oli 1:46:54 Nyt taisi Holmströmmille napsahtaa kaikki kohdalleen. Jälkeenpäin ajateltuna olin kyllä koko päivän sellaisessa flow tilassa, että tein asioita sen kummemmin niitä ajattelematta. Pyörässä mennessä watit 228W 41,5 km/h ja tullessa 236W. 39 km/h. Tavoite oli 230-235W, joten sekin osui täysin kohdalleen. Juoksun keskivauhti 4:53. Täydellinen päivä. Pyörässä join ainoastaan Powerbar electrolyytti juomaa. Koska näin olen myös treeneissä tehnyt. En ole juonut urheilujuomaa pitkiin aikoihin. Luulen että tämä oli ratkaiseva tekijä siinä, että sain vain tarvittavan määrän energiaa jonka kroppa käytti kaikki hyödykseen. Aikaisemmin juoksussa on ollut täysi olo ja geeli ei ole enää imeytynyt. Luulen että geelien päälle kun lisää urheilujuomaa niin kokonais hiilari määrä menee imeytymis rajan yli. Nyt kaikki toimi moitteettomasti.
fullsizeoutput_1a12

Parannusta viime vuoteen tuli 14 minuuttia ja risat. Tuolloin 4:51 loppuaika saatin aikaan 30:09 uinnilla, 2:25 pyörällä ja 1:48 juoksulla… Jotain on siis tehty oikein!
Tällä ajalla ei siis VIELÄ kolkutella podiumia, mutta kaukana ei olla 😉
Ja kaikki menneet tulokset näkee tuolta kalenteri/tulokset osiosta.

Kiitos Vaimo, Tatu, Ami, Ilkka, Sami, Pasi, Leevi,  TuUL jengi, Aqua Sphere Suomi, Felt bicycles Suomi, Powerbar Suomi, X-Bionic/X-Socks Suomi, ON running, Nummen Pyörä Oy, Onnisport, Pokko Clothing, Buster, Rex ski wax/bike. Ja erityiskiitokset vapaaehtoisille ja kisaorganisaatiolle. Loistavat kekkerit järjestitte jälleen kerran. Venla Koivula-Huttunen, muista että olen sulle sen jäätelön velkaa 😉
Sekä onnea Turun Urheiluliiton kurkot miesten yleisen dominoimisesta.

Nyt hieman lepoa/aktiivista palauttelua ja sitten aloitetaan viimeistelyt Vichyä varten.

Ennenaikaisella hehkutuksella ampuu hyvällä todennäköisyydellä itseään nilkkaan, mutta nyt kun tulokset on taulussa ja leijun edelleen pilvellä numero yhdeksän voin hieman röyhennellä.

Soitin ja lauluyhtye Mokomaa lainatakseni:
”Et taida tietää
kenen kanssa ryhdyt leikkimään
Olet asettanut haasteen
jonka minä otin vastaan
nyt on syytä olla varuillaan
Minä olen lujaa tekoa”

Peace out!

// Leijona kuningas

Kesäkuu, kuu jolloin kesän pitäisi viimeistään alkavan. Not. Tänä vuonna kesällä tuntuu olevan vettä kaasarissa tai jotain kun yskii tuo käynnistyminen niin pahasti. Mutta eiköhän se siitä sitten. Viimeistään ensi vuonna. Kaikki tehtävät työt ja harjoitukset ovat pitäneet sen verran kiireisenä, että on tämä raapustelu unohtunut ihan kokonaan. Koitetaas taas jos irtois jotain tarinaa. Jos ei varhaisen kevään Orihuelan puolikasta lasketa, oma kisakausi starttasi Vantaan SM-sprinteistä. Ensimmäistä kertaa olin Vantaan startti viivalla. Paljon olen kuullut juttuja varsinkin juoksu reitin raakuudesta, ja jutut oli täyttä totta. Se oli infernaalinen 5 km juoksu. Uinti oli taasen hyvinkin tasainen ja se meni paremmin kuin odotin. 750m/10:58. (sija 3)

IMG_3088
Vi%# mun chippi on laukussa, voitko hakea sen 🙂

Pyörä lähti sujumaan hienosti. Uinnin nopeus auttoi siihen että pääsin aika kärjessä reitille. Tehoja en saanut ylös tavoitteisiin sitten millään, mutta meno oli muutoin ihan hyvää ja voimakkaan oloista. Viimeisellä kierroksella takaa puuskuttava tappi tuntumalla ajava heterojuna sai minut epäurheilijamisesti kiinni ja jäivät eteeni nussuttamaan. Mielestäni te kaikki voitte painua helvettiin. Vaihtoon vauhdikkaasti sijalta 5. Pieni ajanotto chippi säätö vaihdossa, ja muutama possujunan hiilivaunu vaihdossa ohi. juoksuun sijalta 7. Herranjumala mitä mäkeä. Ei tälläinen mätipussi ole tehty tuollaisia varten. Olen suorien linjojen mies. Vaivalloisesti taapersin reitin kiukulla loppuun. 35-39 sarjan sija 10. Tämä nostaa kuntoa kivasti.

 

Parin viikon päästä oli vuorossa legendaarinen Kisko triathlon ja perusmatka. Alunperin ajatus oli osallistua Vierumäelle, mutta Kiskon sijainti voitti. Perus levollisin mielin matkaan. Ainoana poikkeuksena että rouva ei ollut mukana. Olisko jopa ensimmäinen kerta kun hän ei ole kisassa kuvaamassa ja huutamassa? Samin ja Juhan seura saa kelvata. Vaikka oli kovin tuulinen päivä 6-8 m/s ja puskittaista vielä, niin perus levykiekko setillä mentiin. Varmistelin tätä vielä edellisenä iltana ja vastaus oli että ei vaikuta kun en paina 55 kiloa. Voi kumpa painaisinkin, niin juoksu kulkisi, mutta sitten ei voisi ajaa levyllä. hmm… Olin erittäin rauhallinen ja rento ennen starttia. Sain kaikki hoidettua ajallaan ja rauhassa kuntoon, kun aikaa oli tarpeeksi.

IMG_3373
Pyörä oli pakko laittaa kahvoista telineeseen, koska näissä lasten koon pyörät jää muuten ilmaan roikkumaan 🙂

Verrasin muka 17 asteisessa vedessä 10 min. Teen aina muutamia tekniikka juttuja vedessä + pakolliset jännä pissat. Jos ei pukuun kuse, ei kulje. Se on meidän motto. Eturivistä matkaan. Vaikka tuuli niin järvi oli melko tyyni. Reitti oli merkattu 3:lla poijulla ja 3:lla väli poijulla. Ero Vantaan starttiin oli että nyt lähdin heti paukusta omaa rennon reipasta matkavauhtia enkä yrittänyt uida muiden mukana liian lujaa. Tämä toimi, koska ensimmäisen poijun jälkeen huomasin olevani neljäntenä. Sama asetelma säilyy melkein rantaviivalle saakka. Sprint lähtö ja sen uimarit kiersivät 500m reitin ja näin ollen uimme viimeiset 100-150 metriä samaa matkaa. Se hieman sekoitti, ja peesissä tullut duden ohitti minut. Vedestä ylös sijalla 5 ja aika 21:58
Vaihto oli hidas. Hihaton kisa-asu olisi ollut nopeampi, kun sen olisi voinut pitää ylhäällä märkkärin alla ja Kiskon numeroliivin siinä päällä.Nyt jouduin pukemaan kaikki vaihtoalueella. No se on semmost. Pyöräily alkaa ihan sairaalla mäellä. Se jos joku saa sykkeen ylös… Ensimmäiseen 20km en päässyt tavoite watteihin, jalat oli jotenkin kohmeessa. Hieman ennen kääntö paikkaa tykit lämpeni, ja ajo alkoi tuntua mukavalta. Takaisin vaihtoon tultaessa vastatuuleen ajo oli perus vahvaa ja watitkin suurin piirtein siellä missä pitäsi. Todella mäkinen maasto tekee ajosta todella pätkivää ja hankalaa. Tasaisuutta on vaikea pitää yllä. Tosin  matka on sen verran lyhyt että sama se kunhan tuuttaa menemään. Pyörä 1:08 ja risat. ihan ookoo. Juoksua jännitin. Se on myös mäkinen, todella mäkinen. Vantaalla mäet kostautui ja en päässyt mihinkään. Eipä ne nytkään helppoja olleet. Perus puurtamista. kerroksen alussa oleva mäki on kolme portainen. Eli todella ärsyttävä. Toisella kierroksella yökkäilin tässä, koska limaa jää kurkkuun kun juoksen ”kovaa” Koitin kröhiä sitä pois, mutta oksentamiseksi se meni. Juoksussa ei ollut vielä sellaista tekemisen meininkiä, taikka sellaista hurmosta mitä esim viime vuonna Joroisilla oli. Mutta kyllä se sieltä vielä tulee. Maalissa 2:25 ja risat. sija 19/109 Oma uusi perusmatkan ennätys parani vajalla minuutilla. Mutta Ainoastaan uintiin olen täysin tyytyväinen. Odotan kun pääsen pidemmille matkoille, niin jalkojen aukeamisen jälkeen on vielä vähintään 70km pyörää jäljellä. All the time in the world aikaa ottaa kaikki kiinni… Ja hei muistin Chipin!

Viikon päästä sitten Joroinen. Treenit kovenee kovaa vauhtia, kun Vichy lähenee. Tämä haiskahtaa taas puoli ammatti maiselta urheilulta. I like it a lot! Mulla on Joroisten tavoite selvä, mites sulla?

Tein myös pientä säätöä pyörään. Nostin aerotankoja 20mm, kun asento tuntui kuitenkin liian matalalta ja uskon että se on vaikuttanut myös juoksuun. Ajamissani kymppitempoissa ero 2 viikkoa, ja keli käytännössä sama. (6 m/s tuuli ja samasta suunnasta.) Setuppi sama, erona vain tuo 20mm palikka. matalalla ajettu 299W/14:37 ja edellispäivänä 297W/14:25
Ja päälle juoksemat 3 min VK:t oli nyt helppoja… Vissiin joku ero… Noissa Profilen tangoissa on kyllä todella hyvät ja helpot säätö mahdollisuudet. Kannattaa tutustua. Ja Profilen Altair disc levy. Tsiisus ku hyvä ajaa.

Uudet ON Cloudflow:t otettiin laatikosta ja juoksen niitä tässä sisälle, niin saan Vichyssä paukuttaa juuri sisään jaetuilla tossuilla. Ja jo hyväksi ja parhaaksi havaitun REX ketjuöljyn rinnalle sain testiin REX Race Day spraytä… Nyt otetaan katsokaas #kaikkikortitkäyttöön

 

Joroisilta raporttia sitten seuraavaksi.

Loppu kesän kalenteri siis seuraava.
14.7 SM puolimatka, Joroinen
29.7 Säkylä triathlon, perusmatka
28.7 IRONMAN Vichy

Peace out!

//Kimmonaattori

Jopas kesti pojalla tämän pienen jutun kirjoittaminen..
Kuten viime vuonna suuntasimme treeni leirille Espanjan Torreviejan lähistöllä sijaitsevaan La Zenian kaupunkiin. Ajankohdaksi valikoitui pääsiäinen. Yrittäjänä tästä hyötyi eniten. 4:n päivän poissaololla sai 10 päivä lomaa. Kelpaa mulle. Varsinainen syy oli kuitenkin Triatlòn Orihuela Miguel Hernandez puolikkaan kisa, johon leiri sitten päättyisi. No mut tämmönen matka meillä sit niinku oli.IMG_2231Lähdimme Helsinki-Vantaalta matkaan 14.4 klo 21.50. Perillä Alicanten kentällä 01:15 Varasin meidän 5 hengen ja 4 pyörälaukun seurueelle reilun 13 hengen minibussin. Näin saatiin koko porukka ja tavarat näppärästi 50 min ajomatkan päässä sijaitsevaan kohteeseen. Kämpillä joskus 3 aikoihin. Pientä säätöä ja nukkumaan.
Päivä1:
Aamulla ekana eläkeläistyylin Lidl:n oven takana 10 min ennen kuin se aukeaa… Safkaa, taloustavaraa, jätskiä ja palautusjuomaa eli San Miguel 12 päk. Pyörien kasaus ja ekalle lenkille.

Mulla oli reitit hallussa, kun kerran vuosi sitten samoilla teillä kurvailin. Teimme perus järven kierto reissun sillä siellä on varmat maisemat. Olipa hienoa päästä ulos ajaan lyhyissä ja toi IA10 on huikea laite. Keli mitä parhain. pilvetön taivas ja runsas 20 lämmintä. 3 h lenkin päälle kevyt juoksu ja terdelle palkkaria juomaan. Illalla Ostoskeskukseen syömään. 4 meistä tilasi merenelävä paellaa. Öööö, se tuli pöytään yhdessä hieman isommassa pannussa.. IMG_2259

Oli muuten todella hyvää. Safkan jälkeen naiset tsekkasivat kaikki super ihanat kaupat mistä saa vaikka ja mitä ihquu. Me Juhan kanssa istuimme aika paljon kauppojen ulkopuolisilla penkeillä muiden miesten kanssa Tai olimme Lettukioskilla..IMG_2299
Päivä 2.
Ohjelmassa teho pyöräilyä. Suuntasimme Lähi kyliä kohti. Sari saisi vuokra pyöränsä vasta illalla, niin hän suuntasi uimahallille. Muutaman kilsan kävely matkan päässä sijaitsi CDM Orihuela urheilukeskus jossa sisätiloissa 25m allas. Harmillisesti se oli kuitenkin kiinni.. Päivän pyörä sisälsi aoerbista, VK:ta sekä ana kynnystä ja kaiken kukkuraksi vielä 5x1min allout vetoja. Eli siis kaikkea kivaa. Voimaa tuntui jaloissa olevan hyvin ja watit oli todella hyvät. Helpon tuntuista polkemista. Selkeää kehitystä viime vuodesta. Kävimme reitin läpi aamulla mutta silti Satu hieman eksyi matkalla. Ajoimme Päivin kanssa takaisin päin Satu vastaan ja saimme olinpaikkamme synkronoitua kuitenkin helposti ja pysähdyimme kahville pieneen kylään. IMG_2262Kotiin päin mentäessä tein viimeisen 5 minuuttisen ana kynnys vedon sekä nuo ihanat minuutin allout vedot ylämäkeen. vajaa 4h pyöräilyn päälle kevyttä juoksua. ja terdellä kylmä Miguel. Ja Ullatuus, olimme ostarilla taas illalla. Löysimme todella hyvän pasta raflan. Parasta pastaa mitä olen koskaan syönyt!
Päivä 3:
Muut lähti pidemmälle lenkille, niin mä ja päivi suunnattiin palauttavan päivän kunniaksi tutustumaan tuleviin kisa alueisiin ja pyöräreitin alkuosaan. Uinti tulisi olemaan hieno. Toiselta uimarannalta toiselle rantaviivaa myötäillen. Ensimmäisellä poijulla ainoa käännös! Pitäisi olla helppo suunnistaa. IMG_2279ajoimme pyörä reitin vaihdosta asti aina ns. teknisen pätkän alkuun. Siitä eteenpäin olimme ajaneet jo aikaisempina päivinä. Reitti tuntui alkusi kovin sekavalta mutta ihan looginen se oli sitten loppujen lopuksi. Nousua tulee olemaan ihan tukevasti. Ja mäet alkoi heti vaihdosta. Ihan ajettavia ne kuitenkin oli. Laskut taas nopeita. Teknisellä pätkällä oli hieman piukempaa mäkeä, ja todella huono kuntoinen tie. Se tulisi ottaa rauhassa. Jos jossain voi ajaa ulos niin siellä. Tien epätasaisuus pomputti ihan hyvin, ja laskut oli nopeita pieniä serpenttiini laskuja joissa todella tiukkoja kurveja. ja laskun pohjalla aina 90 mutka. Urheilujen jälkeen suuntasimme kauniin aurinkoisen päivän kunniaksi rannalle. Suoritimme pienen avovesi uinnin tutustuaksemme vesi elementtiin neopreeni päällä.

Espanjassa maanantai oli myös pyhäpäivä, joten päätimme illallistaa kämpillä. Tehtiin porukalla pasta bologneset ja salaatit. Oli myös punkut sun muut. Oli todella hyvää ja hieno päätös hienolle päivälle.IMG_2296
Päivä 4:
Pitkä pyörä. Piti olla juoksu päivä mutta huomiseksi keskiviikoksi luvattiin 10 m/s tuulta ja tänään oli luvassa puolipilvistä ja 24 astetta, joten vaihdoimme päittäin treenejä. Lähdimme koko porukalla pitkälle 5-6h pk lenkille. IMG_2306Itse ajoin mäet kynnysten välissä, mutta muuten leppoisasti pyöritellenn ja seurustellen. Poljimme pidemmän kautta Orihuelaan nutella munkille ja kahville. Huikeen hienoa. Kaikilla oli kivaa ja oli lämmin. Takaisin tulimme myös pienen mutkan kautta. Vein jengin pienelle nousulle. 8,3 km ja keskijyrkkyys 7-8% ja max nousu 14% Itse painelin ylös VK sykkeillä. Arvatkaas paljonko Espanjassa on Strava pätkiä? Paljon. joka lenkiltä löytyy kymmeniä segmenttiä. Tuo nousu on myös yksi segmentti. Ei mitään toivoa kärkisijoista. Tässä nousussa sain sijan 2108…Sen päivän listoilla olin sijalla 35/37.. mäet eivät ole mätisäkkiä varten… Mutta edellisi päivänä VK vetoa ajaessani tuli tarve vessalle. Ajoin eräästä liikenneympyrästä suoraan kylään ja ensimmäisen kahvilan vessaan. Lenkin jälkeen huomasin että tällä pätkällä pääsin sijalle 3. 0,5 km pitkä suoratie. Wuhuu.. keskari 41,8 km/h… Takasin tähän päivään. Kaikki pääsivät nousun ylös. Vuoren päällä on kahvila jossa oli oiva paikka pitää tauko ja täyttää juomapullot. Poljimme leppoisasti porukalla kotiin kelistä nauttien.IMG_2444Ajoaika 6:14 ja kilsoja kertyi 152km. Ja päälle tietenkin juoksu. Ai että maistui jääkylmä San Miguel taas hyvälle. Alkaa myös rusketusrajat reisissä vahvistumaan. Tietää taas mihin ajohousun resori asetellaan kotona. Safkaksi aivan loistava 9,- Asian wok buffet. En ole missään nähnyt niin isoa buffet pöytää. söin ihan helvetisti kaikkea uppopaistettua ihanaa ja myös kakkuja ja jäätelöä.. Uni tuli ihan itsekseen.

Päivä 5:
Aamupalan jälkeen suuntasimme uimahallille. IMG_2331Olin ennakkoon varannut radan tunniksi. Näin saisimme uida rauhassa ihan omalla radalla. Napakan uinnin jälkeen kämpille aamupala nro. 2 ja yleistä touhuilua. Päivällä ohjelmassa oli puolentoista tunnin juoksu jossa seassa hieman kynnyksellä peuhaamista. Sää ennusteet pitivät paikkansa. Oli aikamoinen tuuli. Varsinkin meren rannassa sillä ranta jossa edellispäivänä pötkötimme oli osittain rantaan huuhtoutuvien aaltojen alla. IMG_2335Juoksu tuntui helpolta ja vauhtikin oli ihan ok. Meren rantaa myötäillen kulkee kävelytie jota pitkin on kyllä hieno juosta. ”huono” keli haitannut yhtään kun maisemat olivat todellakin kohdallaan.
PÄIVÄ 6:
Tänään ei urheilullisesti ollut kuin aamulla uintia. puolitoista tuntia sahasimme 25m allas ees ja taas. Muuten päivä oli pyhitetty shoppailulle.
Päivä 7:
Rouvan viimeinen päivä Batman pyörän selässä. Ajoimme perus järvilenkin rauhallisesti pyöritellen ja maisemista nauttien. Itse tein 8×20 sek vetoja välissä. Ajoin yhden vedoista kisareitin yhdelle pisto osuudelle, jossa en ollut vielä ajanut. Ja arvatkaas mitä? No mäkeä oli sielläkin. Niin ala kuin ylä mäkeä. Melkosta rollerkousteria koko reitti. Matkalla pientä fiilistely kuvia. Ajo-asento näyttää todella hyvälle. Se on matala mutta rento. IMG_2363 Kävimme kämpille pyörähtämässä, ja lähdimme palauttamaan rouvan pyörää Torreviejaan. Aikamoinen seikkailu tuli yksinkertaisesta 8 km matkasta. koko matkan oli pyörätie, mutta jos se vaihtaa kadun puolta, kiertää korttelin tai yksinkertaisesti vaan loppu, niin kukaan ei ole viitsinyt laitaa opastetta että mitähän hittoa. Löysimme kuin löysimmekin Bikemania liikkeeseen juuri ennen kuin olivat sulkemassa lounastauon ajaksi. Ystävällisesti heittivät  Sarin puoliväliin takaisin autolla. Loisto palvelua! Itse nautin palkkaria terdellä kun Sari saapui. Hienosti siitäkin selvittiin. Muutaman kerran piti kaivaa google maps puhelimesta kun ei ihan tiedetty mistä kuuluisi mennä.
Päivä 8:
Aamupalan jälkeen kevyt juoksu ja huomisen kisan tavaroiden pakkailua. Tänään on bike check, T2 pussien jättö kuljetusta varten sekä kisa info. Hieman jännittää, mikä on infon tulema… Kaikki aikaisempi ohjeistus mitä on tullut meiliin on ollut Espanajaksi. Google kääntäjän kanssa niitä sitten on ihmetelty.. Onneksi reitit on selvillä, lukuun ottamatta juoksua joka tapahtuu eri kaupungissa, n. 40 km päässä. Noh kohta selviää.

IMG_2369
Pakolliset poset rannalla.

Saavuimme T1 alueelle puoli kahden aikaan. kisa ilmon hoidettuamme saatiin pakolliset numerotarrat ja vaihtoalue pussukat. Vaikka kisa maksu oli perus puolimatkan luokkaa, emme saaneet reppua tai muuta. Mutta pienen sähellyksen jälkeen ilmeni että saimme ihan sika mageet pyöräilypaidat.

Liimailimme tarroja ja täytimme T2 pussukat, jotka piti jättää järjestäjille ja he veisivät ne Orihuelaan juoksuvaihto telttaan. Kello tuli 14. Musiikki sammui ja henkilökunta alkoi kadota. Kysyn eräältä että mitähän hittoa, niin vastaus oli tres! ja sekin dude hävisi. ööööö, no kai ne sitten tulee kolmelta takaisin. No ei ihan. 15:45 alkoi taas musiikki soimaan ja expo oli pystyssä. Samoin vaihtoalue aukesi. Tsekattiin pyörät ja menimme ranta baariin syömään ja odottelemaan kisa infon alkamista. Kisa infon piti alkaa klo 19.00. Noh, klo 19.00 Jesus alkoi kantaa ilmoittautumisesta telttaa ranta törmälle ja virittelemään 50″ telkkaria telineeseen. 19.30 saapui kisa johtaja ja kytki HDMI piuhan läppäriinsä, vitsaili jotain ja kisa info alkoi. IMG_2379Kysyimme aikaisemmin että onko info vain Espanjaksi, No, English too… ei muuten ollut. Kuuntelimme tunnin Espanjan lätinää. Reitit oli meille selvät, mutta muutamassa kohdassa sana IMPORTANTE paljasti, että ikäänkuin pyöräreitissä olisi jotain huomioitavaa… Infon loputtua saimme kysymyksiimme vastukset Englanniksi ja kaikki oli kunnossa. IMG_2495Paitsi se että muulle porukalle ei ollutkaan kuljetusta Orihuelaan T1:stä. Koska pyöräreitti olisi kokonaan suljettu, päätimme että he menisivät taksilla aamulla suoraan juoksureitille Eivätkä tulisaan katsomaan uinnin lähtöä/nousua. Kävelimme kämpille. Kasasin energiat valmiiksi, sekoitin juomapullot valmiiksi, samoin kun ekaa kertaa käytössä olevan geelipullon. Sitten nukkumaan, sillä kello soi 04:30 ja taksi tulisi hakemaan 06:00

Päivä9, Triatlón Orihuela Miguel Hernandez

Aamupala ja aamutoimet. Aikaa varasimme tarpeeksi, että saa rauhassa häärätä. Taksi tuli hakemaan kuudelta. Olimme vaihtoalueen portin takana varttia ennen kun se aukesi. Ehti hyvin käymään vessassa, vielä kun ei ollut jonoa. IMG_2494Renkaiden täyttö, wattimittarin kalibrointi, pullot paikoilleen ja kengät pyörään kiinni. Vaihdosta oli bussikuljetus 2 km sijaitsemaan uniin lähtöön. Odottaessamme bussia paikalle saapui massiivinen poliisi letka valvomaan pyöräilyn sujumista. Huikea näky. 18077294_1476897029040625_1412483177451688413_oUinnin lähtö oli Gabo Roig nimiseltä rannalta. Sinne oli rakennettu sulkunauhoin ihan simppelit lähtökarsinat. Massa lähtö oli kuitenkin kyseessä. Tosin lähtöjärjestystä ei kukaan ollu varmaan miettinyt kovinkaan tarkkaan. PRO naisten, PRO miehet, Ikäryhmän naiset, nuoret/vanhat miehet ja viimeisenä 34-49 miehet.. Olimme rannalla hieman ennen kasia, ja startti olisi 8.00 Äkkiä alas rantaan ja veteen hetkeksi. Edellispäivien tuulista ja aalloista ei ollut mitään tietoa. Todella tyyni aamu. Ihmettelin kun kahdeksan jälkeenkin vedessä uiskenteli vielä ihmisiä. Kaikki odottivat. Noh, Startti tapahtui.. 08:45!! Jorge alkoi laittamaan poijuja paikoilleen 8 aikaan. Ei se täällä ole sitten ihan niin justiinsa. Seisoskelin vedessä, juuri siinä lähtö alueen jatkeena. Siitä näki hienosti PRO startit. Tässä mokasin, seurailin startteja innoissani ja kun huomasin että vihreä lakkiset (M35-49) ryhmä alkoi valumaan karsinaan, en enää päässyt eturiviin, vai jäin hieman taaemmas. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi eturivin lähtöpaikka ollut paikallaan.
Uinti (2100m 32min, /1900m 29:20)natacion-1-600x401
Juoksu veteen. Rantaan tulevat aallot eivät olleet isoja, joten niiden yli hyppiminen oli helppoa. Moni alkoi uimaan melkein heti veteen päästyään. Minä kävelin yhtä nopeasti matalassa vedessä kuin ne jotka jo uivat. Muutama käsipohja loikka aaltojen läpi ja sitten vasta uimaan. Näin ohitin jo muutamia. Uintireitillä oli yksi käännös ekalla poijulla oikealle. Aika moinen ruuhka ennen sitä ja hieman sen jälkeen. Käännöksen jälkeen ruuhka hieman rauhoittui. Tosin kisapuku alkoi hiertää kainalossa. Altaass uidessa se on tuntunut ihan hyvältä vaikka on päälle puettuna, kunhan avaa vetoketjun. Nyt puku alkoi valumaan kyljistä kainaloon ja vetoketku alkoi hiertämään kainaloa, melko ikävä tunne. Tonniin saakka kaikki meni ihan semi ok, mitä tuo hiertäminen hieman hidasti, mutta sitten tuli edellä lähteneiden ryhmien hitaampia vastaan todella leveällä kaistalla. Ihan sairas kaaos. vettä, jalkoja ja käsiä joka paikassa. Hetken pujoteltuani, potku naamaan ja lasit pois päästä. Homma seis ja kuin ihmeen kaupalla sain lasit juuri kiinni pään päältä ennen kuin lensivät mereen. Pieni säätö ja lasit takaisin päähän. Välillä joutui uimaan pätkän rintaa, kun vastassa oli niin iso ihmismassa että ei kerta kaikkiaan nähnyt, että mistä siitä pääsisi ohi. Uinti tuntui todella pitkältä. Lopulta ranta ja nousu portti häämötti.

Vedestä ylös ja vilkaisu kelloon. 32 min. Olipa paska uinti. Mutta matkaksi kello näytti 2100m! No ei se nyt niin paska sitten ollutkaan, vaikka ei mihinkään kulkenutkaan. Juoksujalkaa vaihtoon. Yllärinä vaihtoon juostessa kuulin kannustushuutoja Suomeksi! Mahtavaa! Vaihto sujui ongelmitta ja suht rivakasti.
Pyöräily 89 km ( 2:45:29)CICLISMO-600x401
Reitti lähti käytännössä heti ylämäkeen joka nousi rannan yläpuolella sijaitsevaan kaupunkiin. Koko se 45 min odotus märkkäri päällä sai aikaan ihan hirveän janon. Pyörän alussa otin rauhassa, join ja söin yhden patukan. Aamulla leikkasinyhden Powerbar natural energy patukan 3:n osaan ja laitoin sen IA:n bento boxiin valmiiksi päällimmäiseksi. Siellä oli myös 3 vara geeliä, jos uuten tuttavuutena matkassa oleva geeli pullo ei toimi tai se tippuu tai jotain. Syöminen piti tehdä tässä alussa, koska muutaman kilsan jälkeen tie taitui mäem pohjalla padon vieressä kulkevalle huolto tielle. Siinä pääsee tuuttaamaan suoralla ihan sairasta kyytiä. Annoin innokkaiden painella alun nousuissa ohi, otan paikkani takaisin tuossa padon reunalla. Taktiikka toimi, ja sain juuri syötyä kun pieni lasku alkoi ja käännyimme padon reunalle. Watit 250-260 ja vauhti reilua neljää kymppiä. Pyörä kulki kuin unelma ja ohitin ihan huolella. Tämä olis yksi kohta jossa IMPORTANTE sanaa käytettiin. Ohittaminen oli kuitenkin sallittua. Asfaltti oli loppu puolella aika huonossa kunnossa. Suomessa kisaajat valittaisi tästä ihan huolella, mutta täällä. Jos siitä voi ajaa autolla, voi siitä ajaa myös polkupyörällä. Pato pätkä päättyi vasemmalle kääntyvään mutkaan. Mutka olikin todella kapea, koska sisä kurviin joku oli käynyt tyhjentämässä talonrakennus jätteensä. Mutka oli rajattu sulkutolpilla, niin että siihen hiekkamurskeeseen ei ajaisi kukaan. Vauhti pois ja jyrkkää mäkeä alas. Alhaalla odotti 90 kurvi ja taas vauhti melkein pois. Tästä alkoi piiiiiitkää loiva nousu. 3-4% nousua ja maksimissaan 6%: jyrkkyyttä. Mäessä innokkaaita tuli taas runttaamalla ohi. Itse tankkasin geeliä ja urheilujuomaa. Tämä geelipullo toimi todella hyvin. Ei yhtään geelipussi roskaa joka pitäisi johonkin tunkea. Watit hyvät samoin syke. Poljin omalla tahdilla aeroasennosta ylöspäin. Kun nousu loppui, alkoi piiiiiitkä lasku. rullaamalla yli kuutta kymppiä vasenta kaistaa muiden ohi. Laskun loppu loiveni hieman ja polkemalla watit samat kuin tasaisella. Nyt oli eka kerta kun saan myös laskuissa watit ylös. Jes! Reittejä tutkiessa seuraava käännös vasemmalle oli arvoitus. Jos se ajetaan oikeiden kaista järjestelyjen mukaan, tulisi vauhti ottaa kokonaan pois ettei tuossa 90 asteen kurvissa lippaa tai ajaudun pientareen kautta pellolle. Mutta onneksi meidät ajatettiin vastaan tuleevaa kaistaa pitkin, jolloin kurvi loiveni huomattavasti ja sen pystyi ajamaan aika kovaakin, koska toinen kaista oli vielä käytössä. IMG_2514Tästä alkoi ns. tekninen pätkä. piukkaa nousua, lyhyitä serpenttiini laskuja, mutta todella paska asfaltti. Tämäkään ei menisi Suomessa läpi. Olin ajanut tämän pätkän viikon aikana lähes joka lenkillä, joten osasin mutkat aika hyvin. Tällä pätkällä oli taas moottoripyörä ajoista hyötyä, pääsin kanttaamalla laskujen mutkat ihan heittämällä ja sain todella hyvin vauhdin nousuihin. Eräässä laskussa oli joku mies ajanut ulos. Mies makasi pyöränsä kanssa siinä pientareella ja poliisi oli avustamassa. Tien reunan jälkeen oli 2-3 m hiekka ja sitten joko metsää, tontin verkkoaita tai tässä tapauksessa betoni muuri. Toivottavasti tästä selvittiin suht ehjin nahoin. Tekninen pätkä on 10 km pitkä. Tässä ei ole aikaa juoda tai syodä kunnolla. Pitää olla koko ajan tarkkana. Tämän jälkeen asfltti muuttuu hyväksi ja tulee taas pidempi nousu. Koko nousun matkalla vasemmalla on appelsiini viljelmiä. Ne on todella hienoja. Mutta hei arvatkaas mitä tulee nousun jälkeen? no lasku. Ja todella pitkä ja äärimmäisen nopea. Alussa hieman jyrkempä ja kaksi serba mutkaa jotka pitää ottaa tarkasti. Sitten saa luukuttaa. polkemalla yli kuuttakymppiä, koko ajan vasenta ohituskaistaa käyttäen. Ei ole mäki kauriista enää mihinkään! Hah! Ylipaino = Ylivoimaa! Laskun loputtua saavuimme Torremendon kylään, josta alkoi järveä läheisyydessä kiertävä lisälenkitys. 5 täyskäännöstä. Torremendon kylässä oli reitin ainoa juomapiste. Otin pelkkää vettä. viilensin itseäni ja join hieman. Kylä nousun jälkeen kumpuileva tie laskee suolajärvelle. Kirkkaan sininen laguuni on uskomaton näky. IMG_2241Järven reunaa kiertävä tie on alussa todella tasainen miltei useamman sadan metrin matkalta, liki kilometri, ehkä. Viime kesän missio oli että ei tarvitsisi pysähtyä kuselle vain asian saisi toimitettua ajaessa. Tällä suoralla koitin taas. Voi sitä ilon tunnetta kun onnistui. Wuhuu! Olenk mä ny oikkea riatlonisti? Jos ei muuta niin vasemman kengän pesijä ainakin. Ensimmäinen käännös oli järven toisella puolella ja yllätyksekseni sielläkin kuului taas Suomi kannustusta. Mitä hittoa! Hieman siistiä. Pohjosen pojat olivat lähteneet oman leirin ohessa reitille katsomaan kisoja.  Kiitos kannustuksista, ja kuviosta!

oli todella iloinen yllätys. Hieman kännöksen jälkeen oikea reisi alkoi kramppailla. Se ei ollut sellainen varsinainen kunno kramppi vaan sellainen inhottava pieni ikään kuin suonenveto. Vaikka sitä venytti alamäessä, ei auttanut. Ainoa mikä auttoi, oli putkelta ajo. No eipä se tule ainakaan juoksua haittaamaan. Tiputin tehoja, jotta se ei ainakaan tuosta pahenisi. Loppu pyörästä meni reittä säästellen. Torremendon kylän käännökseen päin ajaessa minut ohitti jokin dude. Hetken päästä se oli jo siinä edessä vaikeuksissa pienen nousun kanssa. Ohitin vasemmalta. hetkeä myöhemmin sama dude tulee nousussa vierelle vaappumaan ja meinaa kiilata minut ulos tieltä. Huudan kovaan ääneen HIJO DE PUTA! Se säpsähti ja alkoi mussuttaa jotain. Painoin kaasua ja ajoin karkuun. Kiitos Andrea Espanjan tunneista. Tuli tarpeen! Nousuja reitillä kyllä riitti, eikä ne paikotelleen ihan sieltä loivimmasta päästä olleet. Sellaista peruspyöräilyä se sitten loppujen lopuksi oli. En saanut kaikkea voimaa ulos mitä jaloissa on. Vaihtoon ajettiin parin kylän läpi loivaa alamäkeä. Hidastetöyssyjen yli puoliksi hypäten jotta ei vauhti laskisi. Hienosti oli myös Orihuelassa kadut suljettu, jotta tulo vaihtoon olisi turvallinen.

IMG_2427
Halpa kärkiauto…

T2 toiminta oli ensi luokkaista. Pyörä annettiin vapaaehtoisille, jotka veivät sen telineeseen, itse laukkaa vaihto telttaan jossa juoksu pussit oli omalla paikallaan räkissä. Tämä hieman jännitti, kun en itse sitä sinne päässyt vievään, mutta ihan siinä omalla paikallaan se oli. Nopea vaihto ja tykinkuulan lailla teltasta ulos.
Juoksu: (20,7 km / 1:46:38)
Heti teltasta ulos tultuani oli Sari, Satu ja Juha aidalla huutamassa. IMG_2429Juoksu oli 3,5 kierrosta. Lenkin alussa juostiin palmupuiston läpi, täällä oli hyvä käydä taas pissalla. Niin teki moni muukin. Takaisin reitille palmujen alta sinkoili kisailijoita kisa-asut puolitangossa joka kierroksella. Juomapisteillä oli tarjolla kaikkea perus tarviketta. Vesi oli pienissä 2,5 dl pulloissa, Otin aina kaksi. Toisen kaadoin päälleni heti kokonaan, toisesta säännöstelin matkan varrella niin että se riittää seuraavalle pisteelle. En tiedä oliko tämä välttämätöntä, mutta tuntui hyvältä idealta. Ei siellä nyt niin kuuma ollut, vai oliko se lämpö vain minun päässäni? IMG_2430Juoksureitti oli kyllä hieno. Palmupuistoa, vanhan kaupungin pikku kujia, joen ylitys ja maalialue ole kaupunkin keskuspuistossa. Ja varsinkin maalialueen tuntumassa ihan mielettömästi ihmisiä kannustamassa. Musiikki soi ja kaikki juhlii. Terasseilla olevat ihmiset kannustivat myös raivokkaasti. Sari, Satu ja Juha hivuttivat itseään joka kierroksella lähemmäs maali, joten koskaan ei tiennyt missä kohtaa kuului huutoa. Käytin heitä myös roskiksena joka kierroksella.

Ekan kympin sain pidettyä ihan hyvää alta 5:00 vauhtia yllä ja juoksu tuntui todella hyvältä. Viimeisellä kympillä alkoi viikon leiri painamaan jalassa ja vauhti alkoi laskemaan. Vaikka kuinka tsemppasin, niin en vaan saanut sitä enää ylös. Tai sain joo, mutta kroppa alkoi olemaan sen verran väsy, että ei se laukka olisi kovin kauaa kestänyt, ja olisin kävellyt maaliin. Vaikka vauhti laskikin niin frekvenssi pysyi silti ylhäällä ja meno oli kaikin puolin ihan ookoo ja väsymyksestä huolimatta juoksu tuntui vahvalta. Maaliin kurvatessa pientä tuuletusta ilmoille ja kello seis aikaan 5:10:21. (M 35-39 36/120)IMG_2434Pienoinen pettymys heti alkuunsa. Mielessäni olin ajatellut 4:lla alkavaa aikaa. Mutta jos alle tekee 25 tuntia treeniä niin ei sitä mitään ennätyksiä aleta rikkomaan. ilman leiri väsymystä olisin ollut kyllä aikamoisessa lento kunnossa. Mutta hyvä kisa kuitenkin. Ja sopivasti jäi hampaankoloon…

IMG_2380
Finisher ”mitalli” on todella hieno ja erikoinen Miguel Hernandez taide koululaisten tekemä savityö

Jos vertaa 2 vuotta sitten tehtyyn Barcelona 70.3 kisaan jossa oli saman verran nousua pyörässä, niin 3 min nopeampi uinti, 15 min nopeampi pyörä ja 18 min nopeampi juoksu. Ja tänään ei mikään käytännössä kulkenut ns. omalla tasolla. Pitkäjänteinen ahkera työ palkitsee. Ja tämä motivoi taas eteenpäin. Tästä siirryimme palkintojen jako seremonioiden jälkeen bussikuljetuksella takaisin T1 alueelle.

IMG_2407
Lupasin Juhalle että Pokko lippis päätyy podiumille. Itse en sitä sinne VIELÄ saanut, mutta Päivi onneksi hoisi homman himaan. Onnea vielä kerran!

Siitä kävellen kämpille pizzerian kautta. Pari cervezaa ja pyörän pakkaus. Bussi tuli hakemaan 23.00 ja kun kone nousi 02.05 nukahdin ja heräsin koneen laskeuduttua Helsinkiin 07.15 Melko pitkä sunnuntai päivä…

Kisa oli hieno ja erilainen. Vaikka pieniä kielimuuri ja aikataulu ongelmia olikin, niin kaiken kaikkiaan kaikki toimi todella hienosti. Ja olihan tämä aivan mahtava tapa aloittaa kausi ja päättää leiri. Hieno reissu muutenkin. Mahtava porukka! Kiitos koko jengille.
IMG_2312

Torrevieja sen ympäristö sopii mainiosti leirittämiseen. Maasto on tempopyörä ystävällistä ja juoksu sekä uinti mahdollisuudet myös loistavat. Halvat lennot, ja lyhyemmät matkustus ajat kuin vaikka Canarialle. Kisaa suosittelen kaikille. Lisää kisasta järjestäjän sivuilta
http://www.a300w.com
Ja tuosta pari kisavideota eka lyhyt ja toinen pitempi Espanjaksi selostettu kooste
https://www.youtube.com/watch?v=JyrDPxJorcA

Leiristä ja kisasta kun palautui, niin kunto nousi ihan uudelle levelille. Kävin pari viikkoa sitten ajamassa kauden ekan Raispo Cup 10km tempon. Cup:n maantie osakilpailut alkaa aina Mietoisista 10km tempolla. Vuoden ekaksi, kylmässä ilmassa revittynä ihan hyvä 15:09 297W keskiteholla. Ykis kauden tavoitteesta on saada tempossa 300W raja rikki. Aika liki jo ekassa. Kyllä se kesällä menee puhki. Se on siis jo melkein tehty, niin koitetaan sitten miten liki päästään maagista 14 minuutin rajaa. Viime suven enkka on 14:32. Juoksukin otti napsun eteen päin. Jos olis tukkaa niin se varmaan jo hulmuaisi..Mahti settiä!
Näkyilee!
ja pahoittelut kirjoitusvirheistä. Oikolukijani on myymässä koruja..

// Kimmo

 

 

 

Voi pyhä jysäys! Kevät painaa päälle, ja kelloja siirrettiin taas kohti juhannusta. Mites mun kesärenkaat ja niiden kunto? Autossa nyt riittää vähemmän mustat ja vähemmän pyöreät, mutta fillareihin pitää ensi tilassa käydä noutamassa uudet kesä tassut alle. Viime vuoden tapaan Continental GP 4000 S II 25mm renkaat pyörivät tänäkin kesänä alla. Älyttömän hyvin rullaavat, nopeat ja hyvällä pistosuojauksella varustetut renkaat. Tuossa 25mm versiossa voi pitää hieman pienempää painetta kuin 23 mm kumissa, joten se on hieman pehmeämpi ajaa Suomen hyväkuntoisilla pinnoilla. Afrikan IM kisaan mulle näitä suositeltiin, kun siellä oli hieman rosoinen tuo tienpinta. Hienosti toimi joten luotan edelleen niihin.

12991062_10153661948932956_768134582740090328_n
Tasan vuosi sitten oltiin jännän äärellä. 1 päivä ensimmäiseen täydenmatkan starttiin. 

Onhan tämä aivan mahtavaa, kun päivä pitenee ja on valoa. Talvi meni kyllä yllättävän äkkiä tällä kertaa. Johtuneeko siitä että ei kunnon talvea ehtinyt edes kunnolla tulla, vaan oli sellaista välimallin tavaraa tarjolla useampi kuukausi. Todella pitkään pystyi tekemään hyviä juoksu treenejä ulkona, ennen kuin tiestö oli niin jäässä että se ei enää ollut turvallista. Nastoista huolimatta. Onneksi tähän on keksitty lääke. Go Go Express.

. 17309147_1361643570563535_1314932816313956051_n

Turun Länsikeskuksen uutta salia on tullutkin käytettyä 2-4 kertaa viikossa. 2 punttia ja keli riippuvaisesti myös juoksumattoja 1-2 kertaa viikossa. Tämä ahkera salilla käyminen on aiheuttanut sen että kaikki lajit ovat alkaneet kulkea ihan kivasti versus viime vuosi. Kunnon kohotessa treenien tehot on myös noussu. Luulin että kuolen niihin ja mun turbo diesel ei vaan jaksa. Ja pyh. Ei mitään ongelmia. Hyvin jaksaa puristaa ja tsempata. Yksin kun suurimman osan treeneistä teen olisi niiiiiiiiin helppo jättää osa vedoista vetämättä jne. Päättäväisenä kuitenkin painan loppuun saakka vaikka mikä olisi. Ei jää sitten maaliviivalla jossiteltavaa. Pieniä huonon päivän notkahduksia lukuun ottamatta, havaittavissa on tasaista nousukiitoa kaikissa lajeissa läpi talven. Edelleen, paino = voima ja ylipaino = ylivoima! Koitan nyt olla liikaa hehkuttamatta. Olen kuitenkin hieman taikauskoinen ja sellainen ylenpalttinen henkseleiden paukuttaminen voi hyvin ampua omaan nilkkaan. Hehkutetaan sitten kun tulokset ovat paperilla.

Kisoista puheenollen ensimmäinen on ihan tuossa nurkan takana jo. Lähdemme katsokaas pääsiäisenä 10 päivän leirille Espanjan Torreviejaan. Leiri päättyy paikallisten järjestämään Triathlon Orihuela Miguel Hernandez puolikkaan kisaan. Mielenkiintoisen kisasta tekee sen että kaikki ohjeet on Espanjaksi ja T1/T2 välillä on 40 kilometriä, ja että pyörässä on 1230 m nousua…Tärisen täällä jo innosta päästä reissuun, Espanjan aurinkoon ja varsinkin että pääsee viivalle. Asetelma ei ole helppo. Kimmo vastaan Espanja. Ei paineita, mennään pitämään hauskaa ja nauttimaan. Katsotaan mihin maidonvalkoinen reisi kykenee. Jos iskee kipinää, hieman bensaa ja antaa palaa, jos on palaakseen.

Alusta saakka olen ollut sellainen speksaaja tyyppi. Se on yksi tämän lajin parhaita puolia. On paljon välineitä ja vaihtoehtoja niihin. On mielenkiintoista tutkia ja vertailla asioita. Olen tavallaan myös hieman neuroottinen. Kaikki tarvikkeet pitää olla siististi kiinni, linjassa kaiken muun kanssa ja mielellään mustaa. Vihdoin sain tehtyä pyörästä sellaisen ohjuksen josta olen haaveillut. Yksinkertainen ja toimiva varaosa kotelo. edessä ja takana simppelit paikat juomapulloille ja rungossa geelipullo. Ei sitä muuta tarvitse. Ei mitään turhaa eikä mitään kuminauha/teippi virityksiä. Ja koko paketin kruunaa Profile Design:n levy jonka itse itselleni hommasin palkinnoksi Barcelonan kisan onnistumisesta.  Toki nyt se näyttää jo niin hyvältä ja nopealta, että ei sillä kehtaa hiljaa edes ajaa. Jos kulku ei ole laitteen veroista, niin missä maassa ei ole luovutusoikeutta Suomeen? Ja paljonko maksaa teippileikkurin ja tulostimen rahti ko. maahan?17834365_1380138638714028_4674967639289097078_o

Meitä Urheilu liittolaisia on lähdössä Roth:n aika monta. Toki kisaamme tahoillamme monissa muissakin kisoissa pitkin kautta, mutta Roth oli se mistä tämä idea sai alkunsa. Poikien kanssa naureskelimme erään uinti treenin jälkeen pukuhuoneessa että pitäisikö teettää jotkin ”tiimi” t-paidat. Noh kuten aina, homma lähtee hieman käsistä. Nyt on logoa, sponsseja, kisa-asua, juoksupaitaa, verryttelytakkia. you name it.
Kasurinen, Utriainen, Laamo, Lundberg, Hietaoja, Hänninen, Holmström.. on etuoikeus kuulua TKU Endurance porukkaan. Käy tsekkaa somest mitä me touhutaan. Meidät löydät Instagramista nimellä tkuendurance 

IMG_2072
Menossa mukana: Felt bicycles, Buster, Pokko clothing, Mainoskoho, Finvoicer, Innovaate

 

6 päivää ja olen Espanjan auringon alla. Jos vain treeneiltä ehdin raapustelen tänne jotain väliaika tietoja. Jos ei muuten niin  Instagramiin ainakin tulee matskua. Viimeistään leirin jälkeen raporttia sitten. Ja tietenkin kisaraportti pitää tehdä.
Nyt lähden tekemään kovinta yhdistelmää treeniä mitä olen koskaan tehnyt…

Peace out.

// kimmo

 

Kuten jo varmaan huomaisitkin, sivun ilme on uusittu. Samoin Kimmo 4.0:n rakennustyöt on aloitettu ja perustuksia valetaan juuri. Joulukuu on periaatteessa kulunut punttin ja juoksun parissa. 2 punttia, 2 teho juoksua, 1 pitkä sauvakävely, 2 uintia ja 1 pitkä pyörä. öbaut 10h viikkoa. Todella hyvin on treeni ja puntti purru. Ihan eri tuntuma jaloissa. Melko raskas puntti kyllä jumittaa sen verran, että uinti hieman tökkii. Kaksi viikkoa sitten uinti testissä 800m kulki aikaan 12:42 (1:35/100m) Sama aika kuin viime vuona  samaan aikaan. Ihan ok, mutta ei se missään tapauksessa kelpaa. Välähdyksiä voiman lisääntymisestä ja tekniikan parantumisesta on havaittu. Kuten vaikka mennä viikolla keskiviikon napakassa uinnissa. Ohjelmassa oli legendaarinen 30 x 100m. Vaikka pohkeet hieman kramppaili edellisen päivän treeneistä, niin silti kaikki 1:32-1:26 väliin. panostus uintiin on ollut minimissä (2 kertaa viikossa) eli ei hätää, kevääseen on aikaa vielä. Taitaa paikat olla pienessä jumissa kaikesta. Varsinkin salin treenien lisäännyttyä. Hierojalla käynnit olleet myös hieman vähissä (nolla). Mutta nyt kun varsinainen harjoituskausi on alkanut, otetaan ne taas treeni jaksojen kiertoon mukaan.

Juoksussa on taas ihan eri tatsi. Ei ole vielä kertaakaan lyhyen urani aikana ollut näin innoissani juoksemisesta, tai juoksu treenien tekemisestä. Se ei ole enää sellaista pakonomaista nopeahkoa etenemistä, vaan jopa tuntuu siltä että se näyttää ulospäin ihan oikealta juoksulta ja tuntuu siltä. Tässä ollaan menty todella paljon eteen päin jo nyt. Perinteisesti vuosi päätetään Liedon uudenvuoden juoksussa. 11 km ollut aina matkana ja niin oli nytkin. Tosin tällä kertaa matka jäi kesken ja vedin sivuun 4 km kohdalla. Siihen asti olin ihan hyvässä vauhdissa. Ajatukset alkoivat harhailla ja ei siitä sitten enää mitään tullut.

Pyörä tuntuu ihan ookoolta.  Ihan hyvin tuo maantiepyörä on Vahterusring:n putkessa kulkenut. Pyöräily vuosi 2017 aloitettiin perinteisesti Vahterusringillä RöretRunt 300 tapahtumassa. Ensimmäinen 100 km meni todella hyvin ja vauhdikkaasti. Sen verran vauhdikkaasti että en ehtinyt/muistanut ottaa energiaa tai juoda tarpeeksi. Tauolla syöty näköismunkki, karkit, sipsit ja muutama geeli ei energia enää palauttanut, joten vauhdin hiipuminen oli väistämätöntä. 200 km sain sinniteltyä kasaan. Ihan hyvä treeni.
Samoin uusi Felt nine5 maastopyörä kiipeää kuntopolkujen mäkiä ihan hienosti. Taas kerran, puntti on tuonut uutta voimaa. Onneksi tuli lunta, niin ei kastuisi perse niin pahasti. Paitsi jos tuo sulaa pois, mikä on ollut eräänlainen trendi tänä ”talvena”. Sain joululahjaksi oivan takavalon. Joulunkivet. Valaiskoon nuo loistavat kivet peesimiesten tietä. Rööretissä nuo aiheutti kovasti hilpeyttä..

img_1253

Ja hiphei! Uusi kilpuri is in da house! Hieman teippasin sitä… Ja vaikka itse sanonkin, jumalauta se on hieno! Eikä varmaan tule toista vastaan. Siinä on pääkalloja, luotan siihen että vastatuuli pelästyy niitä ja kiertää minut. Kaikki sointuu yhteen taas Kimmomaisesti niin hyvin että.

img_1237img_1233img_1244img_1243
Pyörän speksit:
Felt IA10 2017, Shimano ultegra Di2
Quarq powermeter 52/36
Ohjaamo: Profile Design Svet carbon base bar / T4+ carbon aerobars
Kiekot: Profile Design 58/78/Altair disc, clincher
Pullotelineet: Profile Design
Edessä: Aero HC system
Satulan takana: RMP
Rungossa: RZ2
Tarvikeboksina Bontrager Speed Concept Draft Box II

Olen tunnollinen treenaaja. On oltava todella hyvä syy, että jätän ohjelmaan kirjoitettuja tunteja, metrejä tai kierroksia tekemättä. Mielummin keksin tekosyitä siirtää töitä, tai arkiasioita kuin luistan ohjelmasta. Joululahjaksi saamassa Miika Nousiaisen Maaninkavaara kirjassa olikin lause joka on niin osuva. ” Lopussa ihminen on yhtä paljon kuin kiertämänsä kierrokset. Tai oikeastaan päin vastoin. Ihminen määräytyy viimeisellä tuomiolla kiertämättömien ratakierrosten kautta. Niiden, jotka on merkattu harjoitusohjelmaan, mutta jätetty kiertämättä.”
Siksi en mielellään jätä treenejä välistä, koska ne tulee vainoamaan maaliviivalla, varsinkin jos lopputulos ei miellytä.

Vuosi 2016 oli lukujen valossa seuraavanlainen.
Uinti 223km/95h
Pyörä 5860km/223h
juoksu 976km / 100h
Total 467 h
Joka on 100h vähemmän kuin 2015. Tämä johtunee siitä, että nyt lepäilin marraskuuhun saakka, kun taas viime 2015 painoin kovaa treeniä syyskuusta saakka Afrikkaa varten. Eikä se ole se määrä vaan se laatu. Tulokset puhukoon puolestaan.
Tällä kaudella tunteja tulee väistämättä kyllä enemmän. Tiedän sen jo nyt. Ei tule olemaan helpo kevät/kesä, mutta innolla odotan rääkkiä.
2016 kisoista olikin jo juttua edellisessä postauksessa, joten sinne on turha enää mennä.

Myös yhteistyö rintamalla puhaltaa uusia mahtavia tuulia. Olen ihan fiiliksissä näistä. Homma jatkuu Felt:n, Nummen pyörän ja Makemoven kanssa niin kuin ennenkin. Samoin Evoc, Lake, Cryo Turku ja Satama Wellness ovat edelleen mukana, mutta uusina haluan esitellä seuraavat:

Uintivälineet ja märkäpuvut toimittaa:

as_logo_rev_standard

Uusi FELT IA10:n varustelusta huolehtii:

pd_logo_stacked_black

Miehen päästä varpaisiin pukee:

xbionic

Ja sokerina pohjalla, energian saannista huolehtii:

powerbar-color-logo

Kiitos kaikille kun olette mukana!

Myös kalenteri alkaa olemaan myös aika valmis. Oli plan A, ja myös B, C ja D. Ironman Vichy:n ilmoittauduimme pienellä porukalla, joten se oli kokoajan kalenterissa. Kaikki sen ympärillä muuttui. Oli SM ja EM puolikasta, Challenge Riminiä sun muuta. Mutta päädyimme kuitenkin plan Aahan.

?.6 Vantaa triathlon, perusmatka
9.7 Challenge Roth, täysmatka
27.8 Ironman Vichy, täysmatka
Ei ole montaa kisaa, mutta taas sinne sujahti kaksi täyttä matkaa. Aivan mahtavaa! Molempiin kisoihin meiltä on lähdössä ihan huippu jengi. Ja kyllä, tavoite on numerolla 9 alkava loppuaika. 1.1.2017 alkoivat armottomat treenit kohti näitä kisoja! Motivaatiota löytyy enemmän kuin koskaan, mutta luulen että löllykkä joutuu tänä vuonna kaivamaan tahto ja voimatiloja ihan eri leveliltä kuin aikaisemmin. Ei tunnu missään. Bring it on bitches!

Sitten hieman ikävämpää. Vuosi ei kuitenkaan alkanut parhaalla tavalla. Isäni, esikuvani ja sankarini nukkui pois. Keuhkosyöpä tuli ja vei ennen niin vahvan ja päättäväisen ihmisen vastusteluista huolimatta mukanaan, pois meidän luota. Hän ei koskaan luovuttanut, missään. Hän taisteli loppuun saakka. Syöpä on vain sellainen vastus että siinä ei välttämättä mikään auta. Nyt ei valitettavasti auttanut mikään. Lääkkeet, hoidot, tahto, voima, sinnikkyys. Ei, ei mikään. Ja sekös tässä vituttaa, kun mitään et pystynyt tekemään. Uskon että olet ylpeä saavutuksistani. Parhaani olen olen ainakin yrittänyt. Käännän tämän voimavaraksi.
Tämä kausi on omistettu isä sinulle
R.I.P Harri ”IronDad” Erik Holmström 1.4.1952-5.1.2017
// Suuresti sinua kaivaten, Poikasi, Triathlonisti Kimmo Erik Holmström

img_4088
IRONMAN 70.3 Barcelona 2015