6 marraskuuta 2014

kuulumisia 

Tässä onkin useampi viikko vierähtäny viime kerrasta. Tässä välillä on treenattu tasasen tappavaa tahtia. Kuntotestissä käynti on helpottanut treenien tekemistä, kun tietää sykealueet. Nyt marraskuussa olen kyllä menossa juoksun kynnystesteihin vielä, varmistaakseni oikeat pumpunlyönnit juoksuun.

Seuran perinteiset kauden päättäjäiset järjestettiin tuossa lokakuun lopussa. Ennen viarallista osuutta meillä oli ”leikkimielinen” suunnistus kilpailu. Sunnistuksesta oli kertomassa ammattivalventaja Markus Lindeqvist. Käytiin läpi karttamerkintöjä ja sunnistuksen perusasioita. Itse en ole koskaan suunnistanut ja sen kyllä huomasi. Meitä oli 4 hengen porukka ja me oltiin kyllä niiiin hukassa välillä että huh huh. Mutta äärettömän kivaa oli. Siitä saunan kautta mereen uimaan ja sitten syömään. Virallisten diplomien jaon jälkeen jaettiin epävirallisia palkointoja ja tunnustuksia. Yllätyksekseni sain vuoden tulokas palkinnon! Hienon ja sairaan kirkkaan akkulla varustetun valon pyörään. Tuli todella tarpeeseen. En edes unissani odottanut tällästä tunnustusta. Mahtavaa. Kiitos vielä. Tämä kyllä motivoi treenaamaan. Siitä sitten kaupungille muutamalla oluelle….olin kai himassa 05.00… Sairaan kivaa oli. Dancefloor oli ihmeissään kun kestävyysurheilijat näyttivät hieman muuvseja. Mutta ei siitä sen enempää.

Vuosi on taas lopuillaan ja ihana mutta kallis varustelu kierre alkaa olemaan aika hyvällä mallilla. Kaikkea kivaa on tilattu, mutta mitään ei ole vielä saapunut. On tulossa mm. kelloa, pyöriä, watteja, treineriä jne. Postailen näistä kunhan saan joululahjoja kotiin asti.

Uimatreeneissä runnotaan sellasia määriä että oksat pois. Aivan eri meininki kuin viime vuonna. Aivan mahtavaa. Olen nyt jo huomannut että on treeni purru. Uintitestejä odotellessa. Mutta satasen ajat ovat paljon parempia kuin viime keväänä. Ja uinti tuntuu paljon rennommalta ja tehokkaammalta. Tekniikassa on tapahtunut jotain sillä ennen loppu voimat käsistä mutta nyt yläselkää polttaa ja ahdistaa. Eli treeni menee vihdoinkin oikeaan paikkaan, varsinkin keskiviikon tehouinnin jälkeen. keskimäärin siellä uidaan 3500-4000 m ja kaikki oikeastaaan pelkkiä erilaisia vetoja lättäreillä ja ilman. Mieälevikast!

Juoksussa alkaa myös olemaan pieniä pilkahduksia ilmassa. Asento on mielestäni ryhdikkäämpi ja frekvenssi on noussut. En tiedä johtuuko Newton tossuista vai voimaharjoittelun lisääntymisellä tai niiden yhdistelmästä. Tuntuu ainakin kulkevan paremmin. Harmi kun seuraavan juoksu testi on kynnystestien jälkeisenä päivän. Ei tada olla ihan paras jalka tuolloin kokeilla kuinka 5 tai 10 km kulkee. Mutta joka tapauksessa määrällisesti olen juossut nyt syksyllä hieman noin puolet siitä mitä tammi-toukokuussa yhteensä.
Tänään jätin tosin ohjelman mukaisen 1,5-2h juoksun tekemättä kun on niin paska keli että suikka irti! Räntää vaakatasossa. kaikki kengät lipsuu jolloin takareidet ja perse menee ihan jumiin kun varoo joka askelta. Ja itse asiassa ne on jo jumissa eilisten askelkyykkyjen ansiosta. Paikataan tilanne viim. lauantaina uinnin jälkeen.

Jokatapauksessa oikein hyvällä mallilla on treenit. Vielä kun päästään treineriilä runttaamaan niin avot.
BigDay appsi ilmoitte juuri että 192 päivää Barceloonan starttiin aikaa. Ei paljoo.
Kanarialle suuntautuvasta leiristökin oli tuossa pientä puhetta.

Niin ja hei tsekatkaa turku triathlon weekend jutut netistä tai somesta.
Elokuun kisaan ilmoittautuminen alkaa marraskuun aikana.
Sekä tulossa on kuntoilijoille/harrastajille/hampaat irvessä kisaaville suunnattu Training camp
sekä lajista kiinnostuneille oma tutustumis leiri.

Huikeeta!

– Kimmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s