Röret Runt 2015

3 tammikuuta

Putkipyöräily, aah mikä ihan tapa vietää lauantai päivä. Herätys kello soi 04.45 aamutoimet, kahvit ja aamupalat naamaan, kamat autoon ja Pekkaa hakemaan. Edessä tunnin ajo pimeessä ja ihanassa räntäsateessa Uutenkaupunkiin. Turvainfo ja esittelykierros alkaisi puoli kahdeksan ja olimme paikalla 20 min ennen tuota. Riitti ihan hyvin että saatiin renkaisiin ilmaa ja puettua ajokuteet niskaan.
Esittelykierroksella käytiin läpi mutkat ja ohituspaikat, jotta ajo olisi turvallista. Putki kun ei ole kuin 4 m leveä niin kovemmassa vauhdissa pienikin virhe kostautuu kosketuksella betoniseinään = paha ihottuma. Niin ja pituutta kierroksella on 1004 metriä.Meillä oli taktiikkana pitää tauko aina 50 km jälkeen. Eka setti meni oikein hyvin. Vetovuoro vaihtui aina 5 kierroksen jälkeen, vauhdin ollessa 35 km/h paikkeilla. Mä koitin vuoroillani hieman rauhoittaa kyytiä, mutta Pekalla kun ei ollut toimivaa mittaria homma hieman karkasi käsistä. Ei haittannut. Keskusteltiin siinä lomassa että tämä voi viellä kostautua. 50 km ja eka tauko. kahvia, energia patukkaa, banaani, geeliä.
Seuraava setti oli ensimmäisen toisto. Me ohiteltiin välillä hitaampia ja toisinaan nopeimmat ohittelivat meitä. Aika moista hulinaa oli ohituspaikoilla. Lause mäessä ohittaa tuli tutuksi. Tauko 2. Lihasoppaa, kahvia, ihmisen naama kokoinen possumunkki, kahvia, geeli. lisää urheilu juomaa pulloihin. Päätin nostaa satulaa enne seuraavaa vetoa kun tuntui reisissä siltä että se olisi hieman liian alhaalla. Mulla oli rouvan pyörä mukana kun oma uusi maantiepyörä ei ehtinyt saapua tähän lähtöön. Nostin satulaa hieman ja homma sai jatkua. 20 kierrosta mentiin 2 edellisen tapaan, mutta sitten meni vatsa sekaisin, ja piti pitää special tauko. Ilmeisesti possumunkki ei imeidy ihan samalla tavalla kuin esim energia geeli!?Pienen breikin jälkeen matka jatkui, mutta vauhtia ei pystynyt enää nostamaan samaan missä se oli ollut. Käskin Pekan mennä omia menojaan kun reittä näytti pojall löytyvän. Minä jatkoin omaa VKV:tä (vatsakipuvauhtia) 30 kierrosta ja olisi seuraava tauko. Onneksi! Vauhdin kun piti siinä 30km/h paikkeilla niin kaikki oli hyvin, paitsi että reidet alkoi muistuttaa liian alhaisesta satulasta. Tauko 3. Kahvia, juustosämpylää, tortillasipsejä, nallekarkkeja, geeliä. Ja taas jatkettiin, Pekka ajoi hetken perässäni ja sitten se taas katosi mutkien taakse. Sovittiin että 200 tauolla nähdään. Minä jatkoin samaa ”hissuttelua” kun oireet eivät olleet mihinkään hävinneet. Muutaman extra pysähdyksen jouduin pitämään käydäkseni vessassa, mutta muuten setti meni oikein mallikkaasti. Kun viisi kierrosta oli jäljellä mietin että olen päässyt reippasti maagisen 150 km rajan yli ja mittariin tulee lukema 200 km. Se saisi riittää. Stoppi, ja tauolle. kahvia, toffeekarkkeja, nallekarkkeja, tortillasipsejä, colaa. Päätin kuitenkin hypätä vielä pyörän päälle ja katsoa mihin riittää. jaksoin 10 kierrosta. Tuolla polkeminen on enemmänkin henkinen juttu. Kun saat päähän ajatuksen lopettamisesta niin se ei kauhean helpolla sietä lähde pois.
Jos ensi kertaa tulee, niin pitäydyn tauoilla geeleisssä, patukoissa ja kahvissa. Tarkoituksena kun on ajaa 300 km, niin tuolla aterioinnilla se ei ole mahdollista. Tällä kertaa silmä söi enemmän mitä maha kesti.

Kiitos järjestäjille tästä tyhmimmästä ideasta kinä. Erityis kiitokset Pekalla ”fistbumb” seurasta ja tsempaamisesta.
Oli kyllä erikoinen tapa viettää päivä.

Päivän saldo:
Matka 210,83 km
Ajoa-aika 7h 08min
Keskinopeus 29,5
max.nopeus 47,4
Kalorikulutus 3534
nousua 1344

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s