Kisko Triathlon

28 kesäkuuta

Eilen oli sitten kauden ja TRI urani 3 kisa. Kisko triathlon. Edellisen viikon viimeistelevät treenit jäivät hieman vähiin, kun keli oli mitä oli. kylmää ja sateista ja töissäkin oli hässäkkää.
Aamulla parin seurakaverin kanssa samalla kyydillä kohti kiskoa. Aurinko paistoi ja oli lämmintä.
Oli mukava matka kimpassa kun oli kiva spekuloida päivän tulevia tapahtua.
Ennakkoon ei ollut mitään hajua reiteistä. Kisapaikalle ajettiin samaa reittiä mitä pyörä tulisi olemaan. Ihan jäätäviä mäkiä toinen toisensä perään. Tulisi olemaan tiukka päivä.Uintia oli lyhennetty 1000 m koska vesi oli liian kylmää. Ei se nyt niin kylmää sitten loppupeleissä ollu. olis koko matkan uinu ihan hyvin.
Lähtö sujui oikein mallikkaasti. Hakeuduin taas oikeaan reunaan jotta välttyisin ekan poijun sisämutkan sählingiltä. Löysin taas oman väylän jossa uida omaa tahtia. Pieni tuuli ja sen synnyttämmä allokko teki suunistamisesta hieman vaikeaa. EI mitään käryä missä kohtaa porukaa mentiin. Hyvältä ja rennolta tuntui. Vedestä ylös oman ryhmäni ensimmäisenä, ja telineissä aikalailla täynnä pyöriä, KEllo näytti 15.20!! Parasta kyytiä tähän asti. Vaihto sujui ongelmitta, pyörään lähtö oli hieman takkuinen kun laitoin kengät polkimiin valmiiksi. Ei se ollutkaan paras vaihtoehto. Pieni säätö siinä alussa mutta matkaan päästiin. Reitti alkoi ihan älyttömällä mäellä heti siitä startti viivan jälkeen. Olin älynnyt laitaa pienen vaihteen silmään, onneksi, osa ei ollut ja mäkeen kaatui muutama kyljelleen kun vauhti loppui kesken. Toivottavasti ei käynyt mitenkään. Reitti oli tosi mäkinen pelkkää ylä ja alamäkeä.
Alussa tuntui ihan hyvältä, eikä mäet ollu pahoja, porukkaa tuli semisti ohi. Mutta ei ne karkuun multa päässy. Ajoin osan ohi ylämäessä enne käännöstä. Kännökseen asti ihan hyvä boogie päällä. 25-30 km välillä alkoi oikea reisi ilmoittelemaan itsestään. Rauhoitin vauhtia hieman ja helpotti. Päätin säästää jalkaa juoksuun kun kuulin että ei ne mäet tähän pyörä reitille lopu. Tuntui että ei fillari kulkenut ihan niin hyvin kuin olisi voinut. Mutta loppujen lopuksi ihan ookoosti se meni reittiin nähden.
Tietää ainakin mitä talvella tehdään…Juoksuun lähtö sujui myös ongelmitta. Ja reitti alkoi samalla Hill from hell nousulla.
Ja reitti oli muutenkin hirveä. Ainakin minulle. Tuntui kun en olisi saanut mitään rytmiä juoksuun ylä- ja alamäkien takia. Reitti juostin kahtena lenkkinä. Kääntöpaikka Hill from Hell mäen päällä. Tietenkin, missä muualla? Juomapisteet molemmissä päissä. Muki vettä kurkusta ales, ja toisen kaadoin päähän. +20 asteen lämpötila alkoi tuottamaan nestehukkaa toisella kierroksella. Kylmiäväreitä varpaista päähän. Villi tunne, kun on aika loppu, kuuma, hiki ja sitten tulee yhtäkkiä hetkeksi kylmä.
Matkan varrella kävi tuleva Tahkon puolikas pari kertaa mielessä.. tyylillä ei helvetti. Ja sama koski tätä hetkeä. Mutta Loistavien seurakaverin kannustukset auttoivat. Niistä saa kyllä uskomattoman paljon energiaa. Kiitos kaikille! Jalkojen painaessa tonnin kappale viimeinen mäki väkisin ylös ja sitten lasketeltiin Hill from hell alas kohti maalia. Mäen päällä Juha kannusti viime metreille. ” Mene Kimmo mene, kaikki irti perkele!” Loppuaika 2.33 ja sillä sija 126/202
Kaiken kaikkiaan tosi tyytyväinen päivän suoritukseen. Reitti on sellainen että sitä ei voi verrata mihinkään muuhun. Hieno päivä, hieno tapahtuma, parhaat kaverit, paras seura.
On kunnia kuulua suomen nopeimpaan TRI-seuraan!

Nytten muutama päivä lepoa ja sitten muutama viikko kovaa treeniä Tahkoa silmällä pitäen.
6 viikkoa menee nopeasti. Väli eteppina on Joroisten juokuekisan uinti. Ja Kisko antoi aika hyvät odotukset siihen.

Tämä on kamalan kivaa!

– kimmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s