Teho viikko

25 huhtikuuta

Flunssa piti pois lenkkipoluilta. Pikkuhiljaa tässä on päästy taas hommin,
ja kropppakin on täysinpalautunut leiristä. Tiistaina oli Raispo aluecupin avaus tempo Ilmarisissa. Tein ohjelman mukaan alle 20 min kisavauhtista pyörää ja sitten repimään kymppiä ekaa kertaa tänä vuonna. Samoin IA oli tulessa ekaa kertaa. Kohtalaisen kova puuskittainen tuuli hieman haittasi/hidas toimintaa, mutta silti ihan kelpo

suoritus. 10,5 km / 16:33 keksinopeus 38,1 km/h. keskisyke 174 max 184. Kuntotestissä vedetty maximi oli 190, joten hieman olis vielä varaa kiristää 😉 Veto meni aikalailla suunnitelman mukaan. Alussa täysillä mutta järkevästi ja lopussa väkisin. Kisawatteja laskettiin vedon jälkeen, jolla Barcassa pitäisi ajella, mutta pitää tehdä uusi testi, koska quarqia ei oltu nollattu ja kalibroitu. Se näytti aivan liikaa. No pääseepä uuteen tempoon taas 🙂 IA on kyllä uskomaton laite. Sivutuulessa aika herkkä heilumaan, johtuen rungon koosta ja muodosta, mutta muuten ihan sairas tykki. Ja uudet SteveMTF kiekot, OMG! Ne on ihan jäätävän nopeat 😉 Päälle tein vielä 2 x 2 km vk juoksun, keskivauhdilla 4:50/km. Bum!

Yllättävän rennolta tuntui kova juoksu noin kovan pyörän päälle. Tälläinen tekeminen luo luottoa tulevaa varten, että kyllä se siitä kun vaan painaa omalla tahdilla. Keskiviikkona oli perus uintitreeni. verrat+tekniikat alkuun ja
pääsettinä 30x100m 10 snorkkelilla, 10 ilman romuja, 5 pull+lätt ja 5 ilman romuja. Kiihtyvästi pk-mk. Oli loisto treeni. Hieman puuduin lopussa, mutta kiihtyvästi meni. Tuntui kovin vaikeelta, mutta ajat oli ihan ok. Tiistain rääkki taisi hieman paina taustalla. Lauantai olikin luvassa sitten viikon toinen kova setti. Aamulla 1500 testiuinti, puvulla. Ihan sairaan hyvä puku tuo uusi G-Range. Kuin toinen iho! Ei kiristä tai ahdista mistään. Uinti on todella rentoa sen kanssa. Mutta hersiunaa se on myös nopea! 1500m/22:10!
1000m testi pari kuukautta sitten 17:05, nyt puvulla 14:50….  Uinti oli todella rentoa, mutta 1000m jälkeen alkoi tulemaan tuskakuuma ja sen takia en saanut oikein kiristettyä

vauhtia. Olo oli epämukava, mutta huikee aika silti. Uinnissa ei siis mitään hätää! Pikainen käynti kotona ja rauhalliselle pyörälle 5 hengen voimin. Nyt näytti wattimittarikin oikeita lukuja. Jes! Pitää muistaa kalibroida se garminin avulla joka lenkin alussa niin hyvä. Vajaa 2 h lenkki loisto seurassa, hienossa kevät kelissä oli kyllä mahtia. Muurikka kesäkeittiön ensikokkaukset lenkin päälle. Puuhasin kanawokkia. Voi pojat että maistu hyvälle! Päikkärit siihen päälle tietenkin. Yleistä chillailua himassa loppu ilta, kun 22.00 kajahtaa pyssy ja Aurajoen yöjuoksu on tosiasia. Viime vuonna se oli ensimmäinen juoksukisani ikinä ja aika silloin 59:45. Tänä vuonna mulla oli plääni. Ekalla 5 km kierroksella vauhti suurinpiirtein samaa kuin viime 10 km testissä. Toisella sitten kiristetään hieman ja lopussa täydet. Eka 5 km lenkki meni aikaan 23:39 keskivauhdin ollessa 4:41. Eli hieman reippaampaa kuin piti, mutta hyvältä tuntui ja sykkeet pysyi hallinnassa. Juho ja Jussi tulivat peesissä alusta asti. Toisen kierroksen alussa kiristin hieman, mutta maltilla. maaliin oli vielä matkaa. Aurasillan jälkeen käännytiin takaisin päin ja alkoi runsas 2 km pitkä ”maalisuora”. Pieni nosto taas, seuraava Ukkopekan kohdalla. Juho puuskuttaa niskaan sitten varvintorilla taas pökköä pesään, Juho puuskuttaa edelleen niskaan, Eikö se pentele jää millään.. Maali näkyy jo ja Juho koittaa rinnalle. Ei muuten tule onnistumaan. Ohi et pääse. Kaikki peliin vaikka jalat katkeis. Jes, olin sekunnin nopeampi. Maalissa oma kello näytti 45:46 ja virallinen aika 45:55! Tsiisus. Viiminen 5 km tultiin keskivauhdilla 4:38. Kaiken tämän päiväisen jälkeen vielä
tuollainen tempaisu. Parannusta edelliseen 10 km ennätykseen tuli 1:20 ja viimevuoden aika parani huikealla 14 minuutilla… ihan sairasta! Pläni toimi täydellisesti ja oli aivan nappi juoksu!
Uusi kympin enkka siis 45:55 ja vitonen 22:34
Kiitos Juholle kiriavusta ja muutenkin koko lenkistä. Oli suuri apu!
Alkaa niin sanotusti olee mies tikkarissa 😉 Tänään tuli itselle ainakin todistettua se että ei minulla ole kesän riennoissa mitään hätää. Rennosti vaan niin hyvä tulee!

Ilkkaa lainatakseni ”Hakkaa päälle pohjanpoika!”

-kimmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s