Pääsiäisen treeniputki

22 huhtikuuta

Pääsiäinen, kaikkien munia rakastavien juhla. Kalenterissa paljon punaisiapäiviä ja aurinkoista keliä luvassa, niin mitäpä muuta sitä keksisikään kuin sporttia, sporttia ja sporttia.

Perjantai aamu tosin pyörähti vielä työn merkeissä, mutta olin himassa jo 1100. Hieman ruokaa ja perheen kanssa aikaa viettäen enne kuin seuran yhteislenkille. Turun saaristoa kierrellen n 10 hengen porukassa. vajaa 3 tuntia ja 74 km myöhemmin takaisin kotona. Hieno lenkki kaikinpuolin ja on se vaan kiva kun on hyvä porukka.

Lauantai aamu alkoi perinteisellä uinnilla 07.30 hallille ja altaaseen. 500 verraa ja sitte 5x 400 2-3 vauhti joka setillä hieman vauhtia kiihdyttäen. 4 hengen porukassa uitiin tämä treeni. Päälle pieni loppu verra. 2600 kokonais matkaa ja tunti siihen vierähti. Saunaan, suihkuun ja kiireen vilkkaa kotiin. Parkkipaikalla moikkasin vaimolle että mökillä nähdään. Hän tuli kaverinsa kanssa uimaan 0900 alkavalle yleisövuorolle. Kotona aamupalaa, pari kuppia kahvia, fillarikuteet niskaan ja tt-pyörä alle. Plääni oli nykästä mökille Mynämäkeen Naantali-Merimasku-Askainen reitin kautta, jotta saan hieman pitemmän lenkin aikaan. Olimme sopineen vaimon kanssa treffit mökkitien alkuun, jossa vaihtaisin juoksukengät jalkaan ja juoksisin viimeiset 2 km mökille. Kaikki meni juuri niinkuin olin suunnitellut. pyörä kulki kuin unelma ja juoksu ei ollut niin helvettiä kuin luulin. rullasi itse asiassa ihan hyvin. paremmin kuin uskoinkaan. FIllarilenkille tuli pituutta 63 km aikaa meni 2:08 keskarin ollessa noin 29. Safkaa, päikkärit ja puulämmitteiseen mökkisaunaan. Ei voi parempaa fiilistä olla.

Sunnuntaina starttasin 1100 Mynämäestä kotiin päin. Tein pienen testin samalla joten poljin suorintareittiä eli 8-tien reunaa aina maskuun asti josta loistokunnossa olevalle leveälle pyörätielle.
Koitin pitää vauhdin tasaisena ja sellaisena että olisi mahdollisuus vielä hieman puristaa jos olisi tarve. eli aika kisavauhtia kai??? Raision keskustaan matkaa tuli 37 km ja keskari oli 32,3 keskisykkeen ollessa 154. Super tyytyväinen pieneen testiin on hän. Pyörä kulki helpon tuntuisesti ja vauhtia oli helppo pitää yllä.
Illalla oli luvassa vielä uintitekniikka treenit. Rauhallista perustekniikan hiomista, ja kotiin vietäväksi tarttui taas kerran pieniä tekniikka jippoja joilla saadaan hommaa taas hieman eteenpäin.

Maanataina oli luvassa seuran porukkalenkki. Lähdimme kupittaan velodromilta kohti Paimiota maantiepyörillä reput selässä. Miksi reput?? kun Painiossa juostiin hyppyrimäen portaita puoli tuntia tai niin monta kertaa kuin jaksaa. Pieni tauko ja jatkettiin ajoa. Tarkoitus oli mennä Lietoon juoksemaan toiset hyppyrimäki porras juksuut mutta ne on niin huonossa kunnossa että päätimme tehdä hieman pitemmän fillarin sijasta. reitti kulki Turku-Paimio-Lieto-Paattinen-Vahto-Nousiainen-Masku-Naantali-Turku. Kokonais aika 4:30 ja kilsoja 130 + 3 1/2 kertaa portaa ylös juosten ( ehkä 15 min )
Huikee lenkki. Pyörä kulkee kyllä todella raikkaasti. Ei huolta kisoja ajatellen.

Oli siis ihan huikea sportti pääsiäinen.

Kuluneen viikon + pääsiäisen sporttailuaika 14h
Fillaria 305 km
Uintia 9 km
Porrasjuoksu 15 min

Iso käsi kuuluu seuralleni Turun Urheiluliiton Triathlon jaostolle ja sen jäsenille. Erittäin aktiivinen ryhmä, super mukavia typpejä jotka tsemppaavat ja kannustavat toisiansa. Paljon erinlaisia treenejä, joista suurin osa on ryhmään kuuluvuen ammattilaisten tekemiä ja vetämiä. Kiitos kaikille osallistuneille. Oli mahtava pääsiäinen ja on kunnia kuulua tähän ryhmään.

Tätä kirjoittaessani on tiistai ja kuinka sattuikaan että varasin hierojan juuri tälle päivälle…  Odottelen että ovikello pärähtäisi niin päästään testaamaan urheiluhieronnan vaikutukset melkein loppuun ajttuihin reisiin.
Palataan tähän myöhemmin..

– Kuitu-Kimmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s