TTW Training Camp

2 helmikuuta

Menneenä viikonloppuna järjestettiin ihka ensimmäinen TTW Training Camp joka
kokosi Turkuun mahtavat 60 triatleettiä treenaamaan ja viettämään aikaa yhdessä, huippuvalmentajien johdolla. Tässä pieni kooste viikonlopun pöhinöistä…

Valmentajat:

Uinti valmennuksesta vastasi nuorten- ja aikuisten maajoukkuen tekniikkaalyysi vastaava Antti Kauhanen.
Antin ote uinti valmennukseen on ihan eri luokkaa kuin muiden. Rennolla otteella pilke silmäkulmassa vitsaillen, silti ammattimaisesti ohjaten. Antin terminologi ei välttämättä ole ihan sitä tavallista uinti valmennusta, mutta erittäin tehokasta, ja helposti ymmärrettävää.

Polkimien pyörittämisestä piti huolen Mika Simola. Moninkertainen ratapyöräilyn Suomenmestari. Menstystä on tullut myös maantiepyöräilyn puolelta. Mikalla on kyllä sana hallussa, ja luo kyllä saliin sellaista kunnon tekemisen energiaa.

Juoksu koutsaamiseata huolehti Pasi Mattila jolla kotona pärekorillinen SM-mitaleja ja hän mm. piti hallussaan puolimaratoonin suomenennätystä vuodesta 95 aina vuoteen 2011.

Head Coach:n viittaa harteillaan piti Mika Luoto. Mika on yksi 2000 luvun valovoimaisimmista triathlon urheilijoista. Takataskussa hänellä on  useita voittoja suomesta, sekä muutama sijoitus 10 sakkiin Hawaiin MM-kisoissa. Mika piti ohjaksia koko viikonlopun hallussa.

Mika Luoto, Pasi Mattila, Hanna Kiviharju, Darby Thomas, Timo Bracht

Mielen- ja kehon huollosta piti huolen Hanna Kiviharju. Hannan repertuaarista löytyy osaamista niin pilates- jooga kuin personal treiner puolelta.

Kirsikkana kakun päällä oli Pro kaksikko Darby Thomas ja Master coatch tittelillä Timo Bracht.
Darby on mm voittanut 3 vuotena peräkkäin Joroisten puolikkaan, ja samalla SM-kultaa.
Darby otti myös kaudella 2014 kultaa niin olympia matkalla kuin sprintissä.
Ironman kisoissa hän sijoittu sijoille 6, 6, 7 ja 7.

Timo Bracht oli oikeutetusti Master Coach! Kansainvälinen huippu triatleetti, jolla tusinan verran osallistumisia Hawaiin MM-kisoihin, ja niissä sijoitukset ovat aina olleet 10 paremmalla puolella. Ja hän on hallitseva euroopanmestari.

Valmentajat ovat siis täyttä rautaa!

Paikalla oli myös HEAD Swimming esittelemässä ja testauttamassa pukuja ja muita tuotteita. Endurance sports oli paikalla Sailfis pukujen sekä Newton kenkien kanssa.
Onnisport toi mestoille Blackroll foam rollerit, Squeezy energia tuotteet sekä Compressport huippuluokan compressiovaatteet.
Nummen Pyörä taas oli viikonloppuna paikalla tekemässä tarvittavia huoltoja ja esittelemässä Felt:n uutta 2015 tri- ja maantie mallistoa.

PERJANTAI:
Leiri alkoi 18.30 jollon Klassikon koulun liikuntasaliin alkoi virrata pyöriä ja treinereitä.
Luoto ja Timo vetivät pienen ilta juoksun, joka suuntautui sopivasti elokuiselle vaihto ja lähtö alueelle, Forum Marinumille. Takaisin keskuselle päästyämme, meitä odotti pieni ilta pala ja tervetuliais hetki.
Siitä lepäilemään ja keräämään virtaa seuraavan päivään.

LAUANTAI

Tyyntä myrskyn edellä…

Aamiainen 06.30. Yleista jutustelua leiriläisten kanssa tulevasta uinti treenistä ja muusta. Tunnelma oli jo nyt hyvä ja juttua tuli yllin kyllin. Paikalla oli oman seuran ulkopuolelta muutamia kesän kisoista tai
muista yhteyksistä tuttuja kasvoja. Oli erittäin mukavaa nähdä taas pitkästä aikaa ja vaihtaa muutamia sanoa. Antti veti koululla alkuverryttelyn, jossa avattiin rintarankaa ja tehtiin muita uintia auttavia liikkuvuus harjotteita. Nämä oli minulle jo entuudestaan tuttua omista maanantai treeneistä, mutta aina niin hyviä ne on. Niistä on on ollut kyllä suuri hyöty oman vauhdin löytymiselle.
Bussi kuljetus uimahallille ja homma tulille.
Antti veti 25m altaassa tekniikka koulua niille jotka tunsivat päätreenin olevan heille liian kova.
Treeni oli jaettu 4 eri tasoon 1 oli kovin janiin edelleen.
Itse uin tasolla 2 ja tämä oli seuraava
800m verraa sis. eri tekniikka harjoitteita.
4 x 100 m 1:50 lähdöillä
4 x 100 m 1:45 lähdöillä
4 x 100 m 140 lähdöillä
14 x 100 m 1:50 lähdöillä

Ryhmävalinta osui omaltaosalta täysin nappiin.
Tämän kevyen aamu kellumisen  jälkeen siirryttiin 25 m altaaseen Kauhasen vetämään tekniikka osioon
Kaiken kaikkiaan noin 2 h uintia ja matkaa kertyi 4500 m
Oli mahtava treeni. Mika Luoto tsemppasi altaan reunalta ja kellotti eri uimareille samalla aikoja.
Kunnes hyppäsi itse myös mukaan uimaan, kun ei enää pysynyt verkkareissaan.
Treenin jälkeen tarjolla oli squeezy energia tuotteita ja lämmin sauna.
Pisut, pesut ja takaisin bussiin.

Koululla odotti Brunssi. 3 eri salaattia, hyvää tuoretta leipää ja Fastin proteiini shakkejä. Aivan nappi valinta! Vaikka mätti 3 lautasellista suden nälkäänsä niin ei tullut ähky.

mmmmm, ruokaaa!!!

Ruokailun jälkeen oli luentojen vuoro. Kaikki valmentaja kertoivat treenamisesta, sen merkityksesta, miten he ovat ammatti urallaan tehneet, ja mitä ovat virheistään oppineet.
Kaikki painottivat että MALTI = VALTTIA! Ja että pitää löytää tasapaino levon/palautumisen ja
harjoittelun välillä. Yli on aina helppo vetää, mutta treenien suunnittelu niin että toivotut tulokset on saavutettavissa juuri oikeaan aikaan onkin se juttu.
Tähän asiaan tuli kyllä hyviä vinkkeja kaikilta. Samoin kaikki painottivat, että pitää pitää treenit mahdollisimman yksinkertaisina. Ei turhia kikkailuja. Ja itseasiassa sillä teemalla kaikki viikonlopun
treenit oli tehty. Ja ne toimi kuin legendaarinen junanvessa. Ja oli hieno kuunnella Herrojen tarinoita vuosien varrelta. Luento taisi hieman venähtääkkin, mutta se ei haitannut koska kiire ei ollut.

Siitä siirryttiinkin kahvikupposten jälkeen pyörien selkään. Simola veti treenin jumppasalin lavalta käsin. Mikan vieressä samaa treeniä polkivat, Luoto, Darby ja Bracht. Oli hieno seurata oman treenin aikana kuin rennosti ammattilainen osaa ajaa kovalla kadenssilla tai sitten lajivoimaa matalla pyörityksellä. Aina sama asento ja selän päällä pysyi vesipullo! Uskomatonta.
Pyörä treeni oli seuraava.

Simola ohjeistaa opetuslapsiaan

10 min vrryttely
3 x 5 min kova cadenssi 110+, 5 min palautuksella
ja loppuun 10 min jäähdyttely
Pieni breikki ja homma jatkui
3 x 6 min lajivoima vedoilla. vetojen välissä aina palauttelua hyvällä pyörityksellä.
Hyvä treeni kaikin puolin. Tarpeeksi simppeli, ilman mitään koukeroita, jota kaikki valmentajat myös painottivat. Vaikka paikalla ollut DJ ei ihan saanut Mikan pyytämää AC/DC:tä soimaan täysillä oli meno mahtavaa. Kaikki polki hikihatussa ja 2 x 45 in setit tuntuivat noin 15 minuttia pitkiltä.
Pyöräilyn jälkeen oli tarjolla Smo&Fro:n tuoreista hedelmistä vartavasten tekemiä smoothiet. Ai että oli muuten hyviä! Sitten syötiin taas 🙂 ja käytiin suihkussa. Mutta sehän on kivaa. Syöminen on aina kivaa, varsinkin nyt kun on touhua niin paljon. Ruokailun jälkeen oli luvassa Hanna vetämä Yin Yoga tunti.
Koskaan en ole yoga tunnilla ollut, joten en tiennyt mitä odottaa. Teki kyllä niin eetvarrtia että voi tsiisus. Kaikkien venytysten jälkeen oli aika lopuksi rauhoittua. Makasimme selällään matolla silmät
kiinni. Nukahtaminen oli sitten niiiiiiin lähellä. Varmaan puolet salissa olleista meinasi nukahtaa. Minä ainakin sätkisin muutaman kerran ihan huolella. Todella rentouttavaa. Ja tästä johtuen paikat olikin auki ja täydessä iskussa seuraavana aamuna. Yogan jälkeen Marinaan saunomaan, ja illalla oli luvassa vielä 3 ruokalajin Dinner. Maistuvaa ruokaa, ja mukavaa yhdessä oloa leiriläisten kanssa. Loistava tapa päättää rankka lauantai. Ei muuen tarvinnut hirveästi nukkumattia kutsua kun pään upposi tyynyyn.

SUNNUNTAI
Tii tiddi dii titti dii titti dii… Star Wars tunnari tai oikeastaan The Imperial Marrch heräätti 0600. Aamiainen oli tarjolla 0800.
0900 startattiin Pasi Mattilan johdolla kohti Paavo Nurmen stadionia jossa juoksu treeni pidettäisiin.
Treeni piti sisällään. avaavat 15 sek vedot eri tekniikoin, joilla saatiin hieman liikettä niveliin.

Luoto pitää huolen että innokas porukka pysyy aisoissa.

Pääsettinä oli joko 4 tai 6 x 5 min vedot nousevasti juostuna 2 min palautuksella. Tiistain juoksuliikeen yhteistreeneistä tutut keskivauhtikyltit oli tuotu paikoilleen. Kyltit alkaa 6:00 minuutista ja päättyen 3:00 minuutin kyltille. Homma toimi näin.
Kaikki lähtee samaan aikaan pillin vihellyksestä. Juostaa reittiä 2,5 minuuttia kunnes pilli soi taas. Tällöin käännytään ympäri ja juostaan takasin lähtöpäikalle. Hienointa tässä on se, että oli tasosi mikä
tahansa lähdet ja saavut maaliin kaikkien muiden kanssa samaan aikaan. Ja mikä hienointa kun maalia lähestyessä kovimmat juoksijat suorastaan lentävät ohi oikealta ja vasemmalta. Siinä on sitä jotain.
Itsellä treeni sujui juuri niinkuin pitikin, nousevasti. 4 ensimmäistä juoksin jokaisen aika hieman pidemmälle kuin edellinen, 5 vedon rauhoitin tarkoituksella ettei viiminen mene ihan överiksi. Tämä strategia toimi loistavasti, koska viimeisellä juoksin pisimmälle tuolla reitillä koskaan. Saavutin melkein 4:15 kyltin! Ja loppukirissä pysyin hetken matkaa Tatun peesissä. Mahtavaa! Hölkäten takaisin keskukselle tekemään arvaa mitä??? Suihkuun ja SYÖMÄÄN! EN ole pitkään aikaan syönyt noi paljon. Ruokailun ja kahvien jälkeen oli luvassa vielä Hanna vetämä 1,5 h pilates/foam roller setti. Herra siunaa kun teki nannaa. Aivan jäätävää kiristelyä. Paikalla ollut kuvaaja sai kait aika mageita ilmeitä filmille 🙂

Teki kyllä niin hyvää. Ostinkin paikan päältä rollerit kotiin tuliaisiksi, jospa alkais himassa rullailemaan paikkoja auki. Aika lailla oli kyllä takki tyhjä tuon jälkeen. Jäljellä oli enää loppu puheenvuorot valmentajilta ja TTW:n pää tirehtööriltä Heikki Jaatiselta, joka päätti Leirin sanoihin voin luvata että tämä ei jää tähän! Eli siis lisää tätä nannaa on luvassa. Kannattaakin seurailla TTW facebook sivuja uusien leirien toivossa. On tämä vaan niin mahtava laji. Kaikilla on kivaa ja jokainen elää ja hengittää triathlonia omalla tavallaan. Toiset hieman vakavammin ja toiset ihan vaan harratse pohjalta. Pääasia on että ovat mukana.
Monipuolisesta lajista kun saa niin paljon enenmmän irti kuin pelkästään yhdestä.

Huikee tapahtuma kaiken kaikkiaan. Järjestelyt toimivat moitteettomasti, aikataulutus oli hyvä ja Valmentajat huippu luokkaa. Ja erityis kiitos kahvilan Sarille ja hänen apujoukoille, loistavasta catering palvelusta. Sekä hienosta ideasta tuoda pyöräilyn aikana uutta juomapulloa ainakun käsi nouse ylös!

Voin siis lämpimästi suositella seuraavia leirejä kaikille! Näistä saa niin paljon enemmän irti kuin uskoisi. Maanantaina töissäkin oli vielä niin fiiliksissä, että koko päivänä ei oikein saanut mitään aikaan vaan juorusin ihmiseten kanssa puhelimessa aiheena TTW leiri. Se kertoo mielestäni jo jotain.
Kiitos järjestäjille, kiitos valmentajille, kiitos kaikille mukana olleille triatleeteille, Ja kiitos vanhoille ja uusille tuttavuuksille. Te teitte tästä ikimuistoisen viikonlopun.

Kuvat. Kimmo, Sari, Turku Triathlon Weekend ja Aarni Lehto / Valonhiljaisuus Avoin Yhtiö

-Kimmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s