Finntriathlon Vanajanlinna

Finntriathlon Vanajanlinna

Kauden ensimmäinen kisa kotimaassa oli tänään pidetty Finntriathlon kiertueen avaava Vanajanlinnan sprintti. Tämä on itseasiassa ensimmäinen sprintti jonka teen.

Tarramies työssään

Kello soitti Star Wars tunnarin herätyksen merkiksi 05.00. Kamat oli pakannut valmiiksi jo edellisenä iltana kun herätys oli noin aikaisin. Säätiedotus oli luvannut sadetta, ja se piti paikkansa. Lauantai aamuna meinasin itseasiassa jättää kokonaan väliin kun sää näytti todella huonolta. Mutta ei minua kamalasti tarvinnut käännyttää kun mieli muuttui. Ja hyvä niin, luvassa oli ihan hyvä päivä…

Saavuimme Vanajanlinnaan hieman vaille kahdeksan. Vettä satoi kokomatkan ja paikan päälläkin tihkutti hieman. Kisa kansliasta numeroiden ja muiden kisa matskujen nouto. autolle numerotarroja liimaamaan. Taas tuli todettua että paku on mitä parhain tälläsessä touhussa. Saa rauhassa laittaa kamoja valmiiksi KUIVASSA! Kisa inffon jälkeen pörän katsastukseen ja tsygy telineeseen sekä

varusteet laatikkoon. Koska sateen uhka oli suuri niin laitoin juoksu ja pyöräily tavarat omiin muovipusseihin. Numeroni oli 12 joten teline paikka oli aivan lähtöportin vieressä, joten kenkiä oli aivan turha virittää pyörään valmiiksi. Kisa-asu ja märkkäri päälle autossa ja kohti rantaa. Veteen verraamaan hetkeksi. Vesi oli yllätäävän lämmintä. Ei tuulta laisinkaan joten aivan tyyni keli. Uinti tuntui todella rennolta ja veto tuntui vahvalta. Taktiikka oli selvä. Rantaan lillumaan ja seurakavereiden kanssa turisemaan ja odottamaan starttia.

UINTI 11:16 (1:30 / 100m)

Heilurikäsi kuva c Timo Kananoja

Kärkirivin oikeasta reunasta paikka. Sitten kajahti torvi. TRÖÖÖÖÖTTTTTT! Startti sujui todella hyvin, ei ruuhkaa, ei tönimistä tai hakaamista. Pääsin heti alusta uimaan omaa uintia. Uinti reitti oli

Ja kukas nousee ekana vedestä?

U:n mallinen. Kaikki poijut jäivät oikealle. Lähtösuora uidessa peesasin jotain kaveria. Kaverin vartalo tipahti aina kun se otti happea. Menin ohi  lähtösuoran päässä juuri enne kuin käännyttiin takasuoralle. Ohituksen jälkeen otin peesin seuraavasta kaverista. Hetken päästä huomaisn että piruvie olen toisena! Edessä ei näkynyt kuin tuo yksi kaveri ja poijuja. Mitä hittoa. Taktiikka toimi.
Päätin uida fiksusti enkä ryntäillä. Uin siinä perässä koko takasuoran ja muutaman kerran kun otin pari piukempaa vetoa niin olin heti varpaissa kiinni. Tiesin, etä pääsen ohi ihan koska vaan. Kun käännyimme kohti rantaa niin otin hieman eri linjan oikealta, hetken näin kaverin siinä vierellä mutta sitten laitoin kädet pyörimään ja otin kärkipaikan. Ajattelin että vaikuttaa se loppu kisaan miten tahansa niin olen eka joka vedestä nousee. Aivan törkeen hieno fiilis kun taakse jäi 146 kaveria!
Siitä rantautuminen, pukua auki ja hölkkää kohti vaihtoa.

PYÖRÄ 33:58 (34.8 km/h)

Märkää oli mutta ei haitannut.

Lähdin vaihdosta kolmantena. Koitin ajaa järkevästi alun, että saan jalat lämpeemään. Roni pääsi vaihdossa ohi, mutta kuittasin paikkani takaisn ensimmäisessä nousussa. Yksin ajelua aina toisen kierroksen alkuun asti. Ensimmäisissä nousuissa ohi tuli Mikko Ovaska. Spurttasin perään ja peesiin. Todella vahvasti polki mäkeä, melkein tipahdin. Kääntö paikan jälkeen kun alkoi tasaisempaa ja loivaa laskua ajoin vierelle ja kysyin että
joko vuoro vedoin? Minä vedin paluumatkan ja Mikko meno matkan mäet. Homma toimi kuin junan vessa ja pyörä kulki kyllä todella hyvin ja lujaa.
4 kierrosta meni yllätäävän äkkiä. Vaihtoon toisena.

JUOKSU 23:51 (4:56 km/h)

Perinteinen kelloon tuijotus

Vaihto sujui todella hyvin vaikka märkään jalkaa sukan pujottaminen ei ole mikään ihan piis of keik juttu. Vaihtoalueelta ulos ja kellon perus 5 vauhti. Sillä liikkeelle ja kiristellään jos sille päälle sattuu.
Pyörä oli kuitenkin aika piukka. Reitiltä löytyi niin nurmikkoa, kestopäällystettä kuin hiekkatietäkin. Pieni nousuja siellä täällä, mutta ihan ok reitti. Juoksu tuntui ihan hyvältä. Pyörän vaikutus kyllä alkoi aika pian tuntua jaloissa. Kääntöpaikalle asti sai juosta yksin, mutta sitten alkoi tulla porukkaa ohi. Pidin omasta kyydistä kiinni ja paiskoin tossua toisen eteen. Syke mittari vittuili ja näytti jotain aivan muuta kuin piti. Ei tuossa kohtaa 86 ole oikea luku… Välillä se toimi näyttäen 175-177 lukemia. Pidetään tämä. Kilometrin kierrokset olivat 5:02 ja 4:40 välillä. Eka kierroksen jälkeen tuntu että juoksu lähti vasta rullaamaan. Ihan kuin olisi ollut jokin pieni jumi päällä. Vauhtikin taisi nousta toisella kierroksella hieman. Mutta aika tahmean oloista kuitenkin. Toinen kierros kohta ohi ja kaarros maalisuoralle. Hagqvist kuuluttaa että sieltä saapuu Holmström. Ja niin saapuikin. Tsiisus mikä rykäsy. Hyvä kun henki kulki. Pieni nojailu polviin ja teltan tolppiin
auttoi. Olin hengissä, ja mulla oli mahtisonni fiilis! Huikee päivä. Hei ensimmäisenä vedestä ylhäällä! Ja pyöräkin kulkee ihan törkeem hyvin. Vieläkö saan tuohon juoksuun pari napsua vauhtia lisää niin mua ei pidättele mikään.

Loppuaika 1:14 ja risat jolla irtosi oman ikäsarja 10 sija, sekä kokonaissija 19/146
Saa kyllä olla todellakin tyytyväinen päivän suorituksiin. Napsahti kyllä todella hyvin! Tästä onkin hyvä jatkaa 3 viikon päästä pidettävään Vierumäen perusmatkalle. Siitä alkaakin sitten 3 viikon kisaputki. Vierumäki-Säkylä-Joroinen

Finntriathlon Vanajanlinna viralliset tulokset

Kiitos Vaimolle kannustuksesta ja kuvista ja kaikille muillekkin kisan seuraamisesta ja tsemppaamisesta.

– KimiTheKangaroo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s