Trek beibi!

Kuten kuvasta näkee nyt on pojalla iso hymy kasvoilla kun saan julkistaa tämän! Olen tehnyt yhteistyötä Nummen Pyörän kanssa alusta saakka ja vuosi vuodelta laajemmin ja tiivimmin. Tästä kyseisestä aiheesta on keskusteltu aina silloin tällöin jo viimeiset 2 vuotta, mutta nyt palaset loksahtivat vihdoin kohdalleen ja salaisesta unelmasta tuli totta. Ensi kaudella ajan siis Trek Speed Concept pyörällä joka on tehty Trekin Project One customointi ohjelman avulla. Sain koeajaa perusmallia parin viikon ajan ja pyörä tuntui todella hyvältä. Pyörä on kevyt, ketterä, ja jäykkä. Vaikka olen ajanut vasta muutaman treenin treineillä, niin tuntuu että kaikki tuotettu voima siirtyy helposti suoraan polkimiin. Ajoasento on helppo hakea lukuisten säätö ominaisuuksien avulla oikeaksi. Bontragerin oma aerotanko on jämäkkä ja ergonimisesti hyvin suuniteltu. Tangossa on portaaton kaltevuus säätö, joka helpottaa oikean asennon saamista. Pyörä on suunniteltu todella hienosti ja kaikki piuhat ja vaijerit kulkevat hienosti piilossa tangon ja rungon sisällä. Draft box:n mahtuu hienosti varatuubi ja muut työkalut ja vaakaputken bento boxissa on tilaa energia tarpeille.
Runko on sama 51cm joka mulla oli Feltissä, mutta Trek on kokonaisuudessan 25mm matalampi. Project One pyörän kun saa kasata itselleen sopivaksi, niin sehän on kuin karkkikauppaan pääsisi. Osasarjaksi valitsin Dura-Ace 9150 sähköt 165mm kammella ja Shimanon omalla wattimittauksella. Uusissa Shimanon sähköissä on syncroshift ominaisuus. Ja voi pojat kun se on näppärä. Meillä on enää 2 nappia joilla kontrolloidaan takavaihtajan toimintaa ja etuvaihtaja vaihtaa isommalla/pinemmälle rattaalle silloin kuin se on siihen ohjelmoitu. Ja kun etu vaihtaja tekee vaihdon siirtyy ketju automaattisesti takapakalla joko isommalle tai pienemmälle vaihteelle, jotta välitys pysyy samana. Oletus asetuksena on kahden rattaan siirto, mutta sen saa muutettua Shimanon e-tube ohajelmalla haluamaksi. Samalla softalla saa päivitettyä osasarjan osat uusimpaan firmikseen sekä tehtyä vika analyysin jos jotain ongelmaa syntyy. Samat toiminnot pätee myös Shimanon watti mittariin. Kiekoiksi alle tuli Bontrager Aeolous XXX 6 TLR tuubi kiekot ja keskiössä hyrrää vielä Ceramicspeed keraamiset laakerit. Jotta tämä menisi ns. ihan överiksi niin väriksi valitsin normeista poiketen jotain räväkkää. Full Fade Radioactive orange/radioactive yellow aiheutti pientä tykytystä siellä ja täällä niin se oli pakko valita lukuisista muista vaihtoehdoista. Pyörän paino polkimien ja koteloiden kanssa on 8,7 kg.

 

 

Pyörät saisivat mielestäni olla lähtökohdiltaan värikkäämpiä eikä aina sitä varmaa mattamustaa. Onhan sekin jo tavallaan turvallisuus asia tuolla liikenteessä. Ja väristä puheen ollen, tähän pieni äänestys. Kumpi pyörälle nimeksi. Rapala vai Nils Master?
Kuvauksissa ajoin Espoon maaseudulla Marraskuun 18:sta päivä kun oli +6 ja navakka 7 m/s tuuli.Voin kertoa että oli kylmä ja siis todella kylmä. Ajoasento kuvissa on hieman pysty kun koitin pitää itseni lämpimänä..Mutta pyörä kulki hienosti. En malta että pääsen kisaamaan tällä huikeella pelillä. Treinerilläkin se tuottaa jo ihan kivasti watteja…

 

cropped-dsc07138.jpg
Marraskuu 18 2018 +6

Ja miksi sitä ei hyppäisi sitten suoraan syvään päähän? Pelkkä treenaaminen olisi tylsää. Ja kuten olen moneen kertaan sanonut että tämän pitää olla myös kivaa, tämä jos jokin oli kivaa. Tehtiin taas jotain täysin erilaista. Sain tuossa eräänä päivänä idean, että mitä jos tehtäisiin sellainen julkistus video pyörästä. Trek ja Nummen Pyörä innostui asiasta niin aloin heti ideoimaan. Hyvä ystävänä Antti Lankinen tekee Elpuercosi Photography nimellä kuvashommia lähinnä autopuolella, mutta tiesin että hänellä on visioita miten tälläinen toteutetaan, kun ajatuksena oli tyyliltään samanlainen oloinen kuin vaikka Audin tai BMW:n uuden mallin teaser filmi. Nopeita leikkauksia jne. (Behind the scenes kuvat Sari Holmström)

 

 

 

Suuri kiitos kuuluu Volkswagen Center Turulle, josta sain VW Amarok V6:n käyttööni jotta saisimme helposti ja hienosti kuvattua ajo-osuudet. Alunperin tarkoitus oli ajaa treineirillä auton lavalla Lionel Sanders style, mutta kun keliksi sattui yksi syksyn hienoimmista niin päätimme ajaa ihan niin kuin pyörää kuuluu ajaa ja Antti roikkui lavalta kameroineen tien pinnassa. Oli siinä sauvakävelijöillä ihmettelimistä. Arvaa oli kylmä ajaa lyhkäsissä Espoon maaseudulla ilma +6 ja navakka 6 m/s tuuli? Värisavu kranaatit bongasin Instagramista ja pienen kyselyn ja googlettamisen jälkeen Turusta löytyi kauppa joka niitä myy. Antti taas löysi kaverinsa kautta Pro Games nimisen paintball peliradan jota saimme ystävällisesti käytää kuvaaiseen ja savaukranaattien kanssa leikkimiseen. Lavasteet osottautui juuri oikeiksi. Ja ei se ole mikään video ole hyvä jos ei ole jotain spessua vaatetta päällä. Oli ihan mieletön setti ja matsku jota Antti sai aikaan on huikee!
lisää Puercon ottamia ruutuja tuolta. https://puerco.kuvat.fi/kuvat/Something+else/Pimmo-Kimmo-2018/

 

 

 


Tsekkaa video ja kerro mitä mieltä.
https://www.youtube.com/watch?v=X6OpG_Ahwrg&t=3s

Suuri kiitos
Nummen Pyörä Oy
Trek Bikes Suomi
Shimano Nordic
Bontrager
Elpuercosi Photography
Volkswagen Center Turku

Oman unelmiesi pyörän voit käydä suunnittelemassa tuolla
https://projectone.trekbikes.com/fi/fi?colorCode=yellowvisibility_black#model/speedconcept

Tästä on hyvä alkaa tekemään pohjaa ensikautta varten.
Rock on!

// Kimmeli

2 vastausta artikkeliin “Trek beibi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s