17/18/5.0

Sellaista Corsican rallia se oli sitten taas. Joka pirun vuosi sitä mietti offsiisonin aikana että, olisiko sitä voinut tehdä jotain toisin tai paremmin tai enemmän tai vähemmän tai eri tavalla. Olisiko kulku ollut sillon parempi? Olihan se nyttenkin hyvää, mutta kun se ei perkule vaan riitä. Tämä eräänlainen ihmiskoe ei ole vielä ohi. Ärsyttää kun minua ohitellaan. Mutta joka vuosi niitä ohittajia on kuitenkin vähemmän ja se piristää. Pikakelaus kuluneeseen kauteen.

Mennään koulu arvosanoilla 1-5
Espanjan leiri + Triatlon Orihuela Miguel Hernandez puolikas.
Leiri täysi menestys 5. Kisa ihan ok näin alku kevään vedoksi. 5:10:21 sija 36/107 arvosana 3
Vantaa triathlon, ikäsarja SM-sprint
Uinti 3, pyörä 4, juoksu 1 = sija 10 ja uusi personal best 1:14:21
Kisko triathlon perusmatka
Uinti 4, pyörä 3, juoksu 2 = sija 19/109 ja uusi  1 min parempi personal best 2:25
Finntriathlon joroinen, Ikäsarja SM-puolimatka
Uinti 3,5, Pyörä 4,5, Juoksu 4,5 = sija 15/156 ja uusi 14 min parempi personal best 4:37
Säkylä triathlon, perusmatka
Uinti 4, pyörä 3,5, juoksu 3,5 = Sija 5 ja uusi personal best 2:15
Ironman Vichy
Uinti 1, pyörä täydellinen 5, Juoksu 3 = 30/190 ja uusi 2 min parempi personal best 10:32:46

Vaikka kaikkiin tavoitteisiin ei päästykkään, on tuo uusien omien ennätysten latominen mieltä lämmittävää. Ja kuten kirjoitin, ei tämä ihmiskoe ole vielä ohi. Se mitä tuleva talvi ja kevät tuo tulleessaan on tietenkin määrä ja teho. Mutta muistetaan pojat ja tytöt että LAATU pitää kuitenkin säilyttää ja enne kaikkea järkevä tekeminen. Ei se ole asian pointti että se tulos tulee painamalla 1000 h vuoteen. Kaikki pitää suhteuttaa kaiken muun mukaan sopivaksi harmoniaksi. (olipa muuten hieno sana) Vuosi 2017 jakautui seuraavasti:
Uinti 245 km / 105h
pyörä 5900 km / 250h
Juoksu 1270 km / 132h
kuntosali 40h
Total: 468h.

2018
Ensi vuoden pääkisa on jo kalenterissa. Challenge Almere-Amsterdam 8.9.2018. Muista ei ole vielä varmuutta, mutta mieli tekisi mennä parantelemaan tämän kauden tuloksia. Eli Joroisille varmaankin. Olen tässä samalla puuhastellut pientä yritys fuusiota ja alkuvuosi näyttää miten se lähtee liikkeelle. Mieli tekisi mennä keväällä taas johonkin lämpimään. Ehkä Orihuelaan viikoksi leireilemään ja kisaamaan sama kisa jonka tein viime vuonna. Tai sitten Challenge Lisboa, puolimatka toukokuussa. Kumpi vai kampi? Kesäkuuksi on mahdollista että tulee yksi startti joka määrittää aika paljon. Jos se toteutuu, niin esim. Vantaan SM-sprint jää välistä ja myös Lissabon on silloin no go. Ja tietenkin työtilanne määrittää paljonko on pelimerkkejä käytettävissä reissaamiseen.. Tammikuussa olemme varmaan viisaampia.

Syksyn treenit on kulkenut ihan kivasti ja vaikka ohjelma on aika tiukka, niin olen hyvin saanut kaiken tehtyä. Ohelma vaatii todella paljon ennakko suunnittelua, mutta hyvin olen saanut sovitettua kaikki palikat oikeisiin koloihin. Kuten sanoin olen puuhannut tässä samalla pientä yritys fuusiota. Se ei ole ihan sieltä yksinkertaisimmasta päästä asioita, varsinkaan kun ei tiedä miten se tapahtuu ja mitä kaikkea pitää tehdä ja ottaa huomioon. Mutta onneksi on ystäviä jotka tietävät kuinka se tapahtuu, mutta on siinä silti aika paljon kaikkea jota pitää hoitaa. Viimeiset 2 kk on mennyt hieman perseeleen. Mutta mitäs me noista. Harrastus tämä vain on. Treenit ovat kyllä purreet ja kehitystäkin on jo havaittavissa. Täällä Suomen Turus meillä on kerran kuussa testi lauantai. Aamulla on seuran uimavuorolla uinti testi ja miltei heti jatkumona 5 km juoksu testi (keväällä sitten 10 km)
Lokakuussa Oli vain juoksutesti. Ruissalon raastavalla, mutkittelevalla ja mäkisellä kuntoreitillä juostuna aika oli kaikkien aikojen paras 5 km 22:07.

Marraskuussa oli ensimmäinen uintitesti. 800m meni aikaan 12:15. Joka on 25 sek parempi kuin viime vuonna. Tosin viime vuonna en ole uinut kuin yhden testin joulukuussa, mutta kuitenkin. Ja 5 km juoksu meni Ruissalossa aikaan 21:56, eli sekin parani 10 sek lokakuusta.

Joulukuun juoksutestin jätin välistä, kun Ohikulkutielle siirretty testi reitti oli sen verran jäässä, että en uskaltanut startata. Olen ehkä maailman paskin juoksemaan liukkaalla alustalla. Painan kuitenkin sen verran paljon (vielä) että askeleeni ei ole niin höyhenen kevyt tahi lennokas kuin voisi olla ja siksi tossu lipsuu niin penteleesti. Ehkä olisin ottanut nastat mukaan, jos olisin tiennyt että alusta on paikotellen jäässä. Paikkasin tilanteen juoksemalla matolla VK setin. Se ei ole sama asia, mutta pakko sitä on itseään jotenkin rankaista. Uintitesti oli viikkoa myöhemmin. Se taas oli kelin puolesta hyvä. Aika 12:02. Ei huono, mutta 11 alkuinen aika 800 metrille jäi vielä saavuttamatta. Ensi kaudella sitten, koska vuoden vaihtuessa testi matkat pitenee 10km/1500 m
Pyörää ei tässä kohtaa ole vielä poljettu kovinkaan ihmeellisesti. Perus ylläpitoa ja woima hommia. Joulukuussa tein FTP testin josta ei jäänyt oikein mitään kerrottavaa. Aerobisen puolen voima vedoissa on kyllä tapahtunut edistystä, mitä vertaa vuoden takaiseen. Kyllä se ylärekisteri sieltä päätänsä nostaa kun ruuvi alkaa kiristymään.
Kimmo-Juna on siis oikeilla raiteilla. 50-60 km juoksu viikoista alkaa jo nyt näkymään tulosta ja viime talvena tehty kova puntti tuottaa nyt voimaa myös uinnin puolella. Olo uinnissa hieman sama kuin pyörällä. Cadenssia/Frekvenssiä voi laskea hieman ja tehdä duunia voimalla versus että pyörittää turhaan liian lujaa ja sählää itsensä ihan uuvuksiin. ps. 3 pisteen Finis lättäreillä tehdyt uintitreenit menee suoraan yläselkään. Swimshopista saa moisia. Samalla Swimshopista ostatte Zoggs fogbuster huurteenpoisto litkua. Toimii kuin unelma. EI mene lasit enää huuruun. Yksi käsittely kerta kestää noin 2 viikkoa. Aine on kuin Panu talomaali. Kestää isältä pojalle. Siis todella riittoisaa. Ja vielä edullistakin.

Uusi Felt IA2 tuntuu aivan tajuttoman hyvältä. edellisen pyörän ajoasento oli jo hyvä, mutta muutamalla pienellä viilauksella tästä uudesta tuli vielä parempi. Vaihdoin alkuperäisten aero tankojen tilalle Profile design T1+ tangot. Niissä on sen verran jyrkkä kulma että ne antaa viedä asentoa pitkälle eteenpäin, jolloin pääsee melkein kokonaan käsien taakse piiloon. asento on todella rento. Suosittelen kokeilemaan noita tankoja jos on vähänkään ongelmia ylävartalon väsymisen kanssa. Jotain muutakin pientä päivitystä tuli myös tehtyä. IA:n mukana tullut Pioneer watti kammet annoin vaimolle joululahjaksi. Näin pelasin itselleni 1-2 vuodeksi rajattomasti treeni ja leiri aikaa. Tosin ei näistä ole meillä koskaan motkotettu, mutta kuitenkin. Luulen että paras ikinä sijoittamani 600,- Itselleni hommasin tilalle Ultegran uudet R8500 sarjan kammet ja Garmin vector 3 polkimet. Olen tähän päivään sakkka ollut hieman sellainen anti-watti-poljin mies. Mutta tämä tuote käänsi takkini. Enää ei tarvitse mitään erillisiä podeja tai momenttiavaimia, jotta polkimet toimii. Se on vain poljin. ihan perus musta. Kaikki elektorniikka on akselin sisällä. Ja se on Garmin. Kaikki mittarit ovat nyt samaa merkkiä ja Garmin on tunnettu toimivuudestaan, niin miksipäs ei. Ensi kosketus tuntui hienolta. Kaikki synkronointi ja kalibrointi sun muu sujui kuin rasvattu. ja laite toimii moitteettomasti ja dataa tulee ihan tolkuton määrä. Olen ihan super innoissani näistä polkimista. Nyt mulla on sama wattimittari aina mukana. Ajan sitten millä pyörällä vaan.

 

Vuosi paketoidaan urheilullisesti kasaan perinteisesti Liedon uuden vuoden juoksulla. (11km) Taitaa olla minun neljäs kerta viivalla. Juoksun jälkeen painelemme porukalla Turun vanhaan uimahallin jonka varasimme illaksi. Päästään porukalla saunomaan ja uimaan. Mahtavuutta.

Olipas taas vuosi. Oli iloa, surua ja kaikkea siltä väliltä. Kimmo 4.0 kiittää kaikkia mukana olleita. Seuralta saatu vuoden kehittyjä palkinto lämmittää mieltä kovasti. Arvostan kovasti!
Ensi vuonna tulossa kaikkea uutta ja hienoa, ehkä jopa hieman yliampuvaa, mutta entäs sitten. Minulla on selkeä suunnitelma joka ylettyy vuoteen 2020 saakka. Nyt aitetaan mylly todenteolla pyörimään.
Hyvää ja reipasta uutta vuotta.

// Kimzi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s