Finntriathlon Vierumäki

#suomentriathlonkesä2016 sai jatkoa Finntriathlon Vierumäen perusmatkans kisan merkeissä. Viimevuoden kisa meni ihan päin mäntyjä ja käpyjä, joten tälle vuodelle ei ollut kuin parannettavaa ja paljon. Ennakkoasetelmat oli ihan hyvät. Fiilis oli rento ja hyvä. Sellainen pienoinen tappajamoodi oli päällä. Olimme Lahdessa yötä, jotta ei tarvitse aamulla kukonlaulunaikaan ajaa Turusta, ja sitten koittaa jalat tukossa kisata. Oma startti oli myöhäsempi, suurien ikäryhmien lähtö kello 12.45. Siinä oli koko aamu aikaa palloilla ympäriinsä, tutkia uudistettua vaihtoaluetta, sekä jutella tuttujen kanssa joita oli taas kerran paljon paikalla. Samoin oli ilahduttavaa kuulla kun muutamat kertoivat lukevansa näitä juttuja, ja seuraavansa menoa. Kiitos. Näitä on aina kiva kuulla. Miksi tälläiset mukavat asiat ja kommentit muuten vetää paikotellen sanattomaksi? Muutenhan olen todella tuppisuu… Seurasin Silakan ja Darbyn valmistautumista starttiin. Heidän lähtöä en nähnyt, koska kisainfo oli juuri samaan aikaan. Infosta sitten suoraan seuraamaan uinnin loppua. IMG-20160702-WA0005On meinaa Kauhasen treenit menneet perille koska Turku oli taas hyvin edustettuna kärkijoukossa. Esim. Juhalle päivän 2 nopein uinti! Oma starttiin 1h aikaa. Tarttis varmaan vetää kumia päälle. Viime viikolla oli vielä pieniä ”ongelmia” märkkärin kanssa. Uutuuden ahdistusta käsivarsien kohdalla edelleen. On se muotoutunut ja venynyt jo todella hyvin, mutta hieman se puristi hauiksen kohdalta, kun siinä on sellaiset hienot nostattavat neopreeni suikaleet. Noh sano niksipirkka kun niksit keksi. Näppäränä tyttönä katsos viime torstain uinnin jälkeen, laitoin puvun huuhtelun jälkeen kuivumaan saunaan, niin tungin 1,5l vichy pullot hihoihin. Toivoen että ne venyttäisivät hihaoja tarpeeksi. 2 päivää ne pullot siellä hihoissa oli. 13523962_1107902052604356_212843966_oPuku perjantaina kassiin ja matkaan. Nyt 15 min ennen starttia puku päälle ja veteen kokeilemaan niksien toimivuus. Ja avot kuulkaas, ei puristanut setää enää hihasta. Ihan täydellinen! Iso kivi vierähti harteilta, tästä tulee vielä hyvä. Niksiä saa muuten käyttää, mut ei ol pakko! Vichy pullot toimii, muiden laatujen pulloista ei takeita. Emme ota vastuuta mistään..

Uinti 23:58 ( sija 1)
Käytössä oli ensimmäistä kertaa Rolling start menetelmä. Äärimmäisen hyvä systeemi. Uinti ei ruuhkaannu ollenkaan. Tämä toki edellyttää että kilpailijat ovat rehellisiä ja menevät oikeasti oman tavoite uintiaikaa osoittavan kyltin kohdalle. JOs ajatus on että menenpäs tuohon himan omaa taso kovempaa porukkaan ja koitaan saada hyvän peesin, niin valitettavasti kun hyydyt niin sun yli uidaan. Ja loppumatkasta tulee todella raska uida yksin. Paremman lopputuloksen saa kun on rehellinen itselleen ja tasolleen. Oman takamukseni parkkeerasin Alle 24 min kyltin kohdalle. Lähtö sujui ongelmitta ja rauhallisesti. Laiturilta piti hypätä veteen omalla tyylillä ja aloittaa uinti. Koska mulla on Aqua Spheren Michael Phelps lasit, niin ”oikeaoppinen” uimahyppy on pakollinen. Jos lasit lähtee päästä, startti kestää vaan vähän kauemmin. Pinnalle tultuani taisin huutaa JESS oikein ääneen… Löysin heti hyvän peesin, pysyttelin tässä kannaksen ylitykseen saakka. Todella magea uudistus tuo kahdessa järvessä unti, ja kannaksen ylitys. Se sai hymyn kasvoille. Ja kivasti oli jopa ihmisiä tullut kannustamaan tuohon ylitys kohtaan. Hienoa! Järvien lämpötila erot kuulostivat ennakkoon mitättömiltä, mutta ero oli huomattava. Todella hieno kokemus. Uinti oli rentoa ja helppoa. Kiristys varaa olisi ollut vielä, mutta matkaa oli vielä 750m suurjärvessä ja n 300 m valkjärvessä jäljellä. Säästellään lopuille sadoille metreille jos on tarve kiristellä. Uinti oli kyllä todella helppo, ja jopa hauska. Ei ruuhkaa ei tönimistä tai hakkaamista. Olitko Jaatinen taas mukana? Joku katsos yritti telakoitua minun selkäpuolelta alkumatkasta? Viimisen poijun jälkeen hieman höyryä koneeseen jotta päästään hyvässä kohdassa vedestä ylös, saa katsos rouva hyviä kuvia kun tullaan oman porukan keulilla ylös 😉IMG-20160702-WA0015 Killer mäki ylös kävellen. Sori Maria, mutta tässä oli hyvää aikaa REIPPAASTI kävellesssä pukea kisa-asu päälle, joka oli lanteilla märkkärin alla. Vaihdossa pientä säätöä, hävisin muutaman sijan, mutta ihan ok. Ne jotka vaihdossa meni ohi, olisivat suhauttaneet fillarilla ohi melko pian kuitenkin.

Pyöräily 1:06:53(sija 3)IMG-20160702-WA0022
Perinteisesti ekalla kierroksella jalat hieman kohmeessa ja puuduksissa. Rennon ajotuntuman saaminen ottaa aina oman aikansa. Samoin nyt. Reitti erittäin mäkinen. toiseen suuntaan myötäistä ja toiseen täysin vastaista tuulta. Ja vastatuulen suuntaan oli tietenkin ne isoimmat mäet. Otin ylämäet rauhassa, Vastatuuli hieman arvelutti, joten voi olla että otin jopa hieman liian rauhassa. Toisaalta Mun diesel kone on kai oikeasti tehty pidemmille matkoille, kun toisen kierroksen loppu ja kolmas oli vasta helpon ajon tuntuista. Myötäiseen kyllä paiskasin ohjuksen sellaiseen laukkaan sitten että alta pois. Varokaa, vihreä kuula tulloo! Huiput 71 km/h! kokonaisuutena perus hyvä pyörä, ei ongelmia, fiilis hyvä, Jaloissa oli ruutia kyllä, mutta napsu jäi puuttumaan. Suoritin pyöräily osuutta, mutta en kilpaillut…jokin hyvä jahdattava selkä olisi tehnyt terää… Siksi hieman jäätiin tavoite wateista ja tavoite ajasta joka unessa oli  1:04:xx

Juoksu 49:27IMG-20160702-WA0024
Vaihto oli napakka, ja lähdin hyvin liikkeelle. Jalka oli todella hyvän tuntuinen, askel jopa ilmava. Ei minkäänlaisia ongelmia, eikä mitään merkittävää hyytymistä. Jaksoin painaa tasaisesti loppuun saakka. Molemmat kierrokset alle 5 min kilsoja, niin saa olla kyllä tyytyväinen. Parannusta viime vuoteen huimasti. Viime vuonna kisoista riippumatta juoksussa meni ohi keskimäärin 16 kaveria, tänään enää 7. Mites ensi vuonna? Ehkä tuo napsun rauhallisempi pyörä sitten kuitenkin antoi minun juosta näinkin hyvin. Täyttä laukkaa maaliin joten loppu hyvin kaikki hyvin. Tuollaisessa sijoitus kamppailu tilanteessa olisi kyllä ihan mahtia jos juoksun aikana näkisi tai kuulisi oman sijoituksensa jostain. Itse nyt lähinnä kamppailin itse kanssa, mutta jos ei muuten löydy virtaa niin josko tuollaisesta saisi extra boostia viimeisille kierroksille. Mahdollista totuttaa?

Tavoitteena oli sija kymppisakista. Loppuaika 2:26:13 ja sillä irtosi tavoiteltu M35-39 sarjan sija 10. Itse asiassa jaettu 9 sija.
Sarjan sija 10/71
päivän 54/553
Ei huono! Tästä on hyvä jatkaa!

Vierumäen uudistukset tälle vuodelle olivat todella toimivia. 2:ssa järvessä uinti oli todella hieno ja kannaksen ylitys todella uniikki kokemus. Rolling start toimii myös, ja auttaa hillitsemään  ruuhkautumista. Pyöräreitti oli selkeä, hieman haastavampi kuin viime vuonna, mutta ihan poljettava kuitenkin. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan! Kiitos hienosta päivästä #finntriathlon

IMG-20160702-WA0035
Perus suomen kesä…

Kiitos TuUL Triathlon! Meillä oli todella hyvä tsemppi päällä taas. Huikee porukka! Ja suur kiitos Vaimolle kuvaamisesta ja huoltamisesta. Juha, sä oot myös ihqu, vaikka sulla on suomen paskimmat vitsit… Joroisilla nähdään!
#91#days#to#go#ironmanbarcelona

 

// kimmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s