DTCoaching Mallorca leiri

Suomessa kun tälläi talvi aikaan on kurjat kelit tehdä yhtään mitään ulkona (paitsi hiihto, jos hiihtää) niin paras tapa kohottaa varsinkin pyöräilykuntoa on lähteä kevään kynnyksellä ulkomaille. Ja mikään ei ole sen antoisampaa kuin mennä porukassa ja saada mukaan joku joka tuntee ja tietää parhaat reitit ja tietenkin kahvipaikat. Itse olen muutaman kerran käynyt Gran Canarialla, Teneriffalla ja Manner Espanjassa, mutta koskaan ei ole koneen vielä laskeutunut Palman kentälle Mallorcalle paitsi nyt.

Darby Thomas järjesti maaliskuun ensimmäisellä viikolla pyöräily painotteisin leirin Mallorcalla ja ilmoittauduin heti mukaan. Hänellä jos kenellä on tuntemusta niin saaren parhaista reiteistä kuin pyöräilystä ja kaikesta siihen liittyvästä. Enkä ollut yhtään väärässä. Reissu oli 1-8.3 ja se mikä erotti tämän muusta tarjonnasta oli että leirin hinta (1300,-) sisälsi, Norwegian lennot Helsinki-Mallorca-Helsinki, matkalaukun, pyörälaukun, lentokenttäkuljetukset, Majoituksen Hotel Viva Blue**** sport resort hotellissa sis. aamiaisen ja illallisen ja kaikki hotellin muut palvelut. Tunnin rata-aikaa hotellin 25m uima-altaalta iltapäivällä ja sokerina kakun päällä Cliff Bar tarjosi energiat leiriläisille sekä käytössä oli 3 paria Normatec recovery saappaita. Ja bonuksena vielä custom ajopaita! Joten tämä oli todellinen all inclusive retki.

 

 

Saavuimme Mallorcalle perjantain 1.3 klo 23.00 ja Darby oli vastassa ja ajoi meidän hotellille. Hotelli oli järjestänyt meille hieman purtavaa ravintolaan, mikä oli kiva yllätys kun olimme perillä niin myöhään. Check in hoitui nopeasti ja huoneet myös. Huoneet olivat todella siistit jossa tilaa 2:lle oikein sopivasti varsinkin kun pyöriä ei tarvitse huoneessa säilyttää. Bonuksena pieni oma keittiö nurkkaus jos halusi jotain kokkailla. Kokkaukselle ei välttämättä ole tarvetta sillä hotellin ruoka tarjonta on niin monipuolista että sieltä löytyy kaikille jotain. Aamiaisella kokit paistaa sinulle munakkaan täytteillä tai ilman ja dinnerillä he paistelevat päivittäin vaihtuvan menun mukaan kalaa ja lihaa tiskillä silmien edessä. Tuoreita hedelmiä on vaikka muille jakaa joten itsenä saa kyllä ravittua ennen lenkkiä kuin lenkin jälkeen.

 

 

Hotellialue on todella siisti ja siellä viihtyy tarvittaessa myös perheen pienimmät, jolloin isi tai äiti voi käydä hieman lenkillä ja muulla perheellä riittää puuhaa siksi aikaa. Hotelli on aivan täydellinen harrastus loma matkailuun. Sieltä löytyy lämmitetty 25m ulkouima-allas, kuntosali jossa juoksumattoja, spinningpyöriä, treinereitä ja hyvät puntti vehkeet. Pesutupa, spa/saunaosasto jotka ovat vapaassa käytössä,

 

 

sekä pyöräkellari. Se se vasta paikka onkin. Sieltä löytyy pieni pyörävuokraamo ja huoltopiste jossa setä korjaa ja tekee pienet säädöt pikana, pumppuja, työkaluja, vessat, vesiautomaatteja pullojen täyttöä varten, pyörän pesupaikka, ja oven suussa on pöytä josta voi ottaa hedelmiä mukaan lenkille, jos siltä tuntuu. Tässä video tuosta huikeasta tilasta.
https://www.youtube.com/watch?v=A5y_44oCA0U
Jos pyörä tarvitsee isompaa huoltoa on hotellin välittömässä läheisyydessä BMC pyöräkauppa jossa ammattitaitoinen henkilökunta korjaa lähes kaiken. Sieltä tai viereisestä Specialized storesta löytyy kaikki perus pyöräkauppa tarvikkeet jos jotain tarvii tai menee rikki. Kadulla on myös pari ruokakauppaa, apteekki jne. Joten kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä.

 

 

Koska leirillä oli eritasoisia ajajia, joka päivälle oli 2 eri lenkki vaihtoehtoa. Lyhyempi hieman tasaisiempi 70-100km ja pidempi vuorille ja tai nousuihin suuntaava 100-150km lenkki. Kaikille löytyi siis jotain. Homma toimi hienosti ja Darby ohjeisti hienosti millainen mäki/lasku on tulossa ja huipulla/laskun alla kokoonnuimme aina takaisin ryhmäksi, jolloin jokainen sai ajaa nousut/laskut omaan tahtiin. Toiset jahtasivat Strava segmenttejä ja toiset olivat voittajia kun pääsivät polkemalla ylös asti. Pysähtelimme joka lenkillä vähintään kerran kahville johonkin. Mm. Bike Planet kahvilan porkkanakakku maistui hyvälle. 7FAD5760-284D-4FF7-84C4-B0EF3F13C8B5Ajoin meno matkalla usein letkan peräpäässä ja huolehdin että jos joku jää jostain syystä letkasta niin vedin ne takaisin letkaan, tai jään auttamaan ongelma tilanteissa. Näin ketään ei jätetä yksin.

Tässä tietoja ajetuista nousuista

Col De Orient, 5km/4,9%
Col De Sal Batalla 7,8 km/4,9%
Randa 4,7 km/5,3%
San Salvador 4 km/7,2%
Cap Formentor, joka koostuu useasta noususta.
Sa Calobra 9,4km/7,1%
Soller 5km/5,1%
Puig Major 13km/6,4%
+ muita meno/tulo matkalla olleita pienempiä nyppyä jotka kulki nimellä false flat tai mostly flat section…

Muutaman aamuna kävimme läheisellä luonto alueella juoksemassa aamulenkin ennen aamiaista. Maisemat auringon nousun aikaan olivat huikeat.

 

 

Juoksua ei kovin paljoa ohjelmassa ollut, koska kyseessä oli pyöräilyleiri. Muutaman kerran kun oli lyhyempi (alle 5h) pyörä päivä, kävimme juoksemassa heti pyörän jälkeen 15-20min hotellin ympäristössä. Uinti oli palauttavaa ja joka päivä oli siis tunnin varattu ratavuoro käytössä. Darby oli altaalla joko itse myös uimassa tai katsomassa ja antamassa uinti vinkkejä.

Leirin speksit omalta osalta.
6 päivää
pyöräily 27h/690k/12,300m nousua
juoksu 2h/22km
Uinti 2h/6km
Total 31h ja kaloreita palo 17,500

Leiriläisten kommentteja:

Parasta oli kyllä Darbyn kokonaisvaltainen asiantuntemus: vinkit pyörällä ajamiseen, nutritiioon ja palautumiseen. Hotelli ja saaren pyöräilyreitit oli tietysti huippuluokkaa. Mukava porukka ja tunnelma. 10/10.
– Jussi Hirvonen

– All-inclusive -paketti oli helppo ja toimiva – lennot, laukut, kuljetukset, loistava majoitus puolihoidolla, valmiiksi mietityt lenkit ja muut treenit. Loistava porukka jonka kanssa oli hauska viettää viikko. Darby pystyi ammentamaan ammattiurastaan loputtomasti hyviä treenivinkkejä, tekniikkaopastusta, saaren tuntemusta ja hauskoja tarinoita. Ote leiriin oli sekä ammattimainen että rento.
-Nikita Zhuk

Kokonaisuudessaan erittäin onnistunut leiri – upeat puitteet, hyvin suunnitellut lenkit, jokainen yksityiskohta oli mietitty etukäteen. Leirillä oli annettavaa monen tasoiselle harrastajalle ja saadut vinkit niin treenien kuin ravinnonkin suhteen tulevat varmasti käyttöön. Mukavan treeniviikon kruunasivat kuitenkin upeat leiriläiset.
– Piia Haataja

Kiipiämistä saa ihan niin paljon ku sielu sietää. Eli elämän eliksiiriä = syy pysyä hengissä = elämän tarkoitus? Sitten saa myös nauraa niin paljon ettei corejä tartte illalla salilla vääntää.
– Christer Hede

Mieleen painuvinta/parasta oli hyvä treeniporukka ja ryhmähenki: kaikilla oli hyvä asenne ja tultiin kaikki hyvin toimeen keskenämme. Mieleen painuvaa oli myös se että tää oli itelleni eka sellainen ulkomaan leiri, jossa oltiin iso(hko)lla porukalla ja valmentaja oli mukana leirillä. Treeneistä jäi mieleen muutamat ylämäet, jotka eivät tuntuneet loppuvan koskaan ja erityisesti jäi mieleen Sa Calobran nousu ja siitä se jyrkin kohta, jossa tuntui että ei pääse yhtään eteenpäin vaikka kuinka polki. Yleisesti jäi mieleen loistavat pyöräilymaastot ja treeniolosuhteet.
– Antti Uusitupa

Näin pyöräilynoviisina oli hienoa huomata miten Darby otti huomioon eri tasoiset ja harrastuksessa eri tasoille ehtineet matkalaiset. Darby paneutui meidän kysymyksiin kuten myös kanssaleiriläiset. Moni yksityiskohta oli mietitty ja näistä yksittäisistä asioista kokonaisuus muodostuu. Oli energiapatukat runsain mitoin, nimikoidut tiimipaidat, ei tarvinnut miettiä ottaako pyörän vai ei, kun laukut kuului hintaan ja logistiikka perille asti oli järjestetty. Uimaradat oli valmiiksi mietitty järkeviin aikoihin ja kaikille päiville sopivat ajoreitit/ohjelma kaikille. Perusasioista viimeisenä ravinto: armeijan sanonta. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Leirin henki oli lämmin ja kannustava. Kaikki jakoivat kokemuksiaan ja vinkkejään avoimesti. Mallorca paikkana on pyöräilijän paratiisi. – Hyväkuntoiset tiet, pyöräilijät huomioonottava liikenne ja infra. Toinen toistaan idyllisempiä kahviloita, joissa kaikissa pyöräilijät huomioitu. Unohtumattomat maisemat ja ne reisiä polttavat ah niin ihanat nousut, joissa jokainen saattoi laittaa Ftp:nsä uuteen kuosiin. Samat mäet alaspäin olivat paikka paikoin kuumottavia ja kovapäisimmät kuskit kellottivat kovia huippunopeuksia. Itsellä jäi pohjiksi 61,9khm. Kiitos Mallorca, Kiitos kanssaleiriläiset, Kiitos Darby Thomas.
-Marko Lehtinen

Kuten kommenteista saa lukea oli Darby:n yli 10 vuoden kokemus niin pyöräilystä kuin triathlonista yksi suurimmista leirin onnistumiseen vaikuttavista tekijöistä. Se on se AT joka tässäkin asiassa toimii! Kiitos kaikille mukana olleille. Te teitte tästä unohtumattoman kokemuksen. Tämä oli eittämättä paras ja laadukkain leiri jolla olen koskaan ollut ja voin lämpimästi suositella Darbyn leirejä kaikille.

 

 


Seuraava Mallorca leiri on jo suunnitteilla ja se tulee olemaan enemmän juoksu ja uinti painotteinen ja ajankohta on syys-lokakuu joten korvat hörölle.

Lisätietoa Darbyn tarjoamista palveluista darbythomascoaching.com

// Kimmeli

 

3 vastausta artikkeliin “DTCoaching Mallorca leiri

 1. Hei Kimmo, kiitos DT Mallorca leirin kuvauksesta! Tämä olisi hienoa kokea ja olisin kysynyt miten nopeasti tämä leiri buukattiin täyteen (milloin leirin ajakohta tuli DT:n sivuille)? Yt. Jouni Miettinen / HelTri

  Tykkää

  1. Moro.
   Kiitos kommentista. On todellakin kokemisen arvoinen leiri. Ensimmäinen leiri taisi ”myyntiin” vasta lokakuussa. Ehkä myöhäisen julkaisu ajankohdan takia se tuli täyteen hieman ennen kun leiri alkoi, mutta uskon että seuraavat ovat jo paljon suosituimpia.
   Inside tietona voin kertoa että seuraava leiri julkistetaan mahdollisesti jo tänään illalla tai heti alku viikosta.
   Kyllä siitä sitten ilmoitus tulee niin Darbyn sivuille kuin Facebook sivuille ja triathlonfoorumille.

   // Kimmo

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s