koneet käyntiin!

Morjesta!

Ensimmäiset kolme kovaa viikoa takana. Voi pirskutti ku tää on hauskaa ja hienoo puuhaa. Treeni maistuu, ja motivaatio on kohdallaan vaikka joutuukin hieman puristamaan välillä. Ei mitenkään älyttömästi VIELÄ mutta kuitenkin. Ohjelmassa viikottaiset tuntimäärät ovat 12, 14 ja 16h mutta hieman on noista jääty kun on tullut muutamia muutoksia viikko ohjelmiin. Oli testiä ja leiriä sun muuta, mutta aika liki kuitenkin.  Yhden treenin skippasin, koska ekan jalkapuntti päivän jälkeen oli reidet ja pakarat sen verran tulessa että jätin 30 min juoksun väliin. Kävin myös pyörällä tekemässä maitohappotestit. Menin kyllä liian aikaisin tauon ja flunssan jälkeen, joten ei siitä sen enempää. FTP testeistä selviää wattimäärät sitten tarkemmin. Uinti on lähtenyt oikein hyvinkin liikkeelle. Treeneissä uidaan melkein kaikki mahdollinen snorkkelin kanssa. Se auttanut todella paljon tekniikkaan, ja karsinut turhia käsiliikkeitä pois sekä tehnyt uinnista symmetrisempää. Ja kaikki tämä näkyy positiivisena vaikutuksena myös vauhdeissa. Juoksua tässä kehitetään koko ajan, ja syksyn ohjelma onkin juoksu painotteinen. koska se on mun akilleen kantapää.

Viikko sitten oli jaoston järjestämä syysleiri. Leiri alkoi lauantai aamulla 07.30 uintihommilla, joten perjantaina pidetyt kauden päättäjäiset olivat noin 95% rauhallisemmat kuin vuosi sitten… kotona kuitenkin vasta 01.30… mutta autolla.. Kauhanen piti liikkuvuus jumpat ja uintitekniikka treenit. Totutun tehokasta settiä taasen kerran. Erityisesti yhden käden lättäri uinti sai porukan puhisemaan. siitä ruokailun kautta lihaskunto tekniikkaa harjoittelemaan. 1h30min kyykky, rinnalleveto ja keskivartalo tekniikoita12074565_10153540234542626_8623178704646300744_n meille opetti Jani Ratia. Hyviä vinkkejä tuli kyllä valtavasti. Siitä pika siirtyminen Kerttulin koululle, josta verryttelyt Kupittaalle jossa iltapäivän juoksutekniikkaa opetti Tom Söderdahl. Tehtiin paljon kordinaatio harjoitteita ja muutama kiihtyvä juoksu jotka kuvattiiin. Verraa takaisin Kerttulin koululle jossa Tom ja Mika Luoto päättivät järjestää meille 8 liikkeen kuntopiirin kun oli sopivasti aikaa jäljellä. Tsiisus kun oli kova setti. Lauantai päättyi Söderdahl:n luentoon. Paljon tuli hyödyllistä tietoa. Ja onhan se mukava kuunnella suomalaisten Tri legendojen kisatarinoita ajoista jolloin . Sunnuntaina juostiin taas hieman lisää. Vetäjänä Johannes Brunila. Tehtiin alkuun lisää kordinaatio harjotteita ja erilaisia loikkaharjoitteita. ja pääruokana mäkivedot 2×15, 2×30 ja 2×45 sek  pyramidina. Sain hieman tekniikka pohjasta tukiopetustakin siinä lomassa. EIpä tuota omaa juoksuasentoa oikein tule itse nähtyä. Koitan ottaa näistä vinkeistä vaarin. Veerryttelyt takaisin koululle jossa Johannes piti luennon juoksuharjoittelusta. Oli todella hyvä ja informatiivinen leiri. Sain itse ainakin todella paljon irti. Himaan syömään ja raivopäikkäreille, kun illalla oli vielä uintitreenit.. jossa uitiin lyhyessä altaassa VK 400+200+100 ajat 6 min, 2:58 ja 1:22.. ei huano tuon leirin päälle. Raivopäikkärit? noh, ne on sillai raivokkaat ja tehokkaat. Käytetään saatavilla oleva aika mahdollisimman tehokkaasti. Eli tee näin. Puristat silmiä vaan pirusti kiinni ja nuku 20-30 min. Pystyt nukkumaan 2-3 tunnin unet 20 minuutissa. Avot. Kuin uudesti syntynyt, ja treeni maistuu taas!

Tämä viikko olikin sitten 3 kova viikko. Ohjelma runko sama kuin viikolilla 1 ja 2, Sisältäen mm. PK uintia + keskivartalo treeniä, IMG_4855 pitkää juoksua + treineriä, teho uintia + treineriä, Aamuista peekoo juoksua, pitkää PK pyörää ulkona. Lauantaina oli aamulla perinteinen aamuallas jossa Silakan uimakoulussa oli ohjelmassa 3 x 1000m lätt/pull/snork + 100m kovaa. Alku ja loppu verroineen treeni oli 3800m 1h20min

Klo 11.00 oli Syksyn ensimmäinen juoksutesti. Matkana näin treenikauden alussa 5km. Alkuun lähti juoksu ihan hyvin käyntiin. Muistelin Artun ja Johannneksen vinkkejä asennosta ja keskityin tekniikkaan ja käsien mukana pitämiseen. kaikki sujui 3,5 kilsaan ihan hyvin. Olin 4:35 vauhdissa. Sitten Ruissalon reitin rankkuus näytti taas mahtinsa. Jaloista vaan loppui potku. Ylämäkiä en päässyt mihinkään. Tasasella sain taas vauhti nostettua mutta ei nuo tasapätkät tuolla ole koviinkaan pitkiä. Oksukin kävi liki muutama sata metriä enne loppua. Tekniikka oli jäänyt myös tuonne 3,5 kilsan kohdalle. Pitää muistaa ottaa se mukaan loppuverrassa siitä puun juurelta. Loppuaika 23:24 ja keskari 4:42/km. hyvähän tuo on treenikauden alkuun. Ja onhan se 40 sek nopeempi kuin vuosi sitten ja 10 sek hitaampi kuin kesän nopein 5 km . Iltapäivällä vielä palauttava lenkki Cyclocrossarilla kuvan kauniissa Ruissalon maisemissa.

Sunnuntai aamulla polkasimme porukalla pitkälle pyörälle raikkaaseen syyssäähän. Vajaa 5h AR:n selässä maaseututeitä 12088566_956853204375909_8489054930053617090_nkierrellen. Kovin oli kosteeta ja maaseudulla traktoreiden pellolta tuomaa mutaa tiellä. mies näyttikin kuin olisi mutasodan läpi käyneeltä . Lenkin päätteeksi kurvasin jokirantaan TS-hyvinvointi bloggaaja Sami Saarenpään haastateltavaksi. Tuossa linkkiä haastikseen. http://hyvinvointi.ts.fi/myyntitykki-urheilee/haastattelussa-triathlonisti-kimmo-holmstrom/

Tuohon videoon liittyen voisinkin jossain kohtaa tehdä pienen postauksen ajankäytöstä. Eli miten työt ja treenit sovitetaan yhteen perhettä ja kavereita unohtamatta.
Viikko paketoitiin illalla 45min uintitreeneillä. Tämän viikon 3 kovan viikon tuntimääräksi muodostui vähän vajaa 17 tuntia ja se tuntuu myös reisissä. Sisältö seuraavaa:
Uinti 4:40 / 12,3 km
pyörä 6:12/ 161km
Juoksu 3:11 / 28km
Treineri 1:15
Sali/kuntopiiri 1:30
Ensi viikko onkin sitten kevyt, ei tehoja. Töissäkin hieman hopun tuntua, niin tulee hyvään kohtaan. Ja pääsee hierojalle.. Kunto kasvaa tähtipeiton alla, sanon minä!

175 päivää jäljellä..

Soitin ja lauluyhtye Stam1na:n sanoin

”päämäärään tähdätkää, muu hyljätkää”

Kuvat Ste ja Mä

// Kimmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s