Rotor Q-Rings

ROTOR Q-ring, ovaalirattaat 

Miksi ovaalit rattaat?

Ovaali muotoilu tehostaa ja pidentää kierroksen parasta tehontuotollista kohtaa ja taas pienentää ns. Deadspot kohtaa, jossa tuotat vähiten tehoa. Ovaali muotoilu myös vähentää voimansiirron kitkaa. Q-ringsien avulla pystyt polkemaan tehokkaammin vähemmällä vaivalla ja tällöin käytät lihaksia tehokkaammin. Näin tuotteesta kerrotaan Rotor nettisivuilla. Mutta mitä onko se totta?

On. Olen treenannut 53/39 Q-ring:llä nyt useamman viikon ja tuo esittely teksti pitää 100% paikkansa. Pyörittäminen helpottuu ja voiman tuotto lisääntyy, koska pyörittämisestä tulee tehokkaampaa. Lihakset eivät ole niin väsyneet treenin jälkeen kuin ennen ja olen myös huomannut, että jalat palautuvat vetojen välissä nopeammin.

Jos on pienintäkään ongelmaa pyöritys tekniikan kanssa on nämä miltei pakko hankinta, koska rattaat käytännössä pakottaa pyörittämään oikealla tavalla. 

Rotor Q-Rings rattaita löytyy 34-55 piikkisenä 4 pulttisena 110BCD jaolla yhden tai kahden eturattaan vaihteistoihin. Näihin on ennalta asetettu OCP3 (Optimal Chainring Position) asetus, joka on yleisimmin käytetty asetus.

OCP on siis kohta rattaassa, jossa se tuottaa suurimman vastuksen.

Rotorin omiin kampiin löytyy Direct mount versio, jossa rattaan asentoa pystyy siirtämään 1 aste kerralla optimaalisen kohdan löytämiseksi.
Rotorin omiin kampiin löytyy myös todella maukas aerospider+ aero ratas yhdistelmä, jolla saa voimansiirron todella sliikin näköiseksi!

Muista ostaa rattaat siten että ne vastaavat samaa hammaslukuja, jolla ole tottunut ajamana. Suositeltavaa on myös ajat rattaita sisälle hetken, että lihaksisto ja hermosto tottuu uuteen voiman tuottoon. Lisäksi saativilla on Shimoan Ultegra ja Dura-Ace cover pultti sarja, jolla setistä tulee saumaton.

Lisätietoa näistä ja muista Rotor tuotteista löydät kattavasti heidän sivustolta.
https://rotorbike.com

Rotor.com sivuston Techinfo kohdasta löydät kaikki tarvittavat asennus videot 
https://rotorbike.com/featured-tech-videos/

Maahantuonti:
https://huntteri.fi

2 vastausta artikkeliin “Rotor Q-Rings

  1. Eivät vaan toimi Sram AXS osasarjpjen kanssa jotka ovat edistyneimmät langattomat 12s sähkövaihdesarjat että se niistä. Toki 1x12s ja Shimppa pyörikn hyvä tuunaus.

    Tykkää

    1. Itsellä Shimano joten arvio tehty sen perusteella. Sram asiaan en osaa ottaa kantaa. Rotor sivuilla on kyllä maininta AXS 2x sopivuudesta ja Huntteri maahantuojana tietää tästä enemmän.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s