1, 2, 3, GO!

Voi pyhä jysäys! Kevät painaa päälle, ja kelloja siirrettiin taas kohti juhannusta. Mites mun kesärenkaat ja niiden kunto? Autossa nyt riittää vähemmän mustat ja vähemmän pyöreät, mutta fillareihin pitää ensi tilassa käydä noutamassa uudet kesä tassut alle. Viime vuoden tapaan Continental GP 4000 S II 25mm renkaat pyörivät tänäkin kesänä alla. Älyttömän hyvin rullaavat, nopeat ja hyvällä pistosuojauksella varustetut renkaat. Tuossa 25mm versiossa voi pitää hieman pienempää painetta kuin 23 mm kumissa, joten se on hieman pehmeämpi ajaa Suomen hyväkuntoisilla pinnoilla. Afrikan IM kisaan mulle näitä suositeltiin, kun siellä oli hieman rosoinen tuo tienpinta. Hienosti toimi joten luotan edelleen niihin.

12991062_10153661948932956_768134582740090328_n
Tasan vuosi sitten oltiin jännän äärellä. 1 päivä ensimmäiseen täydenmatkan starttiin. 

Onhan tämä aivan mahtavaa, kun päivä pitenee ja on valoa. Talvi meni kyllä yllättävän äkkiä tällä kertaa. Johtuneeko siitä että ei kunnon talvea ehtinyt edes kunnolla tulla, vaan oli sellaista välimallin tavaraa tarjolla useampi kuukausi. Todella pitkään pystyi tekemään hyviä juoksu treenejä ulkona, ennen kuin tiestö oli niin jäässä että se ei enää ollut turvallista. Nastoista huolimatta. Onneksi tähän on keksitty lääke. Go Go Express.

. 17309147_1361643570563535_1314932816313956051_n

Turun Länsikeskuksen uutta salia on tullutkin käytettyä 2-4 kertaa viikossa. 2 punttia ja keli riippuvaisesti myös juoksumattoja 1-2 kertaa viikossa. Tämä ahkera salilla käyminen on aiheuttanut sen että kaikki lajit ovat alkaneet kulkea ihan kivasti versus viime vuosi. Kunnon kohotessa treenien tehot on myös noussu. Luulin että kuolen niihin ja mun turbo diesel ei vaan jaksa. Ja pyh. Ei mitään ongelmia. Hyvin jaksaa puristaa ja tsempata. Yksin kun suurimman osan treeneistä teen olisi niiiiiiiiin helppo jättää osa vedoista vetämättä jne. Päättäväisenä kuitenkin painan loppuun saakka vaikka mikä olisi. Ei jää sitten maaliviivalla jossiteltavaa. Pieniä huonon päivän notkahduksia lukuun ottamatta, havaittavissa on tasaista nousukiitoa kaikissa lajeissa läpi talven. Edelleen, paino = voima ja ylipaino = ylivoima! Koitan nyt olla liikaa hehkuttamatta. Olen kuitenkin hieman taikauskoinen ja sellainen ylenpalttinen henkseleiden paukuttaminen voi hyvin ampua omaan nilkkaan. Hehkutetaan sitten kun tulokset ovat paperilla.

Kisoista puheenollen ensimmäinen on ihan tuossa nurkan takana jo. Lähdemme katsokaas pääsiäisenä 10 päivän leirille Espanjan Torreviejaan. Leiri päättyy paikallisten järjestämään Triathlon Orihuela Miguel Hernandez puolikkaan kisaan. Mielenkiintoisen kisasta tekee sen että kaikki ohjeet on Espanjaksi ja T1/T2 välillä on 40 kilometriä, ja että pyörässä on 1230 m nousua…Tärisen täällä jo innosta päästä reissuun, Espanjan aurinkoon ja varsinkin että pääsee viivalle. Asetelma ei ole helppo. Kimmo vastaan Espanja. Ei paineita, mennään pitämään hauskaa ja nauttimaan. Katsotaan mihin maidonvalkoinen reisi kykenee. Jos iskee kipinää, hieman bensaa ja antaa palaa, jos on palaakseen.

Alusta saakka olen ollut sellainen speksaaja tyyppi. Se on yksi tämän lajin parhaita puolia. On paljon välineitä ja vaihtoehtoja niihin. On mielenkiintoista tutkia ja vertailla asioita. Olen tavallaan myös hieman neuroottinen. Kaikki tarvikkeet pitää olla siististi kiinni, linjassa kaiken muun kanssa ja mielellään mustaa. Vihdoin sain tehtyä pyörästä sellaisen ohjuksen josta olen haaveillut. Yksinkertainen ja toimiva varaosa kotelo. edessä ja takana simppelit paikat juomapulloille ja rungossa geelipullo. Ei sitä muuta tarvitse. Ei mitään turhaa eikä mitään kuminauha/teippi virityksiä. Ja koko paketin kruunaa Profile Design:n levy jonka itse itselleni hommasin palkinnoksi Barcelonan kisan onnistumisesta.  Toki nyt se näyttää jo niin hyvältä ja nopealta, että ei sillä kehtaa hiljaa edes ajaa. Jos kulku ei ole laitteen veroista, niin missä maassa ei ole luovutusoikeutta Suomeen? Ja paljonko maksaa teippileikkurin ja tulostimen rahti ko. maahan?17834365_1380138638714028_4674967639289097078_o

Meitä Urheilu liittolaisia on lähdössä Roth:n aika monta. Toki kisaamme tahoillamme monissa muissakin kisoissa pitkin kautta, mutta Roth oli se mistä tämä idea sai alkunsa. Poikien kanssa naureskelimme erään uinti treenin jälkeen pukuhuoneessa että pitäisikö teettää jotkin ”tiimi” t-paidat. Noh kuten aina, homma lähtee hieman käsistä. Nyt on logoa, sponsseja, kisa-asua, juoksupaitaa, verryttelytakkia. you name it.
Kasurinen, Utriainen, Laamo, Lundberg, Hietaoja, Hänninen, Holmström.. on etuoikeus kuulua TKU Endurance porukkaan. Käy tsekkaa somest mitä me touhutaan. Meidät löydät Instagramista nimellä tkuendurance 

IMG_2072
Menossa mukana: Felt bicycles, Buster, Pokko clothing, Mainoskoho, Finvoicer, Innovaate

 

6 päivää ja olen Espanjan auringon alla. Jos vain treeneiltä ehdin raapustelen tänne jotain väliaika tietoja. Jos ei muuten niin  Instagramiin ainakin tulee matskua. Viimeistään leirin jälkeen raporttia sitten. Ja tietenkin kisaraportti pitää tehdä.
Nyt lähden tekemään kovinta yhdistelmää treeniä mitä olen koskaan tehnyt…

Peace out.

// kimmo

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s