Kryohoito

Cryo Turku tarjoaa todella jäätävää kokovartalo kylmähoitoa! Pääsinkin kokeilemaan Cryo Turun kryokaappia ja kokovartalon kylmähoitoa. Ja voi pojat kun oli mielenkiintoiset 3 minuuttia. Tämä kokovartalo kylmähoito on melko uutta ja harvinaista Suomessa. Haikon Kartanosta löytyy vastaavanlainen kaappi. Cryo Turku on Lokakuussa 2015 perustettu yritys, joten melko uudesta tuttavuudesta puhutaan.

Kylmän terveyttä edistävät vaikutukset on tunnettu kautta historian. Kylmä auttaa vammojen yhteydessä turvotukseen, kipuun ja inflammaatioon, eli vamma-alueelle syntyvään tulehdusprosessiin.

Tynnyrissä siis ihan vaan seistään. Ei sen kummempaa. mahdollisimman vähissä vaatteissa kylläkin. Päällä vain alushousut ja sukat, sekä karvalapaset ja jalassa vielä töppöset. Varpaat ja sormet eivät oikein pidä noin kylmästä. Käynnistyessään laite tuuppaa aikamoisen pilven ”savua” mutta tasaantuu melko nopeasti. Syytä paniikkiin ei ole. Kylmyys tuotetaan nestemäisellä typellä. Nestetyppi on samaa typpeä kuin 78 % hengitysilmastamme. Hoitolaitteessa se on nesteenä, jolloin se on erittäin kylmää: -196 °C. Typpi kiehuu tässä lämpötilassa ja hoitolaitteen toiminta perustuu kiehuvan typen höyrynpaineeseen. Vapautuva typpikaasu on myrkytöntä eikä aiheuta ympäristöongelmia hoitotiloissakaan. Vaikka mittari näytti -154 astetta parhaimmillan, niin ei se tuntunut kylmältä, koska ilma on kuivaa, tunne ei ole epämiellyttävä. Hoidon loppupuolella alkoi pohkeita, reisiä ja taipeita pistelemään. Kaapissa pystyy liikkumaan, ja pieni ympyrää tepastelu ja polvien koukistelu auttaa. Mutta se ei ollut mitenkään kivuliasta.  Kun ihminen altistuu noin kylmälle ilmalle, hermopäät lähettävät aivoihin signaalin hypotermian vaarasta. Pintaverenkierto hidastuu merkittävästi, mutta ruumiinlämpö ei itse asiassa laske juuri lainkaan. Kryokaappi versus perinteinen avanto. Kryohoidon vaikutukset toimintamekanismeineen ovat paljolti samoja, mitä avantouimarit kokevat harrastuksessaan. Avannossa pitäisi kuitenkin olla tosi kauan, jotta saisi vaikutukset samassa mittakaavassa. Avannossa hypotermian vaara on lisäksi todellinen, koska vesi on plusasteista. Silloin pintaverenkierto ei juurikaan hidastu, ja ruumiinlämpö lähtee laskemaan.
Itsellä oli takareidet ja pakarat semi jumissa edellispäivän treeneistä, mutta kaikki jumit jäivät tuonne kaappiin ja illalla tehtyyn 16 km juoksuun hoito ei vaikuttanut mitenkään negatiivisesti pikemminkin Jalat olivat kuin uudet. Esimerkiksi Amerikassa jenkkifutarit käyttävät samanlaista hoitoa ennen matseja, ikäänkuin herkistävänä ja valmistavana keinona ja oiva hoitokeino myös palautumisen nopeuttamiseen. Tulen jatkossa piipahtamaan tynnyrissä useamminkin.
13691025_1126946110699950_2757874853004483582_o

Urheilijoille/kuntoilijoille kryohoito tarjoa:
parantaa kestävyyttä ja suorituksia
nopeuttaa palutumista
parantaa aineenvaihdunta
nosta energiatasoja
lyhentää toipumisaika loukkaantumisesta
vähentää lihaskipuja

Kryohoidoilla voidaan hoitaa myös erilaisia ongelmia kuten:
krooninen kipu ja tulehdus
krooninen selkäkipu
stressi
unihäiriöt
reumasairaudet
psoriasis ja atooppinen ihottuma

Lisätietoja sekä ajan varaukset osoitteesta  www.cryoturku.fi
Cryo Turun löydät myös Facebookista ja Instagramista nimellä cryoturku.

Kiitos yhteistyöstä!

// Kimmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s