Science in Sport

Nummen Pyörä Oy toimitti testiin Englantilaisen Science in Sport brändin energia tuotteita. SIS tuotteita käyttää mm. Pro touria ajava Team SKY.
Testissä oliIMG_5507 SIS GO Electrolyte urheilujuomaa, SIS GO Hydro Electrolyte tabletteja, SIS GO Isotonic energia geelejä perus- ja kofeiini versioita sekä SIS Energy bar patukoita. Geelit, juomat ja myös patukat ovat muista poiketen maltodekstriini pohjaisia, joten ne ei sisällä lähes ollenkaan sokeria. Testissä olleessa Lemon & Lime urheilujuomassa on 36g hiilihydraattia per annos (40g) josta sokereita on vain 6,7g. 60ml Isotonic Geeleissä on 22g hiilihydraattia josta sokereita on vain alle 1g! riippuen geelistä. Colan makuinen geeli o
li kofeiini pitoinen. Ja tuolla saa kyllä silmät auki, sillä 60ml pakkaus sisältää huikeat 75 mg kofeiinia! Samoin SIS GO Hydro tablettien Colan makuisessa versiossa on samat kofeiini luvut.

Urheilujuomassa kaloreita on 364kcal/100g (146kcal/40g annos) ja vastaavasti Hydor tableteissa on vain 190kcal/100g (8,5kcal / tabletti ) Hydrot soveltuu siis mainiosti esim kevyeen treeniin, jossa ei tarvitse tankata kaloreita, vaan korvata hikIMG_5516oilussa menetettyjä suoloja, tai nesteytykseen ennen suoritusta. Kaikki juomat sisältävät myös mm. sodiumia ja magnesiumia. Valmistajan sivuilla kerrotaan juomien edistävän nesteiden imeytymistä, lisäävän kestävyyttä ja ehkäisevän kramppeja. Näin jälkeenpäin ajateltuna leirin/testin aikana ei kramppeja ilmennyt kyllä ollenkaan..

SIS Energy Patukoita löytyy kahta eri kokoa 40g (mini) ja 65g versio. Testissä makuina oli chocolate fudge ja Red Berry 40g versio. Nämä mahtuu taskuun kuin taskuun. Patukka ei ”sula” auringossa, kun se ei ole päällystetty suklaalla tai jugurtilla. Maku on kuten nimikin sanoo, suklainen tai marjainen. Mukavan mieto.
Helppo syödä ajaessa, eikä sotke. Nam.IMG_5508

SIS GO Isotonic geelit ovat helppo nauttia ja sisältävät sopivasti nestettä, joten
nauttimisen jälkeen ei ole heti tarvetta juoda. Näppärää. Helppo aukaista ajaessa, geeli ei valu pitkin ohjaamoa, jos niin ei halua. Isohkolta tuntuva 60ml pakkaus mahtuu kuitenkin sopivasti pyöräilypaidan selkätaskuun, niin että energiaa riitti oman 6h lenkin ajaksi. Maku suosikeiksi nousi Orange, blackcurrant ja cola. Kofeiini pitoisesta Colan makuisesta sai kyllä lenkin loppupuolella tarvittavaa buustia.

SIS GO Electrolyte juoman makuna oli Lemon & Lime. Todella hyvää ja luonnollisen makuista juomaa tuosta saa. Jauhe sekoittuu veteen hyvin, ja ei jätä ”paakkuja pullon pohjalle. Maku on aluksi hieman makealta, ja epäilytti IMG_5505hieman. Tämä johtunee tuosta maltodekstriinistä, mutta viikon leirin aikana ei kertaakaan tullut stoppia, vaan päin vastoin. Sokeri pohjaisiin verrattuna juoman ”maku” ei jää suuhun, niin että pitkän lenkin ja usean pullon jälkeen hetken kaikki maistuu samalta ja hampaissa tuntee sokeri pinnoitteen. Malto pohjainen koostumus tuntuu toimivan hyvin, ja on hellä vatsalle. Ei minkäänlaisia ongelmia, edes pitkillä lenkeillä, vaikka geelitkin on nestemäisiä.

Kannattaa tutustua. Todella laadukkaita tuotteita.
Turussa SIS tuotteita myy Nummen Pyörä Oy
lisätietoa http://www.scienceinsport.com

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s